Vueling Airlines este o companie low-cost, a doua linie aeriana din Spania, dupa Iberia. Sediul principal este in El Prat de Llobregat, in apropiere de Barcelona. Are baze importante la Amsterdam, Bilbao, Madrid, Malaga, Palma de Mallorca, Sevilla, Valencia si Toulouse. 
 
Vueling asigura zboruri catre destinatii din Europa si zona Mediteranei de Vest (Israel- Tel Aviv). In Europa, compania opereaza spre destinatii din Marea Britanie, Elvetia, Rusia, Portugalia, Polonia, Norvegia, Olanda, Malta, Italia, Grecia, Germania, Franta, Danemarca, Cehia, Croatia, Belgia, Austria.
 
Compania a fost infiintata in februarie 2004 si a inceput operatiunile efective pe 1 iulie 2004, cu un zbor intre Barcelona si Ibiza. 
 
Flota initiala era formata doar din doua aeronave Airbus A320 care serveau destinatii ca Paris, Bruxelles, Palma si Ibiza. 
Madrid a devenit a doua baza a companiei in 2005, urmata de prima lor baza in afara Spaniei, la Paris - Charles de Gaulle, in 2007.
 
2007 a fost insa un an dificil pentru Vueling. O parte din actionari si-au vandut pachetele detinute si doi directori ai companiei au demisionat. Linia a inceput apoi un proces de restructurare, pentru a fi salvata. Baza din Paris a fost inchisa, astfel incat compania aeriana a ajuns sa se concentreze mai mult pe piata spaniola.
 
In iulie 2008, Vueling impreuna cu o alta companie spaniola de tip low-cost, Clickair, au anuntat intentia de a fuziona, primind ulterior si acordul Comisiei Europene. Dupa unificare, noua firma functioneaza sub denumirea Vueling, iar aeroportul-baza ramane cel din Barcelona. 40% din actiunile noului Vueling sunt detinute de catre transportatorul national Iberia.
 
Flota este formata din aeronave Airbus A319-100 si Airbus A320-200, cu 144 si 180 de locuri.
 
Din Romania, compania aeriana low-cost Vueling ofera zboruri directe de pe Aeroportul din Timisoara spre Barcelona. De asemenea, se poate zbura si spre Bilbao, Ibiza, Madrid, Malaga, Moscova, Nisa, Palma de Mallorca, Santiago de Compostella si Sevilla, cu escala in Barcelona.

Politica bagaje Vueling

Bagajul de mana
Fiecare pasager poate lua cu el doar un singur bagaj de mana, cu o greutate maxima de 10 kg si ale carui dimensiuni nu pot, in nici un caz, sa depaseasca 55 x 40 x 20 cm.
 
Totusi, este posibil transportul gratuit a unui element suplimentar, cu dimensiunile maxime 55 x 40 x 20 cm, cum ar fi o sacosa mica, o geanta de mana, un aparat de fotografiat sau camera video.
 
Daca se constata insa ca bagajul de mana incalca limitele prezentate mai sus, acesta va fi incarcat in cala aeronavei, prin plata unei taxe de 25 de euro.
 
Transportatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea si de a refuza imbarcarea pasagerilor care nu respecta cerintele enumerate mai sus, in ceea ce priveste bagajele de mana.
 
Obiectele (inclusiv instrumente muzicale si obiecte similare), care nu respecta dimensiunile impuse pentru bagajele de mana, nu vor fi acceptate in cabina de pasageri, cu exceptia cazului in care pasagerul a platit un bilet in acest sens.
 
Nu pot fi transportate in bagajele de mana sticle si tuburi care contin lichide, geluri si produse de o consistenta similara (de exemplu pasta de dinti, gel, bauturi, supe, parfumuri, spuma de ras , spray-uri, lotiuni etc), daca continutul depaseste 100 de ml. Aceste produse trebuie sa fie plasate intr-un sac de plastic, perfect sigilat. Doar o punga de plastic pe pasager este permis.
 
Alimentele pentru copii sau anumite medicamente pot fi luate in cabina, daca pasagerul demonstreaza ca are nevoie de acestea in timpul zborului.
 
Transport animale si bagaje speciale
Pasagerii insotiti de un caine-ghid pot calatori cu acesta in cabina, cu conditia ca animalul sa fie asezat corect, iar proprietarul sa plateasca daunele pe care patrupedul le-ar putea produce pasagerilor.
 
Pasagerii pot, in timpul procesului de rezervare, sa contracteze serviciul transport animale de companie (cu exceptia rozatoarelor), serviciu pentru care trebuie sa plateasca o taxa si sa indeplineasca urmatoarele conditii:
 
- animalul trebuie sa calatoreasca intr-o cusca speciala, strapunsa cu orificii de ventilatie si prevazuta cu un fund impermeabil;
 
- cusca nu trebuie sa depaseasca dimensiunile 50 cm lungime, 40 cm latime si 20 cm adancime, iar suma acestor trei dimensiuni nu trebuie sa depaseasca 110 cm;
 
- greutatea maxima a custii (inclusiv animalul si obiectele care il insotesc) este de 8 kg;
 
- recipientele de hrana ale animalului trebuie sa fie inchise, pentru a preveni varsarea continutului;
 
- cusca va fi amplasata in timpul zborului intre picioarele pasagerului sau sub scaunul acestuia. Cusca nu poate fi pusa pe un scaun, chiar daca acesta este gol, si nici in bratele pasagerului;
 
- animalele care, prin caracteristicile lor (miros, sanatate precara, igiena precara sau comportament violent), ar putea interfera cu alti pasageri nu vor fi permise in cabina;
 
- pe timpul zborului, animalul nu trebuie scos din cusca. Poate fi transportat doar un singur animal pe cusca, cu exceptia pasarilor si altor animale mici;
 
Din cauza standardelor nationale in vigoare, Vueling nu va permite transportul acestor tipuri de animale pe zborurile spre/din Regatul Unit si Irlanda.
 
Numai doua animale sunt permise la bord in timpul unui singur zbor.
 
Bagajul de cala
Fiecare pasager poate transporta un bajag de cel mult 23 de kg. Prin plata unei taxe suplimentare, cantitatea de bagaje poate ajunge pana la 32 de kg. Totusi, cantitatea de bagaje per pasager nu poate depasi 50 de kg. Peste copii sub doi ani se poate transporta gratuit un scaun de masina, un bassinet sau un carucior pliat complet.
Pentru transportul de echipamente sportive si speciale, pasagerul trebuie sa plateasca taxe suplimentare.

Compania ofera check-in online.

Zboruri disponibile Vueling

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Bucuresti, Romania Alicante, Spania
Bucuresti, Romania Barcelona, Spania
Bucuresti, Romania Bilbao, Spania
Bucuresti, Romania Ciudad Real, Spania
Bucuresti, Romania Gran Canaria, Spania
Bucuresti, Romania Granada, Spania
Bucuresti, Romania Ibiza, Spania
Bucuresti, Romania La Coruna, Spania
Bucuresti, Romania Madrid, Spania
Bucuresti, Romania Malaga, Spania
Bucuresti, Romania Mallorca, Spania
Bucuresti, Romania Menorca, Spania
Bucuresti, Romania Oviedo, Spania
Bucuresti, Romania Palma-de-Mallorca, Spania
Bucuresti, Romania Santiago Compostela, Spania
Bucuresti, Romania Sevilla, Spania
Bucuresti, Romania Tenerife, Spania
Bucuresti, Romania Vigo, Spania
Cluj Napoca, Romania Bilbao, Spania
Cluj Napoca, Romania La Coruna, Spania
Cluj Napoca, Romania Sevilla, Spania
Timisoara, Romania Bilbao, Spania
Timisoara, Romania La Coruna, Spania
Timisoara, Romania Sevilla, Spania
Tirgu Mures, Romania Bilbao, Spania
Tirgu Mures, Romania La Coruna, Spania
Tirgu Mures, Romania Sevilla, Spania
Budapesta, Ungaria La Coruna, Spania