Informații utile: AirWay.ro - Bilete avion online

bilete avion
1. Informatii generale despre bagaje
Fiecare companie aeriana are propriile reguli privind transportul bagajelor, de aceea este bine sa va informati inainte de inceperea calatoriei asupra acestor reguli (aceste informatii le puteti gasi in sectiunea "Politica Bagaje" la fiecare companie aeriana). Cantitatea de bagaje acceptata la cala difera si in functie de ruta pe care calatoriti (Europa, Asia, SUA, etc)

În general este permis transportul unei genţi de dimensiuni mici (maxim 158 cm suma celor 3 dimensiuni) în cabină şi una sau două genţi la cală. Cantitatea de bagaje acceptată la cală diferă şi în funcţie de ruta pe care călătoriţi (Europa, Asia, SUA, etc). Mai jos sunt prezentate câteva informaţii utile legate de bagajul de mână şi cel de cală.
2. Bagajul transportat la cală
În general se recomandă ca bagajul transportat în cala avionului să fie din material rezistent, prevăzut cu încuietori şi etichetat cu numele dumneavoastră, atât în exterior cât şi în interior. Etichetele vechi de pe bagaje se vor dezlipi pentru a nu se produce încurcături / întârzieri în timpul noii călătorii.

Nu este recomandat să transportaţi obiecte fragile sau valoroase la cală. Dacă nu aveţi de ales, asiguraţi-vă că aţi împachetat corespunzător aceste obiecte fragile (protecţie pentru umiditate sau pentru şocuri).

În unele aeroporturi există posibilitatea împachetării bagajelor de cală într-o folie de plastic menită să le protejeze contra umidităţii.

După prezentarea la ghişeul de îmbarcare se face şi înregistrarea bagajelor de cală, pe acestea se va lipi o etichetă ce conţine un cod de bare, greutatea totală a genţii/genţilor, destinaţia finală şi numărul zborului. Pasagerului i se înmânează o copie a acestei etichete ce trebuie păstrată (în cazul pierderii bagajului sau a deteriorării acestuia veţi avea nevoie de această etichetă).

În cazul unei călătorii cu escală, bagajul de cală este înregistrat pentru destinaţia finală.

Următoarele articole nu trebuie incluse în bagajul de cală: medicamente, bijuterii, bani, efecte negociabile, documente, obiecte perisabile şi/sau fragile, alte valori. Aceste articole vor fi păstrate asupra dumneavoastră, în mod permanent.

Atenţie!

Transportul de materiale primejdioase în bagaje la bordul avioanelor este ilegal, vinovaţii fiind pasibili de închisoare sau amenzi.
3. Bagajul de mana
În bagajul de mână vă sfătuim să transportaţi obiectele valoroase (chei, telefoane mobile, acte, documente importante, bijuterii, obiecte fragile, aparat fotografiat/filmat, tablouri).

Lichidele transportate în bagajul de mână se supun unor restricţii. Astfel, sunt considerate lichide: apă şi alte băuturi, supe, siropuri; parfumuri; geluri, inclusiv geluri de păr şi de baie; paste, inclusiv pasta de dinţi; mascara; creme, loţiuni şi uleiuri; spray-uri;conţinutul ambalajelor presurizate, inclusiv spuma de ras, alte spume şi deodorante; amestecuri lichid-solide; orice alt articol cu consistenţă similară.

Pentru a putea transporta la bagajul de mână lichidele sau produsele similare trebuie să le introduceţi într-o pungă de plastic cu o capacitate de maxim 1 litru(dimensiuni 20cmX20cm) ce poate fi închisă/sigilată(în majoritatea aeroporturilor găsiţi astfel de punguţe gratuit). O singură pungă de acest fel este permisă per pasager. Lichidele pe care le veţi transporta în această pungă se vor plasa în recipiente de maxim 100 ml.

Toate celelalte lichide ce nu pot întruni condiţiile de mai sus se vor transporta în bagajul de cală, bine protejate.

Produsele de mâncare şi medicamentele de care aveţi nevoie în timpul zborului pot fi luate la bagajul de mână. Există cazuri în care vi se poate cere o justificare pentru aceste produse (reţeta medicală sau chiar puteţi fi rugaţi să le gustaţi).

Bunurile lichide cumpărate în aeroport sau în timpul zborului sunt permise, atât timp cât după achiziţionare acestea sunt puse(de către vânzători) în punguţe de plastic ce vor fi imediat sigilate. Puteţi desigila aceste pungi doar după ce aţi ajuns la destinaţie. În caz contrar, vi se vor reţine la controlul de securitate.

Materiale care nu pot fi transportate
Din motive de siguranţă, articolele menţionate mai jos nu vor fi transportate în bagajul dumneavoastră:
* explozivi,muniţii, artificii;
* materiale iritante sau ofensive;
* gaze comprimate (ex: butan, oxigen, propan);
* materiale corozive (ex: acizi, produse alcaline, acumulatori, mercur);
* lichide şi solide inflamabile (ex: acetonă, gaze lichefiate, alcool industrial, chibrituri);
* materiale magnetice, otrăvuri (ex: arsenic, cianuri, insecticide);
* materiale radioactive;
* materiale oxidante (ex: decoloranţi, nitraţi, peroxizi);
* este interzis a se transporta arme ofensive în cabina de pasageri;
* orice produse de origine animală: carne, lapte sau produse derivate din acesta, neconservate.

Obiecte şi materiale care pot fi transportate
Medicamente şi articole de cosmetică în cantităţi mici, necesare pasagerului pe durata călătoriei, cum ar fi spray-ul pentru păr, parfum şi medicamente conţinând alcool.
4. Pentru alte informatii va rugam sa ne contactati!