Cyprus Airways Public Limited este compania aeriana nationala a Ciprului, o societate cu raspundere limitata, cu sediul in capitala insulei, Nicosia. Hub-urile sunt Aeroportul International din Larnaca si Aeroportul International din Paphos.
 
Cyprus Airways deserveste 30 de destinatii din Europa (printre care Londra, Bruselles, Paris, Zurich, Milan, Roma, Amsterdam, Frankfurt, Munchen, Viena, St. Petersburg, Mocova, Bucuresti, Sofia, Atena, Rhodos), Orientul Mijlociu si zona Golfului (Tel Aviv, Amman, Beirut, Pafos, Erbil, Suleimania).  
 
Compania a luat fiinta pe 24 septembrie 1947, iar operatiunile de zbor au inceput pe 18 aprilie 1948 cu trei aeronave Douglas DC-3. Acestea au desfasurat zboruri cu cate 21 de pasageri fiecare, din Nicosia catre Roma, Londra (prin Atena), Beirut, Atena, Cairo, Istanbul si Haifa. In urmatorii trei ani, compania aeriana a achizitionat inca trei DC-3 si a introdus noi zboruri catre Alexandria, Amman, Bahrain, Khartoum (prin Haifa) si Lida.
 
La inceputul invaziei turcilor in Cipru, in 1974, atacul de la Aeroportul din Nicosia a prins toate cele cinci aeronave ale Cipru Airways la sol. Dintre cele patru Tridents blocate pe aeroport, doua au fost grav avariate. Celelalte doua Tridents au fost doar usor afectate. Unul este expus in prezent la Imperial War Museum Duxford, Anglia. Zborurile au fost suspendate o perioada, fiind reluate din Larnaca. 
 
Cyprus Airways este detinuta in prezent de guvernul din Cipru (69,62%) si actionarii privati (30,38%) si are peste 1200 de angajati.
 
Compania ofera zboruri directe din Bucuresti (Otopeni) spre Larnaca, dar are incheiat un parteneriat cu TAROM.
 
In aprilie 2012, flota Cyprus Airways consta din urmatoarele aeronave, cu o varsta medie de 7,9 ani: 3 avioane de tipul Airbus A319-100, 7 avioane de tipul Airbus A320-200 si 2 avioane de tipul Airbus A330-200.

Politica bagaje Cyprus Airways

Dimensiunile standard ale bagajelor sunt:
- bagaj de mana: 55cm x 40cm x 23cm (inaltime x lungime x latime)
- bagajul de cala: 90cm x 75cm x 43cm
 
Dimensiunile de mai sus se aplica la un bagaj drept (in picioare), incluzand si manere, buzunare si roti. Bagajele a caror dimensiuni le depasesc pe cele in vigoare nu pot fi transportate cu acelasi zbor ca si pasagerul si pot fi livrate cu un alt zbor.
 
Daca zburati la clasa Economy, aveti dreptul de a transporta gratuit un bagaj de mana care sa nu depaseasca 8 kg si doua bagaje de cala de 20 kg fiecare. Daca optati pentru clasa Business, puteti lua cu dvs un bagaj de mana de maxim 8 kg si doua bagaje de cala a cate 35 kg. Pentru infanti se poate depune la cala gratuit un bagaj de maximum 10 kg.
 
Urmatoarele elemente pot fi transportate, de asemenea, gratuit: un carucior de copil, o geanta de mana, o umbrela sau baston, un aparat de fotografiat personal, un scaun cu rotile pentru persoane cu handicap, o pereche de carje.
 
Fiecare kilogram de bagaje in plus fata de greutatea bagajelor gratuite autorizate va fi taxat dupa cum urmeaza:
- zona A: 1,5% din tariful IATA pe kilogram
- zona B: 7 euro pe kilogram
 
Zona A cuprinde toate rutele Cyprus Airways catre Grecia, Balcani si Orientul Mijlociu. Pentru zborurile interne, in Grecia (de exemplu, Heraklion-Rhodos), tariful este de 2 euro pe kilogram.           
Zona B cuprinde restul destinatiilor Cipru Airways.
 
Compania pune la dispozitia pasagerilor serviciul web check-in.

Zboruri disponibile Cyprus Airways

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Bucuresti, Romania Larnaca, Cipru