Emirates este o companie aeriana din Emiratele Arabe Unite, cu baza pe Aeroportul International Dubai. Este cea mai mare linie aeriana din Orientul Mijlociu care opereaza peste 2.500 de zboruri pe saptamana, in 122 de orase din 72 de tari de pe sase continente.
 
Compania opereaza, de asemenea, patru dintre cele mai lungi zece zboruri comerciale, de la Dubai la Los Angeles, San Francisco, Dallas si Houston. Emirates are peste 50.000 de angajati, fiind detinuta in intregime de Guvernul din Dubai.
 
Compania a luat nastere in 1985. Primele zboruri, doua la numar, au fost efectuate in luna octombrie a aceluiasi an, in afara Dubaiului, cu doua avione: Airbus 300 B4 si Boeing 737. Urmatoarele destinatii operate au fost Bombay si Delhi. La inceputul anilor '90, Emirates era deja o companie aeriana de succes. Razboiul din Golf nu a facut decat sa ajute compania prin limitarea zborurilor altor linii in zona. Incepand cu 2005, Emirates ofera zboruri de lunga durata spre SUA (New York).
 
Emirates care se lauda cu servicii excelente, confort exceptional si tehnologie superioara, in conditiile in care aceasta dispune de o serie de avantaje, aflandu-se, din punct de vedere geografic, in mijlocul lumii si beneficiind de preturi scazute la combustibil si taxe mici. 
 
Calatoria cu Emirates incepe inca de la usa casei pasagerilor, prin serviciul de chauffeur-drive, transport cu masina la si de la aeroport, oferit gratuit pasagerilor care opteaza pentru clasele First si Business. De asemenea, asteptarea in aeroport se transforma intr-o experienta placuta prin accesul la saloanele dedicate, iar asistenta oferita pentru formalitatile vamale si de check-in scurteaza semnificativ timpul de asteptare.
 
La bordul aeronavelor Emirates, pasagerii beneficiaza de un mediu foarte primitor si comod, cabinele avand scaune mari dotate cu suport ajustabil pentru picioare, suport pentru cap si suport lombar, precum si paturi si perne in cabinele Economy, dar si scaune rabatabile pana la pozitia orizontala in cabinele Business si First.
 
Aeronavele A340-500 au si cusete private dotate cu spatiu individual de storare a bagajelor, scaun transformabil in pat, lenjerie, masuta de machiat si minibar, toate create pentru a spori comfortul pasagerilor. Indiferent de clasa la care zboara, pasagerii se pot bucura de numeroase feluri de mancare si bauturi, de ecrane individuale cu 600 de canale de divertisment.
 
In martie 2008, Emirates a anuntat ca este prima companie aeriana care permite pasagerilor sa efectueze apeluri de pe telefonul mobil in timpul zborului. Programul de fidelizare al companiei, Skywards, ofera membrilor sai beneficii, incluzand zboruri gratuite sau upgrade la categoria de bilet aleasa.
 
Floata cuprinde in total 168 de aeronave. Emirates foloseste atat aeronave Airbus cat si Boeing. Din gama Airbus sunt folosite urmatoarele tipuri de avioane: A330-200, A340-300, A340-500, A380-800, iar din gama Boeing sunt folosite: 777-200, 777-200LR, 777-300 si 777-300ER. Toate aparatele de zbor ale companiei Emirates sunt echipate, la fiecare clasa, cu un sistem personal de recreere.
 
Pe aparatele de zbor B777 si A330, pasagerii pot viziona pana la 18 posturi TV si pot asculta pana la 22 posturi de radio. Pasagerii care calatoresc la clasele First si Business au posibilitatea sa aleaga unul dintre cele 50 de titluri din colectia de filme. Fiecare loc este dotat cu video player.
 
Emirates nu ofera zboruri directe din Romania.

Politica bagaje Emirates Airlines

Toate informatiile despre bagaje le puteti afla accesand: https://www.emirates.com/us/english/plan_book/essential_information/baggages/

To/From/via the United States
 
Economy Class
 
Carry-on: Free of charge (1 bag - 22in x 15in x 8in (55cm x 38cm x 20cm)/15 lbs (6.8kgs). Please note that rolling bags with built-in wheels and retractable handles will be permitted as cabin baggage only if the total dimensions (length, width and height) add up to less than 45in)
1st checked bag: Free of charge (2 bags - not to exceed 62 linear inches (158cm) / 50 lbs (23kgs) per bag. Total combined dimensions of both pieces must not exceed 107in (272cm).)
2nd checked bag: Free of charge (2 bags - not to exceed 62 linear inches (158cm) / 50 lbs (23kgs) per bag. Total combined dimensions of both pieces must not exceed 107in (272cm).)
 
Business Class

Carry-on: Free of charge (2 pieces of carry-on baggage: one (1) briefcase plus either one (1) handbag or one (1) garment bag, all subject to the following size and weight limitations: Briefcase: 18in x 14in x 8in (45.7cm x 35.5cm x 20cm) , Handbag: 22in x 15in x 8in (55cm x 38cm)
1st checked bag: Free of charge (2 bags - not exceed 62 linear inches (158cm) each /50 lbs (23kgs) per bag maximum)
2nd checked bag: Free of charge (2 bags - not exceed 62 linear inches (158cm) each /50 lbs (23kgs) per bag maximum)
 
First Class
 
Carry-on: Free of charge (2 pieces of carry-on baggage: one (1) briefcase plus either one (1) handbag or one (1) garment bag, all subject to the following size and weight limitations: Briefcase: 18in x 14in x 8in (45.7cm x 35.5cm x 20cm) , Handbag: 22in x 15in x 8in (55cm x 38cm)
1st checked bag: Free of charge (2 bags - not to exceed 62 linear inches (158cm) /70 lbs (32kgs) per bag maximum)
 2nd checked bag: Free of charge (2 bags - not to exceed 62 linear inches (158cm) /70 lbs (32kgs) per bag maximum)
 
Transportul de lichide 
Toate lichidele, gelurile si spray-urile, lotiunile, cremele, bauturile si alte articole de consistenta similara trebuie sa fie imbuteliate in recipiente cu o capacitate nu mai mare de 100 ml. Cele transportate in recipiente mai mari de 100 ml nu vor fi acceptate, chiar daca recipientul este umplut doar partial. Aceste recipiente trebuie sa fie plasate intr-o punga de plastic transparent resigilabila, cu o capacitate maxima ce nu depaseste un litru.
 
Sacii sau pungile mari, care nu sunt sigilate, cum ar fi cele de tip sandwich, nu sunt permise. Recipientele trebuie sa se potriveasca in interiorul pungii de plastic, care trebuie sa fie complet inchisa. Punga va fi examinata la punctul de securitate. Este permis doar un singur astfel de ambalaj pentru fiecare pasager. Scutirile vor fi facute pentru medicamente, lapte sau alimente pentru copii, precum si pentru cerintele speciale de regim alimentar. Pasagerul trebuie insa sa demonstreze care este natura acestor lichide. 
 
Transport echipamente sportive si instrumente muzicale 
Echipamentul sportiv si instrumentele muzicale sunt supuse acelorasi reguli in privinta dimensiunilor si restrictiilor de greutate ca in cazul altor forme de bagaj de mana. Cu toate acestea, este posibila achizitionarea unui loc special pentru transportul acestora in cabina. In anumite conditii se pot aplica limitari si restrictii pentru transportul instrumentelor muzicale. 
 
Transport animale
Animalele trebuie sa fie transportate in custi adecvate si confortabile. Cusca trebuie sa nu depaseasca dimensiunile 56 cm x 36 cm x 23 cm. Pentru transportul animalelor in cabina avionului se va plati o taxa suplimentara de 45 dolari. Dimensiunile custii vor fi de maxim 43 cm lungime x 32 cm latime x 20 cm inaltime.
 
Numarul de kilograme permise si taxele pentru excedent difera in functie de destinatia aleasa, dar si de clasa la care se zboara. Emirates ofera o reducere de 20% prin cumpararea online a bagajului suplimentar pe baza cardului. Taxele sunt mai mari daca inregistrarea bagajelor se face in ziua zborului.

Zboruri disponibile Emirates Airlines

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Bucuresti, Romania Dammam, Arabia-Saudita
Bucuresti, Romania Brisbone, Australia
Bucuresti, Romania Melbourne, Australia
Bucuresti, Romania Dhaka, Bangladesh
Bucuresti, Romania Manila, Filipine
Bucuresti, Romania Male, Maldive
Bucuresti, Romania Christchurch, Noua-Zeelanda