Olympic Airlines, numit anterior Olympic Airways pentru cel putin patru decenii, a fost operatorul de transport aerian national al Greciei, cu sediul in Atena. A operat servicii pentru 37 de destinatii interne si 32 de destinatii din intreaga lume. Baza principala a fost pe Aeroportul International din Atena, cu hub-uri pe Aeroportul International Salonic, Macedonia, Aeroportul International Heraklion, Nikos Kazantzakis, si Aeroportul International Rhodos, Diagoras. Olympic Airlines a detinut, de asemenea, o baza la Aeroportul International Londra Heathrow.
 
Pe 6 martie 2009, statul elen au anuntat ca a ajuns la un acord de a vinde operatiunile de zbor, operatiunile de handling la sol si baza tehnica a grupului Marfin Investment Group, cel mai mare fond de investitii elen.
 
Pe 29 septembrie 2009, Olympic Airlines si-a incetat o buna parte din operatiuni. Olympic Air, compania aeriana nou formata dupa privatizare, a inceput sa opereze zboruri. Olympic Airlines a continuat sa opereze unele zboruri de servicii publice in insulele grecesti, precum si unele zboruri catre destinatii din afara Uniunii Europene (Cairo, Alexandria, Tel Aviv, Beirut, Belgrad), pana cand statul elen a organizat o licitatie publica si  a redistribuit rutele. La 31 decembrie 2009, Olympic Airlines a incetat toate operatiunile, lasand loc nou-nascutei Olympic Air.
 
Hub-ul principal al Olympic Air este Aeroportul International Atena, Aeroportul International Rhodos si Aeroportul International Salonic servind ca hub-uri secundare. Compania aeriana are sediul in Koropi, Kropia, Attica de Est.
 
Olympic Air opereaza in prezent catre Europa, Africa, Orientul Mijlociu, Asia si America de Nord spre destinatii ca: Atena, Skiathos, Sofia, Syros, Tampa (Florida), Tirana, Phoenix (Arizona), Chania, Chios, New York,  Orlando(Florida), Paros, Pafos, Rhodes, Samos, Sitia, Sydney, Sofia, Naxos, Kithira, Istanbul, Kos, Larnaca, Las Vegas, Leros, Limnos, Melbourne, Milos, Mykonos, Mytilini, Kavala, Cairo, Kalymnos, Karpathos, Kassos,Kastellorizo, Cape Town, Kerkyra, Kefalonia, Kithira, Belgrade, Johannesburg, Zakynthos, Heraklion, Thessaloniki, Ikaria, Ioannina, Kavala, Cairo, Kalymnos, Alexandroupolis, Abu Dhabi, Amsterdam, Astypalea, Atlanta.
 
Flota este constituita in prezent din 23 de aeronave, din care 8 sunt Airbus (A319-100, A320-200), zece Bombardier Q400, cinci Bombardier Dash 100.
 
Din Romania, Olympic Air opereaza zboruri directe din Bucuresti (Otopeni) spre Atena si de aici spre importante orase elene cum ar fi: Thessaloniki, Kavala, Alexandroupolis, Limnos, Mytilini, Chios, Corfu, Samos, Kos, Rhodos, Syros, Mykonos, Santorini, Heraklion, Chania, Kefalonia, Zakynthos si Ioannina.

Politica bagaje Olympic Airlines

Bagajul de mana
 
- Business Class: 1 x 8 kg / 55 x 40 x 23 cm si 1 x 4 kg / 57 x 54 x 15 cm
- Economy Class: 1 x 8 kg / 55 x 40 x 23 cm
- Infanti: un bagaj de maxim 6 kg
 
Bagajul de cala
 
- Business Class: 1 piesa max. 30 kg
- Economy Class: 1 piesa max 20 kg
- Infanti: 10 kg + carucior complet rabatabil
 
Taxe pentru bagaje suplimentare si / sau de excesul de greutate (de pana la 35 kg)
- zboruri interne/Larnaca: 15 euro/pe piesa
- zboruri internationale: 30 euro/pe piesa
 
Transport copii
Serviciul de insotire minori este obligatoriu pentru copii cu varsta intre 6 si 12 ani care calatoresc neinsotiti pe zborurile internationale si 5 si 12 ani pentru cei care calatoresc neinsotiti pe zborurile domestice. Minorii care calatoresc insotiti de o persoana mai mica de 16 ani sunt considerati de asemenea neinsotiti.
 
Minorii cu varste intre 12 si 16 ani ce calatoresc neinsotiti pot beneficia de serviciul de insotire minori la cerearea parintilor sau tutorelui. Nu se accepta minori neinsotiti pe ultimul zbor al zilei. Serviciul de insotire minori trebuie solicitat la momentul efectuarii rezervarii. Numarul de minori neinsotiti ce pot calatori pe un zbor este limitat.
 
Transport animale
Animalele de companie de mici diemsniuni pot fi transportate in cabina de pasageri in cosuri sau custi speciale. Animalele de companie de dimensiuni mari pot fi transportate in zona speciala ventilata din cala.
In cabina de pasageri sunt admise animalele de companie (caine, pisica, pasari) impreuna cu cusca, colivia nu depasesc greutatea maxima de 8 kg si dimensiunile 40 x 25 x 25 cm. Pe zborurile interne, taxa totala pentru transportul unui animal de companie este de 20 euro, in timp ce pe zborurile internationale aceasta ajunge la 35 euro.
 
Compania asigura check-in online.

Zboruri disponibile Olympic Airlines

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Bucuresti, Romania Abu Dhabi, Emiratele-Arabe-Unite
Bucuresti, Romania Atena, Grecia
Bucuresti, Romania Corfu, Grecia
Bucuresti, Romania Creta, Grecia
Bucuresti, Romania Kos, Grecia
Bucuresti, Romania Rhodos, Grecia
Bucuresti, Romania Samos, Grecia
Bucuresti, Romania Santorini, Grecia
Bucuresti, Romania Zakynthos, Grecia