Smart Wings este o companie aeriana low-cost din Cehia, cu hub-ul pe Ruzyne Airport din Praga. A fost infiintata de o alta companie aeriana, Travel Service, care era specializata in zboruri de tip charter.
 
In prezent, linia opereaza in Europa si Asia (Israel, Emiratele Arabe Unite), catre destinatii ca Madrid, Valencia, Ibiza, Barcelona, Malaga, Girona, Mallorca, Paris, Roma, Ostrawa, Brno, Budapesta, Salonic, Rodos, Larnaca, Samos, Kos, Chaninu, Heraklion, Corfu, Zakinthosu, Tenerife, Las Palmas, Moscova si Dubai.
 
Compania aeriana a fost infiintata si a inceput operatiunile in 2004. Este detinuta in intregime de Travel Service, o filiala a Grupului Icelandair. Smart Wings a adoptat Codul IATA de la acum defuncta companie aeriana slovaca Tatra Airlines, care a functionat intre 1991 si 1998.
 
Flota consta in trei aeronave Boeing 737-700, cu tonuri de portocaliu-albastru moderne, 22 de Boeing-uri 737-800 si 4 Airbus A320, in culorile traditionale a Travel Service. Toate aeronavele, sustine compania, sunt echipate cu cea mai buna tehnologie de moment, pentru siguranta pasagerilor, si controale regulat ale Lufthansa Technik.

Compania nu opereaza din Romania.

Politica bagaje SmartWings

Bagajul de mana
 
Este permis un singur bagaj de mana cu o greutate maxima de 5 kg si care sa se incadreze in dimensiunile 56 cm x 45 cm x 25 cm; suma celor trei dimensiuni nu poate depasi 115, inclusiv maner si roti.
 
Bagajul de cala
 
Fiecare pasager poate lua, gratuit, un singur baga de cala in greutate totala dupa cum urmeaza:
- 25 kg la clasele TopTravel si Travel Plus
- 15 kg la Clasa Economy
Daca luati bagaje in plus, trebuie sa stiti ca greutatea maxima admisa pe un singur bagaj este de 32 kg.

Zboruri disponibile SmartWings

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Bucuresti, Romania Praga, Cehia