Easy Jet este una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa, cu zboruri interne si internationale spre peste 290 de rute din 78 de orase europene. Cunoscuta oficial ca EasyJet Airline Company Limited, linia are baza principala pe Aeroportul Luton din Londra.
 
Linia aeriana Easy Jet a fost infiintata in toamna anului 1995 de omul de afaceri Stelios Haji-Ioannou. A inceput operarea efectiva pe 10 noiembrie 1995 cu doua aeronave abia iesite din fabrica marca Boeing 737-200, efectuand zboruri pe doua rute: Londra - Edinburgh si Londra - Glasgow. In primavara anului 1998, 40% din actiunile TEA Elvetia sunt cumparate de Easy Jet, iar in anul 2002 este achizitionata linia aeriana Go Fly.
 
In 2002, EasyJet a deschis o baza pe Aeroportul Gatwick, iar intre 2003 si 2007 au aparut baze noi si in Germania, Franta, Italia si Spania, devenind o prezenta considerabila in Europa. In 2007, EasyJet a ajuns sa functioneze cu mai multe zboruri pe zi decat orice alta companie aeriana europeana.
 
La 25 octombrie 2007, linia a anuntat ca a acceptat sa achizitioneze intregul capital social al GB Airways, de la Grupul Bland. Tranzactia a fost in valoare de 103,5 milioane lire sterline si a fost folosita pentru a extinde operatiunile de la Gatwick Airport si, de asemenea, pentru a stabili o baza la Manchester.
 
In iunie 2011, EasyJet a anuntat ca va deschide a 11-a baza din Marea Britanie la Aeroportul din Londra Southend, care sa ofere ofera zboruri spre Alicante, Amsterdam, Barcelona, Belfast International, Faro, Malaga, Jersey, Palma de Mallorca si Ibiza.
 
Flota Easy Jet este formata din 191 de aeronave: 146 Airbus A319-100 (156 de pasageri) si 45 Airbus A320-200 (180 de locuri).
 
In prezent, Easy Jet deserveste destinatii din Africa (Egipt, Maroc), Asia (Cipru, Israel, Iordania, Turcia), Europa (Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Estonia, Franta, Germania, Gibraltar, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Kosovo, Luxembourg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Marea Britanie). 
 
Compania britanica Easy Jet nu opereaza zboruri din Romania, insa trebuie sa o aveti in vedere ca o solutie viabila atunci cand zburati din alte tari europene si nu numai.
 
Easy Jet este o companie aeriana foarte deschisa la nevoile pasagerilor sai. In cazul in care pasagerul intarzie la aeroport, el are posibilitatea de a zbura cu urmatorul avion in urma achitarii unei taxe fixe suplimentare, conditia fiind sosirea la aeroport cu cel putin doua ore dupa zborul planificat initial.
 
Pasagerii sunt primiti la bordul aeronavelor in ordinea in care au efectuat check-in-ul  si pot ocupa orice loc doresc. In urma primirii pasagerilor la bordul avionului, intra in vigoare sistemul grupurilor prioritare. In primul rand  este grupa SB, adica pasagerii care au cumparat bilete de avion Speedy Boarding/Speedy Boarding Plus, dupa care urmeaza grupa SA, adica pasagerii care necesita o ingrijire suplimentara sau familiile - maxim 2 persoane adulte – cu cel putin un copil in varsta de pana la 5 ani sau mai mic.Urmeaza grupa A, rezervata pentru pasagerii care au efectuat check-in online  si primele 30 de persoane care au efectuat check-in la aeroport.
 
Easy Jet asigura o ocrotire si o grija suplimentara pasagerilor cu dizabilitati si pasagerilor cu handicap locomotor usor. In timpul zborului, pasagerii pot servi pranzul cu easyKShop si pot cumpara produse cosmetice sau souveniruri. 

Politica bagaje EasyJet

Bagajul de mana
 
Puteti lua in cabina un bagaj cu dimensiunile maxime 56 x 45 x 25 cm, dar si o geanta de mana, o servieta sau un laptop.
 
Bagajele de mana in exces vor fi inregistrate ca bagaje de cala, taxa fiind de 30 euro/40 CHF pe bucata. Daca v-ati inregistrat online, si nu v-ati prezentat la biroul de inregistrare, atunci cand veti ajunge la poarta de imbarcare cu bagaje de mana in exces, trebuie sa platiti 50 euro/60 CHF pe bucata.
 
Lichide in bagajul de mana
Acestea nu trebuie sa fie depozitate in recipiente cu un volum mai mare de 100 ml. La categoria lichide intra si balsamul de buze, rujul, cremele hidratante pentru maini, spray-urile de par. Toate trebuie sa intre perfect intr-o punga de plastic de un litru, resigilabila, transparenta, de maxim 20 x 20 cm. Aceasta punga de plastic trebuie sa fie scoasa din bagajul de mana si prezentata separat la serviciile de securitate ale aeroportului.
 
Bagajul de cala
 
Fiecare pasager care a platit pentru un bagaj de cala poate transporta maxim 20 kg. Toate taxele pentru bagaje in plus sunt considerabil mai mici daca rezervarea se face prin intermediul agentiei noastre.
 
Daca faceti parte dintr-un grup de doua sau mai multe persoane, puteti distribui greutatea intre bagaje. De exemplu, doi pasageri care poseda fiecare cate un bagaj pot transporta 20 de kg fiecare, dar, daca doriti sa plasati 18 kg intr-un bagaj si 22 kg in altul, o puteti face. Trebuie sa stiti ca nu puteti depasi 40 kg, fara a plati taxe suplimentare.
 
In conformitate cu standardele de igiena si de securitate pe care le aplica compania pentru bagajul de cala, este recomandat sa nu depasitI 23 kg pentru fiecare element, pe cat posibil.
 
Legea limiteaza greutatea pe fiecare piesa la 32 kg si orice element cu o greutate de peste 32 kg nu va fi acceptat.
Bebelusii care impart un loc cu pasagerul nu beneficiaza de un bagaj gratuit, toate lucrurile sale fiind incluse in bagajul pasagerului.
 
Transport echipamente sportive
Daca anuntati transportul unui echipament sportiv, aveti dreptul la 12 kg suplimentare. Distributia greutatii intre bagaje nu este importanta.
 
De exemplu, daca un pasager inregistreaza o geanta si un echipament suplimentar de sport, cele doua bagaje (inclusiv articolul sportiv) nu trebuie sa depaseasca 32 de kg in total. Cu toate acestea, in cazul in care articolul sportiv cantareste 18 kg si bagajul 14 kg, nu va faceti griji!
 
Doi pasageri care calatoresc cu un bagaj si doua articole sportive. Greutatea celor trei bagaje (inclusiv cele doua echipamente sportive) se ridica la 44 kg. Distributia greutatii intre bagaje nu se schimba, atat timp cat acestea nu depasesc greutatea maxima.
 
Compania asigura check-in online.

Zboruri disponibile EasyJet

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Salzburg, Austria Londra, Marea Britanie
Viena, Austria Londra, Marea Britanie
Dortmund, Germania Budapesta, Ungaria
Bucuresti, Romania Geneva, Elvetia
Bucuresti, Romania Bordeaux, Franta
Bucuresti, Romania Grenoble, Franta
Bucuresti, Romania Marseille, Franta
Bucuresti, Romania Toulouse, Franta
Bucuresti, Romania Berlin, Germania
Bucuresti, Romania Belfast, Irlanda
Bucuresti, Romania Bari, Italia
Bucuresti, Romania Brindisi, Italia
Bucuresti, Romania Lamezia Terme, Italia
Bucuresti, Romania Milano, Italia
Bucuresti, Romania Valletta, Malta
Bucuresti, Romania Aberdeen, Marea Britanie
Bucuresti, Romania Bristol, Marea Britanie
Bucuresti, Romania Edinburgh, Marea Britanie
Bucuresti, Romania Glasgow, Marea Britanie
Bucuresti, Romania Inverness, Marea Britanie
Bucuresti, Romania Manchester, Marea Britanie
Bucuresti, Romania Amsterdam, Olanda
Bucuresti, Romania Faro, Portugalia
Bucuresti, Romania Lisabona, Portugalia
Bucuresti, Romania Porto, Portugalia
Bucuresti, Romania Barcelona, Spania
Bucuresti, Romania Bilbao, Spania
Bucuresti, Romania Ibiza, Spania
Bucuresti, Romania Madrid, Spania
Bucuresti, Romania Malpensa, Spania
Bucuresti, Romania Tenerife, Spania
Cluj Napoca, Romania Geneva, Elvetia
Cluj Napoca, Romania Bordeaux, Franta
Cluj Napoca, Romania Grenoble, Franta
Cluj Napoca, Romania Berlin, Germania
Cluj Napoca, Romania Belfast, Irlanda
Cluj Napoca, Romania Belfast, Irlanda
Cluj Napoca, Romania Aberdeen, Marea Britanie
Cluj Napoca, Romania Edinburgh, Marea Britanie
Cluj Napoca, Romania Glasgow, Marea Britanie
Cluj Napoca, Romania Inverness, Marea Britanie
Cluj Napoca, Romania Amsterdam, Olanda
Cluj Napoca, Romania Faro, Portugalia
Cluj Napoca, Romania Alicante, Spania
Cluj Napoca, Romania Barcelona, Spania
Cluj Napoca, Romania Bilbao, Spania
Cluj Napoca, Romania Ibiza, Spania
Cluj Napoca, Romania Mallorca, Spania
Timisoara, Romania Geneva, Elvetia
Timisoara, Romania Bordeaux, Franta
Timisoara, Romania Grenoble, Franta
Timisoara, Romania Berlin, Germania
Timisoara, Romania Belfast, Irlanda
Timisoara, Romania Belfast, Irlanda
Timisoara, Romania Aberdeen, Marea Britanie
Timisoara, Romania Edinburgh, Marea Britanie
Timisoara, Romania Glasgow, Marea Britanie
Timisoara, Romania Inverness, Marea Britanie
Timisoara, Romania Amsterdam, Olanda
Timisoara, Romania Faro, Portugalia
Timisoara, Romania Alicante, Spania
Timisoara, Romania Barcelona, Spania
Timisoara, Romania Bilbao, Spania
Timisoara, Romania Mallorca, Spania
Timisoara, Romania Palma-de-Mallorca, Spania
Tirgu Mures, Romania Inverness, Marea Britanie
Tirgu Mures, Romania Barcelona, Spania
Tirgu Mures, Romania Bilbao, Spania
Tirgu Mures, Romania Ibiza, Spania
Tirgu Mures, Romania Mallorca, Spania
Tirgu Mures, Romania Palma-de-Mallorca, Spania
Budapesta, Ungaria Geneva, Elvetia
Budapesta, Ungaria Grenoble, Franta
Budapesta, Ungaria Lyon, Franta
Budapesta, Ungaria Paris, Franta
Budapesta, Ungaria Berlin, Germania
Budapesta, Ungaria Dortmund, Germania
Budapesta, Ungaria Belfast, Irlanda
Budapesta, Ungaria Venetia, Italia
Budapesta, Ungaria Aberdeen, Marea Britanie
Budapesta, Ungaria Aberdeen, Marea Britanie
Budapesta, Ungaria Edinburgh, Marea Britanie
Budapesta, Ungaria Glasgow, Marea Britanie
Budapesta, Ungaria Inverness, Marea Britanie
Budapesta, Ungaria Londra, Marea Britanie
Budapesta, Ungaria Luton, Marea Britanie
Budapesta, Ungaria Manchester, Marea Britanie
Budapesta, Ungaria Amsterdam, Olanda
Budapesta, Ungaria Amsterdam, Olanda
Budapesta, Ungaria Faro, Portugalia
Budapesta, Ungaria Alicante, Spania
Budapesta, Ungaria Barcelona, Spania
Budapesta, Ungaria Ibiza, Spania
Budapesta, Ungaria Mallorca, Spania
Budapesta, Ungaria Palma-de-Mallorca, Spania