Air Canada este cea mai mare companie aeriana din Canada, fondata in anul 1936, care opereaza curse catre 178 de destinatii din intreaga lume. Este a saptea cea mai mare companie aeriana de pasageri la nivel mondial, intr-un clasament realizat dupa dimensiunea flotei. Sediul companiei Air Canada se afla în Montreal, Quebec, in timp ce cel mai mare hub al sau este aeroportul international Pearson Toronto, situat în Mississauga, Ontario.

Compania aeriana nationala a Canadei isi trage originile din fondarea Trans-Canada Airlines (TCA) de catre guvernul federal canadian, care a inceput sa opereze primele rute de zbor transcontinentale in anul 1938. In 1965, TCA fost redenumita Air Canada in urma acordului dat de guvern. Dupa dereglementarea pietei companiei aeriene canadiene in anii 1980, compania a fost privatizata în 1985. In vara anului 2000, Air Canada s-a confruntat cu probleme precum intarzieri de zbor sau ratacirea bagajelor anumitor pasageri. Cu toate acestea, serviciul imbunatatit a determinat o perceptie pozitiva mentinuta pana in anul 2013. La nivel mondial, compania s-a confruntat cu incetinirea cresterii pietei de aviatie si a cresterii concurentei.

In ianuarie 2001, Air Canada a achizitionat cel de-al doilea transportator aerian din Canada, Canadian Airlines, fuziunea operatiunilor acesteia din urma fiind facuta in vederea dezvoltarii. In 2003, compania a declarat faliment, iar in anul urmator a beneficiat de o reorganizare sub egida societatii care detine ACE Aviation Holdings Inc. In 2006, 34 milioane de oameni au zburat cu Air Canada, data care s-a suprapus cu aniversarea a 70 de ani de servicii oferite clientilor.

Flota Air Canada include avioane tip Airbus A330, Boeing 767, Boeing 777 jetliners wide-body, Airbus A320, A319, A320, A32, dar si aeronave Embraer E170/E190.


Politica bagaje Air Canada

Pasagerii pot aduce la bordul aeronavelor un bagaj de mana standard cu dimensiunile 55/23/40 cm, dar si unul personal (ex.: poseta, borseta, laptop etc) cu dimensiunile 33/16/43 cm.

La cala avionului pasagerii pot lua gratuit o singura piesa de max. 23 kg (cu dimensiuni insumand 158 cm).

Zboruri disponibile Air Canada

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Bucuresti, Romania Calgary, Canada
Bucuresti, Romania Halifax, Canada
Bucuresti, Romania Montreal, Canada
Bucuresti, Romania Toronto, Canada
Bucuresti, Romania Vancouver, Canada
Bucuresti, Romania Bogota, Columbia
Bucuresti, Romania Cayo Coco, Cuba
Bucuresti, Romania Havana, Cuba
Bucuresti, Romania Montego Bay, Jamaica
Bucuresti, Romania Mexico City, Mexic
Bucuresti, Romania Panama City, Panama
Bucuresti, Romania Boston, SUA
Bucuresti, Romania Chicago, SUA
Bucuresti, Romania Dallas, SUA
Bucuresti, Romania Kingston, SUA
Bucuresti, Romania Las Vegas, SUA
Bucuresti, Romania Los Angeles, SUA
Bucuresti, Romania Miami, SUA
Bucuresti, Romania New York, SUA
Bucuresti, Romania Washington, SUA