Ulm, oraș imperial, unul dintre cele mai frumoase locuri din Germania

Ulm, oraș imperial, unul dintre cele mai frumoase locuri din Germania

Ulm nu este doar un centru universitar important, ci și unul dintre cele mai frumoase orașe din Germania, asezat in drumul Dunarii spre Romania.

În orice moment al anului, veți vedea întotdeauna mulți vizitatori atrași adesea de atracțiile sale excepționale, restaurantele confortabile și o gamă bogată de magazine. Dar simbolul orașului rămâne Catedrala Ulm. Vei fi impresionat de inaltimea turlei sale care se ridica la 161 de metri si care o face cea mai inalta din intreaga lume. Daca urci în vârful turnului, vei descoperi o platformă de observație, care oferă o panoramă uluitoare asupra orașului. Interiorul emană o frumusețe inexprimabilă și conține obiecte valoroase care datează din secolul al XV-lea.

In inima leagănului istoric Ulm, fiecare loc din această parte a orașului este fermecător și unic. Dacă te plimbi pe străduțele înguste de-a lungul canalului Blau, vei vedea multe case pitorești cu cherestea, cea mai cunoscuta fiind Schiefes Haus, care înseamnă "casă înclinată". 

Muzeul Municipal din Ulm expune lucrări magnifice ale maeștrilor orașului sau chiar pictura în aur și albastru a Mariei în doliu. Veți vedea în mai multe încăperi ale galeriei o colecție de picturi datând dintr-o perioadă cuprinsă între secolul al XVI-lea până în secolul al XVIII-lea. Nu pierdeți din vedere colecția Kurt Fried, care cuprinde mai multe lucrări din secolul XX. Vizitați și Muzeul pâinii. Reunește o colecție importantă care mărturisește 8.000 de ani de istorie socială și culturală în jurul pâinii.

Veți descoperi și Primaria din Ulm, poate una dintre cele mai frumoase din lune. Această clădire pictată în întregime atrage prin arhitectura sa de avangardă care a stârnit numeroase controverse. Admirați pereții pictați și bogat decorați, precum și frumoasa fațadă care poartă un ceas astronomic.