"Tu esti motivul pentru care noi zburam" este deviza companiei aeriene australiene Qantas. 
 
Qantas (acronimul de la Queensland and Northern Territory Aerial Services) este linia aeriana nationala a Australiei, cea mai veche din aceasta tara si al doilea cel mai vechi operator aerian din lume.
 
Poreclita "Cangurul zburator", compania aeriana are baza in Sydney, New South Wales, si hub-ul principal pe Aeroportul Sydney.
 
Qantas a fost fondata in Winton, Queensland, pe 16 noiembrie 1920, ca Queensland and Northern Territory Aerial Services Limited. Prima aeronava a fost un Avro 504K .
 
Compania opera servicii aeriene de posta subventionate de guvernul australian. In 1928, un avion charter Qantas a facut zborul inaugural pentru Royal Flying Doctor Service of Australia, din Charleville la Cloncurry.
 
Primul zbor international a avut loc in mai 1935 spre Singapore. Razboiul a intrerupt operatiunile pana in 1943. In 1947, QEA a fost nationalizata. In 1958, Qantas a devenit a doua companie aeriana din lume care opereaza zboruri internationale lungi, cum ar fi din Australia la Londra, prin Asia si Orientul Mijlociu.
 
La ora actuala, compania aeriana opereaza peste 5600 de zboruri pe saptamana, interne si internationale. Qantas ofera bilete de avion catre destinatii din Africa, Asia, Europa, America, Oceania. Pasagerii Qantas pot alege intre clasa intai, business si economic.
 
Compania Qantas nu opereaza din Romania.

Politica bagaje Qantas

Bagajul de mana
 
Compaia permite, la toate clasele (First/Business/Premium Economy/Economy), un bagaj de mana de maxim 7 kg si 115 cm, exceptie facand zborurile interne, unde sunt permise doua bagaje de mana. Pe zborurile internationale, sunt acceptate la clasele First/Business/Premium Economy doua bagaje de mana care sa respecte limitele de mai sus, iar la clasa Economy - doar un singur bagaj de mana
 
Bagajul de cala
 
- zboruri interne: Economy - 1 x 23 kg si 140 cm, Business - 2 x 32 kg si 140 cm
- zboruri internationale din/spre America: Economy/Premium Economy - 2 x 23 kg si 270 cm in total, Business/First - 3 x 32 kg si 405 cm in total
- zboruri internationale: Economy - 1 x 23 kg, Premium Economy - 2 x 23 kg si 270 cm in total, Business - 3 x 32 kg si 405 cm in total, First - 3 x 32 kg
- infanti: zboruri interne - nici un bagaj de cala, zboruri internationale din/spre America - 1 x 10 kg si 115 cm, zboruri internationale - 1 x 10 kg.
 
Transport copii
Pot calatori singuri, dar prin plata serviciului "Minori neinsotiti", pe care il pune la dispozitie compania, copiii intre 5 si 11 ani (zboruri interne) si intre 6 si 11 ani (zboruri internationale).
De asemenea, pot calatori singuri, dar prin plata serviciului "Minori neinsotiti" doar la cererea parintilor, copiii intre 12 si 15 ani.
 
Transport animale
Numai cainii de serviciu poate fi transportati in cabina de pasageri a aeronavei.
Custile nu trebuie sa aiba mai mult de 20 kg si 84 cm.

Zboruri disponibile Qantas

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.