Companiile aeriene Malaysia Airlines au fost infiintate in Singapore in alianta cu Alfred Holta, ce conducea in  Liverpool firma Ocean Steamship Company, in Imperial Airways. Initial, denumirea a fost Malayan Airways Limited (MAL), iar  primul zbor de pasageri a putut avea loc abia 10 ani mai târziu. Dupa razboi, MAL functiona ca o societate unica Straits si Ocean Steamship. In anul 1957 companiile aeriene au fost conduse de catre o societate de stat pe actiuni. In anul 1960 s-au vândut biletele de avion pentru primul zbor international catre Hong Kong, si sapte ani mai târziu, compania Malaysia Airlines a achizitionat primul Boeing.

Denumirea actuala a companiei aeriene s-a schimbat in anul 1987, dupa ce Malaysia si-a dobândit independenta. Zborul de inaugurare s-a numit „Raja Udang”. Avionul cu doua motoare Airspeed Consul, cu cinci pasageri  la bord a zburat din Singapore catre Kuala Lumpur. Au inceput zborurile regulate pe acest traseu, cât si din Singapore catre Ipoh si Penang. In anul 1997 companiile aeriene Malaysia Airlines au participat la cel mai lung zbor necomercial din lume, din Seattle catre Kuala Lumpur.

Malaysia Airlines sunt linii acreditate de catre Asociatia Internationala a Transportului Aerian. A primit numeroase premii, printre care prestigiosul premiu Skytrax. Companiile aeriene Malaysia Airlines se folosesc  in promotiile sale de un cadru relaxat si de un echipaj prietenos. Reputatia companiei si prestigiul de a lucra in acest loc a condus la o recrutare foarte stricta.  Din miile de persoane care si-au aratat interesul, au fost alese doar 50-60. Stewardesele poarta uniforme speciale, numite sarong kebaya (Sarong este denumirea fustelor din Malaezia, si kebaya – a bluzelor). Florile galbene, albastre sau de culoarea carminului indica rangul stewardeselor. Insotitorii de bord de la Malaysia Airlines poarta jachete de diferite culori.

Clientii companiilor aeriene Malaysia Airlines pot calatori la clasa I, clasa economica si clasa Golden Club. In First si Golden Club pasagerii au la dispozitie 500 de ore de program audio si video, in afara de 200 de CD cu muzica si 50 filme, care pot incepe sau pot sa se opreasca in orice moment prin atingerea ecranului personal.
Flota este compusa din aeronave  Airbus A330-200, A330-300, A380-800, Boeing 737-400, 737-800, 747-400, 777-200ER.

Politica bagaje Malaysia Airlines

Bagajul de mana nu trebuie sa depaseasca 7 kg si dimensiunile de 35/55/25 cm. Bagajul de cala: doua piese fiecare a cate 30 kg fiecare (158 cm).

Zboruri disponibile Malaysia Airlines

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.