Thomson Airways Limited este cea mai mare companie aeriana de tip charter din lume, oferind zboruri regulate si charter din Marea Britanie spre destinatii din Europa, Africa, Asia si America de Nord.
 
Compania si-a inceput activitatea pe 1 noiembrie 2008, in urma fuziunii si, ulterior, a rebranding-ului Thomsonfly si First Choice Airways. A transportat peste 11 milioane de pasageri in 2011, fiind a treia cea mai mare compania britanica in ceea ce priveste totalul de pasageri, dupa EasyJet si British Airways.
 
Hub-ul sau este situat in Luton, Bedfordshire, iar sediul administrativ - in Crawley, West Sussex. Mai are aeroporturi in Birmingham, Bournemouth, Cardiff, Coventry, Glasgow, Liverpool, London Gatwick, Belfast, London Luton, Manchester, Newcastle si Doncaster-Sheffield. 
 
Thomson Airways isi are originile in mai multe companii aeriene predecesoare. Euravia, o companie aeriana care a fost infiintata in ianuarie 1962, a fost redenumita Britannia Airways in decembrie 1964. Orion Airways, fondata in 1979 de catre Horizon si mai tarziu detinuta de firma Bass Brewery si InterContinental Hotels Group, a fost vanduta si a fuzionat cu Britannia Airways in 1989. Britannia Airways a fost redenumita Thomson fly in mai 2005. In cele din urma, a fost fondata Air 2000, in 1987, si a integrat operatiunile Aeroportului International Leisure in 1998, devenind Airways First Choice in 2004.
 
In urma fuziunii dintre Travel Division TUI AG si First Choice Holidays PLC, in septembrie 2007, First Choice Airways and Thomsonfly au fuzionat, toate zborurile fiind operate sub certificatul Thomsonfly CAA Air Operator, incepand cu 1 mai 2008. La data de 1 noiembrie a aceluiasi an, brandul Thomson Airways a fost efectiv lansat. Fuziunea a facut din Thomson Airways cea mai mare companie aeriana din lume de tip charter. In mai 2012, Thomson Airways a lansat o noua schema de vopsire care a fost pentru prima data folosita pe un Boeing 767. Aceasta schema de vopsire este numita "Dreamliner", pentru a o lega de sosirea lui Boeing 787 in 2013. 
 
Flota cuprinde in prezent 7 aparate Boeing 737-300, 13 Boeing 737-800, 25 Boeing 757-200, 13 Boeing 767-300, 6 Airbus 320-200 si 2 Airbus 321-200. Thomson Airways (fosta Thomsonfly) va fi prima companie aeriana din Marea Britanie ce va primi aeronava Boeing 787 Dreamliner. Linia aeriana intentioneaza sa introduca noul tip de aeronava de la 1 mai 2013 pe rutele spre Cancun si Sandford ( in apropierea orasului american Orlando).
 
Asadar, compania opereaza din Africa (Cap Verde, Egipt, Kenya, Maroc, Tunisia), Caraibe (Aruba, Barbados, Cuba, Republica Dominicana, Jamaica), Mexic, SUA, Asia (India, Maldive, Turcia), Europa (Austria, Bulgaria, Croatia, Franta, Grecia, Irlanda, Italia, Malta, Montenegru, Portugalia, Spania, Elvetia, Marea Britanie).
 
Thomson Airways nu opereaza din Romania.

Politica bagaje Thomson Airways

Bagajul de mana
Aveti dreptul doar la un singur bagaj de mana cu dimensiunile maxime 55cm x 40cm x 20cm si care sa nu aiba mai mult de 5 kg. Puteti lua in bagajul de mana si o camera video, un telefon mobil si alte obiecte de valoare.
 
Bagajul de cala
Aveti dreptul la 15 kg de bagaj de cala. Pana la 10 kg de bagaj de cala pot fi achizitionate pentru o taxa suplimentara, insa un singur bagaj nu poate depasi 23 de kg. 
 
Copiii sub 2 ani au dreptul la un bagaj de 10 kg. Scaunele rabatabile si scaunele cu rotile nu sunt considerate ca parte a bagajului; cu toate acestea transportul lor nu va fi taxat.
 
Bagaj care depaseste limita se taxeaza cu 10 - 15 euro/kg.
 
Transport animale
Compania permite transportul de animale. Insa, in cazul in care calatoriti in Europa, este necesar un pasaport pentru animale de companie. In cazul in care calatoriti in afara Europei, trebuie sa contactati ambasada tarii de destinatie. Animalul va fi transportat separat, in cala, nu in cabina, alaturi de pasager.
 
Transport copii
Cand optati pentru un pachet de calatorie cu Thomson, nici o persoana sub 18 ani nu poate calatori singura. Daca optati pentru un zbor de baza, un copil poate calatori singur daca are peste 14 ani.
 
Compania nu asigura check-in online.

Zboruri disponibile Thomson Airways

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.