Thomas Cook Airline UK este o companie aeriana britanica low cost cu baza in Manchester, Anglia. Opereaza in principal zboruri in destinatii de vacanta din Europa (in special Marea Mediterana), Africa de Nord, Caraibe, din punctele de legatura din Manchester si London Gatwick.
 
Aeroporturile secundare sunt Belfast International, Birmingham, Bristol, Cardiff, East Midlands, Glasgow-International, Leeds-Bradford, London Stansted si  Newcastle. 
 
Fondat cu 170 de ani in urma, Thomas Cook a fost afectata in ultimii ani de conditiile dificile din Europa, indeosebi din Marea Britanie, unde clientii de baza ai companiei – familiile tinere cu copii mici – au fost afectate dur de deteriorarea situatiei economice.
 
In prezent, compania este prezenta in Africa (Capul Verde, Egipt, Gambia, Maroc, Tunisia), America (Caraibe - Barbados, Cuba, Republica Dominicana, Jamaica - si America de Nord - SUA si Mexic), Asia (India - Goa si Turcia - Antalya, Bodrum, Dalaman, Izmir) si Europa (Austria, Bulgaria, Cipru, Franta, Grecia, Italia, Malta, Norvegia, Portugalia, Spania, Elvetia, Marea Britanie).
 
Thomas Cook nu opereaza curse din Romania.
 
In urma fuziunii dintre Thomas Cook AG si MyTravel Group PLC, pentru a forma Thomas Cook Group PLC, in iunie 2007, Thomas Cook Airlines a fost infiintata pe 30 martie 2008 prin fuziunea dintre Thomas Cook Airlines UK Ltd si MyTravel Airways. Compania aeriana a inceput operatiunile in timpul sezonul estival al anului 2008, cu o flota formata din aparate Airbus A320, A321 si A330 si Boeing 757 si 767.
 
Originalul Thomas Cook Airlines a fost infiintata la 1 septembrie 1999 si a inceput activitatea la 27 martie 2000. Aceasta a fost creata ca JMC Airlines, prin fuziunea dintre Flying Colours Airlines si Caledonian Airways, in urma integrarii grupului Leisure Carlson cu Thomas Cook. In 1998, Flying Colours a integrat, de asemenea, Airworld Aviation Ltd in compania aeriana. JMC Airlines a fost redenumita Thomas Cook Airlines UK la 31 martie 2003.
 
Flota este compusa din 37 de aparate de tipurile: Airbus A320-200, Airbus A321-200, Airbus A330-200, Boeing 757-200, Boeing 757-300 si Boeing 767-300ER.

Politica bagaje Thomas Cook Airline UK

Bagajul de mana
Fiecare pasager are dreptul la un singur bagaj de mana de pana la 5 kg si care sa nu depaseasca dimensiunile 55 cm x 40 cm x 20 cm.
 
Bagajul de cala
Fiecare pasager are dreptul la un singur bagaj de mana de pana la 20 kg.
 
Compania nu asigura check-in online.

Zboruri disponibile Thomas Cook Airline UK

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.