Topul celor mai populare destinatii de vacanta in 2018

Topul celor mai populare destinatii de vacanta in 2018

O insula uimitoare din arhipelagul Okinawa, Japonia, ocupa primul loc in topul celor mai populare destinatii de vacanta recomandate de TripAdvisor pentru anul 2018. Desi necunoscuta pentru majoritatea turistilor, aceasta a fost catalogata ca noul Bali sau Hawaii.

Ishigaki, o insula din arhipelagul Okinawa, Japonia, ocupa locul 1 in topul destinatiilor recomandate de TripAdvisor, in 2018. Punctajul a fost acordat in functie de cresterea anuala a voturilor utilizatorilor TripAdvisor, obiective si numarul rezervarilor anuale. Ishigaki este cea mai mare din Okinawa, Japonia, si gazduieste numeroase plaje de nisip alb, corali rari, munti si paduri de mangrove, scrie businessinsider.com.

Este o destinatie populara pentru snorkeller (activitate sportiva de scufundare/inot la suprafata apei) si cunoscuta pentru specialitatile sale, precum noodles, preparate din faina in loc de hrisca traditionala, potrivit TripAdvisor. Pretul mediu pentru un sejur intr-un hotel de pe insula este de 114 lire sterline. Okinawa a fost catalogata ca noul Bali sau Hawaii, iar turismul international creste rapid. Bloomberg a raportat ca numarul vizitatorilor din Okinawa a crescut cu 10,5%, ajungând la 8,77 milioane in 2016. Datele sunt comparabile cu cele inregistrate in Hawaii - 8,93 milioane de vizitatori.

Topul destinatiilor, in functie de cresterea numarului de turisti, conform TripAdvisor:
1. Ishigaki, Japonia
2. Kapaa, Hawaii
3. Nairobi, Kenya
4. Halifax, Canada
5. Gdansk, Polonia
6. San Jose, Costa Rica
7. Riga, Letonia
8. Rovinj, Croatia
9. Nerja, Spania
10. Casablanca, Maroc

sursa: adevarul.ro