Topul tarilor cu cea mai mare diversitate culinara

Topul tarilor cu cea mai mare diversitate culinara

O plimbare prin aceste orase poate fi ca o calatorie culinara in jurul lumii. In New York poti gasi alimente de pe aproape jumatate din globul pamantesc.

New York

Era si firesc ca intr-o metropola ca New York sa fie o diversitate culinara mare. Aici exista nu mai putin de 94 de bucatarii nationale reprezentate prin localuri cu bucate avand specificul acelei tari. Poti manca bucate din El Salvador, Trinidad si Tabago, Peru, Senegal, Belarus, Cipru, Bangladesh, Romania sau Laos.

Londra

Londra te duce cu gandul la fish and chips numai ca odata ajuns aici iti vei da seama ca ai putea face ocolul bucatariilor lumii. Nu mai putin de 89 de bucatarii nationale sunt reprezentate in metropola britanica. Cele mai bine reprezentate sunt cele unde Marea Britanie a avut colonii.

Toronto

Toronto are restaurante cu bucate din 73 de tari diferite. Emigrantii au adus cu ei si mancarea de acasa, iar multi dintre ei si-au deschis si localuri care au avut succes la localnici. Poti manca orice aici de la carne de cal, la maduva din diverse tipuri de oase.

Chicago

In 2017, Chicago a primit titlul de orasul cu cele mai multe restaurante si nu degeaba. Gasesti aici bucate traditionale din 66 de tari. Toata America de Sud este reprezentata, Polonia, China, Italia, Honduras si multe altele.

Paris

Gastronomia frantuzeasca este cea mai buna din lume, dar acesta nu este un motiv pentru ca celalalte bucatarii nationale sa nu fie recunoscute. Gasiti aici peste 65 de specificuri dintre cele mai diverse Benin, Alger, Togo, Danemarca, Elvetia, Pakistan, Australia.

Melbourne

De multe generatii emigranti din Mexic, Japonia, Spania, Vietnam, China, India, Italia, Grecia, Orientul Mijlociu, nordul Africii sau Franta traiesc in Melbourne. Si-au adus si gastronomia cu ei si asa au rezultat 64 de restaurante cu specific national.

Berlin

Carnatii si berea sunt combinatia pe care te astepti sa o gasesti cand ajungi la Berlin. Vei fi surprins sa gasesti alte 64 de specificuri nationale.

Dubai

Gastronomia din Emiratele Arabe Unite este o combinatie de preparate din Iran, Liban si mancaruri din lumea araba. Pe langa acestea mai puteti gasi alte 64 de bucatarii traditionale, cea greceasca fiind una dintre ele.

San Francisco

O combinatie de 60 de gastronomii din toata lumea asigura diversitatea culinara a orasului San Francisco.

Los Angeles

60 de bucatarii traditionale din intreaga lume se gasesc in restaurantele din Los Angeles. De la gastronomie romaneasca la asiatica sau din diverse tari africane te vor purta intr-o calatorie culinara.

sursa: gustarte.ro