Compania aeriana italiana de tip low-cost Meridiana are sediul in Olbia, Sardinia. Este al doilea operator aerian din Italia care asigura zboruri nationale, europene si intercontinentale. Hub-urile principale ale companiei sunt Milano, Roma si Cagliari. Totodata, linia aeriana detine hub-uri secundare la Catania, Florenta, Palermo si Verona..
 
Meridiana a aparut pe 28 februarie 2010 ca urmare a fuziunii cu Eurofly. In prezent, este singura companie aeriana italiana listata la Bursa din Milano si ofera o gama larga de zboruri spre 7 destinatii intercontinentale, 48 de destinatii internationale (in Europa si tarile invecinate) si 32 destinatii interne.
 
Bazele companiei au fost puse efectiv in anul 1963, cand purta denumirea de Alisarda, la inceput fiind specializata in zboruri charter si zboruri la cerere pentru promovarea turismului in Sardinia. Insa, din 1964 au inceput si zborurile comerciale.
 
In 1991, numele companiei a fost schimbat in Meridiana. Primele servicii internationale au inceput sa fie operate in acelasi an, oferindu-se rute spre Barcelona, Paris, Londra si Frankfurt. In decembrie 2006, Meridiana a achizitionat 29,95% din Eurofly, stabilind si numele companiei - Meridiana Fly - dupa ce s-a realizat fuziunea cu Eurofly.
 
Meridiana opereaza in Europa din tari ca: Grecia, Republica Moldova, Spania, Germania, Marea Britanie, Franta. Transportatorul ofera zboruri si din Moscova. Pe lista zonelor in care ofera servicii se afla si America de Sud, America Centrala, America de Nord (News York), Africa (Maroc), Israel. Merita enumerate si destinatii ca Insulele Mauritius sau Insulele Maldive.
 
Meridiana nu ofera zboruri din Romania.

Politica bagaje Meridiana

Bagajul de mana
 
Este permis un bagaj de mana ale carui dimensiuni nu pot depasi 55 cm x 40 cm x 20 cm si greutatea de 8 kg (5 kg pe zborurile operate de catre ATR). Articolele de imbracaminte si servietele sunt considerate bagaj de mana, daca se incadreaza in aceste limite.
 
Bagajul de cala
 
1. Zboruri nationale: 23 kg si 158 cm. Daca bagajul depaseste aceste coordonate, sunt aplicate taxe suplimentare.
- clasa Economy: nici un bagaj nu este inclus in tarif
- pasagerii care au Fly Pass: un bagaj de maxim 30 kg este inclus in tarif
- taxele suplimentare: primul bagaj - 10 euro, al doilea bagaj - 55 euro, al treilea si urmatoarele - 100 euro. Se accepta un bagaj gratuit de maxim 10 kg pentru copil.
 
2. Zboruri internationale: clasa business - 30 kg/pasager (adult), 10 kg/infant; clasa economic 20 kg/pasager (adult), 10 kg/infant, dimensiuni totale - 158
Taxele suplimentare, excluzand zborurile spre Insulele Canare: primul bagaj - 17 euro, al doilea bagaj - 70 euro, al treilea si urmatoarele - 150 euro. Se accepta un bagaj gratuit de maxim 10 kg pentru copil.
 
3. Zborurile intercontinentale de la/catre New York: Economy - 23 kg, Business - 30 kg, dimensiuni totale: 158 cm.
 
Pasagerii care calatoresc cu copiii pot transporta un carucior complet retractabil sau un scaun de masina; acestea trebuie sa fie inregistrate si puse in cala, dar, in cazul in care este posibil, pot fi puse si in cabina, in functie de spatiul disponibil.
 
Transport copii
Copii cu varste intre 5 si 14 ani pot calatori doar daca sunt insotiti de un pasager de peste 18 ani sau daca se apeleaza la serviciul de insotitori al companiei, contra unei taxe de 40 de euro. Transportul minorilor neinsotiti nu este acceptat decat pe zborurile directe. La bagajele pentru copiii de peste 2 ani se aplica taxele specifice pasagerilor adulti.
 
Transport animale
La bord se pot transporta caini, pisici, pasari, iepuri, porcusori de Guineea si hamsteri care trebuie sa aiba toate actele medicale cerute de lege. Pe acelasi zbor nu pot fi luate in cabina mai mult de doua custi de pasager.
 
Animalul trebuie sa fie pus intr-o cusca rigida sau o geanta cu un fund complet rezistent la apa, cu o deschidere care sa permita o ventilatie adecvata; custile luate in cabina nu trebuie sa depaseasca urmatoarele dimensiuni: 48x33x29. Animalele, cusca plus orice produs alimentar luate in cabina nu trebuie sa depaseasca greutatea totala de 10 kg (de 5 kg pe zborurile operate de catre ATR).
 
Serviciul de transport animale in cala este disponibil pe zborurile operate cu aeronave de tip MD80 - MD82 - A330 - B737 - B767. Cererea trebuie sa fie facuta in momentul rezervarii zborului si este conditionata de confirmarea companiei (de fapt, imbarcarea in cala este permisa numai pentru maxim patru custi).
 
Compania nu ofera posibilitatea de a efectua web check-in.

Zboruri disponibile Meridiana

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Bacau, Romania Brindisi, Italia
Bacau, Romania Cagliari, Italia
Bacau, Romania Catania, Italia
Bacau, Romania Lamezia Terme, Italia
Bacau, Romania Livorno, Italia
Bacau, Romania Napoli, Italia
Bacau, Romania Pisa, Italia
Bucuresti, Romania Bologna, Italia
Bucuresti, Romania Brindisi, Italia
Bucuresti, Romania Cagliari, Italia
Bucuresti, Romania Catania, Italia
Bucuresti, Romania Lamezia Terme, Italia
Bucuresti, Romania Palermo, Italia
Bucuresti, Romania Verona, Italia
Bucuresti, Romania Valletta, Malta
Bucuresti, Romania Lisabona, Portugalia
Cluj Napoca, Romania Brindisi, Italia
Cluj Napoca, Romania Cagliari, Italia
Cluj Napoca, Romania Catania, Italia
Cluj Napoca, Romania Lamezia Terme, Italia
Cluj Napoca, Romania Napoli, Italia
Cluj Napoca, Romania Palermo, Italia
Cluj Napoca, Romania Verona, Italia
Cluj Napoca, Romania Valletta, Malta
Cluj Napoca, Romania Lisabona, Portugalia
Constanta, Romania Valletta, Malta
Craiova, Romania Verona, Italia
Sibiu, Romania Catania, Italia
Sibiu, Romania Firenze, Italia
Sibiu, Romania Florenta, Italia
Sibiu, Romania Lamezia Terme, Italia
Sibiu, Romania Napoli, Italia
Sibiu, Romania Palermo, Italia
Sibiu, Romania Venetia, Italia
Sibiu, Romania Lisabona, Portugalia
Timisoara, Romania Brindisi, Italia
Timisoara, Romania Cagliari, Italia
Timisoara, Romania Catania, Italia
Timisoara, Romania Lamezia Terme, Italia
Timisoara, Romania Napoli, Italia
Timisoara, Romania Palermo, Italia
Timisoara, Romania Verona, Italia
Timisoara, Romania Valletta, Malta
Timisoara, Romania Lisabona, Portugalia
Tirgu Mures, Romania Catania, Italia
Tirgu Mures, Romania Lamezia Terme, Italia
Tirgu Mures, Romania Napoli, Italia
Tirgu Mures, Romania Palermo, Italia
Tirgu Mures, Romania Verona, Italia
Tirgu Mures, Romania Valletta, Malta
Tirgu Mures, Romania Lisabona, Portugalia
Budapesta, Ungaria Catania, Italia
Budapesta, Ungaria Lamezia Terme, Italia
Budapesta, Ungaria Roma, Italia