Pegasus este o companie aeriana turceasca care ofera zboruri low-cost. Are sediul in Halkali, Istanbul. Daca la inceput a operat ca o companie charter, in parteneriat cu Aer Lingus, Pegasus este acum complet controlata de ESAS Holding.
 
Pegasus Airlines zboara spre mai multe destinatii europene si are 16 rute interne in intreaga Turcie. Creata acum 20 de ani, Pegasus sustine ca este compania aeriana privata cea mai prospera din Turcia.
 
Pegasus este singura companie aeriana privata din Turcia, a carei vasta retea de zboruri interne si internationale decoleaza de la Aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul. 
 
Pegasus sustine ca are cea mai moderna flota, echipata cu dispozitive de ultima generatie. Aceasta cuprinde 43 de aeronave: 35 de tip Boeing 737-800s, doua Boeing 737-400s si 6 avioane Izair.
 
Pe 1 decembrie 1989, doua intreprinderi, Net si Silkar, alaturi de Aer Lingus, si-au unit fortele pentru a crea o companie charter numita Pegasus Airlines. Zborurile au inceput pe 15 aprilie 1990, cu doua Boeing-uri 737-400. Cu toate acestea, la patru luni de la lansare, Irakul a invadat Kuwaitul si cele sapte luni de ocupatie care au urmat au avut un efect negativ asupra turismului turc.
 
Din 1992, turistii reincep sa vina in Turcia, iar Pegasus renaste si achizitioneaza al treilea 737-400. Compania a inchiriat doua Airbus A320 pentru a satisface cererea de vara. Dupa doi ani pozitivi, Aer Lingus si Net isi vand actiunile din cadrul societatii, in 1994, catre Yapi Kreditbank din Istanbul, facand din compania Pegasus una pur turceasca.
 
In mitologia greaca, Pegasus era un cal inaripat procreat de Poseidon, in rolul de cal-zeu.
 
Pegasus Airlines opereaza nu numai in Europa, ci si in Asia (Kazakhstan, Azerbaidjan, Iran, Irak, Israel). Din Romania, compania ofera zboruri directe din Bucuresti (Otopeni) spre Istanbul (Aeroportul Sabiha Gökçen). Din acest aeroport insa, exista legaturi catre cele mai importante orase din Turcia, cum ar fi: Ankara, Batman, Adana, Antalya, Bodrum, Dalaman, Diyarbakir, Gaziantep, Hatay, Izmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon. 

Politica bagaje Pegasus Airlines

Bagajul de mana
 
Fiecare pasager are dreptul la un singur bagaj de mana cu dimensiunile maxime 20 cm x 40 cm x 55 cm si o greutate de cel mult 8 kg. Urmatoarele obiecte sunt permise la bord, fara costuri suplimentare (daca nu exista loc insa, acestea vor fi depozitate in cala): o geanta de mana, un pardesiu, sal, fular sau patura, o sacosa de cumparaturi duty-free, o umbrela (cu exceptia celor cu capete ascutite) sau un baston, un carucior de copil, un aparat de fotografiat mic sau telescop, carti si reviste pentru a fi citite in timpul zborului, scaun cu rotile pliabil sau o pereche de carje, alimente pentru copii, un laptop.
 
Bagajul de cala
 
Bagajul de cala gratuit pe zborurile interne este de 15 kg si pentru zborurile internationale - 20 kg. Bagajul permis pentru copiii sub 2 ani este de 10 kg pe toate rutele. Bagaje suplimentare pot fi achizitionate in trepte de 5 kg, 10 kg si maxim 20 kg. Pentru bagajele cu greutate mai mare de 20 kg, excedentul de bagaj va fi taxat la pretul de pe aeroport. Nu este acceptata o cantitate suplimentara pentru copii.
 
Transport copii
Copiii intre 3 si 7 ani nu pot calatori neinsotiti. Cei intre 7 si 13 ani pot zbura neinsotiti, insa doar pe zborurile directe, si sunt monitorizati de personalul companiei.
 
Transport animale
Animalele de companie - doar pasari, pisici si caini - sunt permise in cabina aeronavei in custi cu dimensiuni maxime 55 cm x 40 cm x 20 cm. Greutatea totala, inclusiv cusca, nu trebuie sa depaseasca 5 kg. Daca un animal de companie are mult de 5 kg, acesta va fi depozitat in compartimentul pentru animale din cala aeronavei. Cu toate acestea, exista avioane care nu pot transporta animale de companie in cala. Cel mult de doi caini (o mama si pui) sau doua pisici (o mama si puiul), pot fi plasate intr-un singur transport.
 
De asemenea, doar doua animale de companie vor fi permise in cabina. Pasarile pot fi luate numai pe zborurile din Turcia. Urmatoarele taxe vor fi percepute pentru transportul animalelor de companie: 10 euro pentru zboruri interne si 20 euro pentru cele internationale. 
 
Check-in online gratuit prin intermediul agentiei AirWay.

Zboruri disponibile Pegasus Airlines

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Bucuresti, Romania Nicosia, Cipru
Bucuresti, Romania Copenhaga, Danemarca
Bucuresti, Romania Hurghada, Egipt
Bucuresti, Romania Sharm El Sheikh, Egipt
Bucuresti, Romania Tbilisi, Georgia
Bucuresti, Romania Cologne, Germania
Bucuresti, Romania Koln, Germania
Bucuresti, Romania Teheran, Iran
Bucuresti, Romania Tel Aviv, Israel
Bucuresti, Romania Beyrut, Liban
Bucuresti, Romania Adana, Turcia
Bucuresti, Romania Ankara, Turcia
Bucuresti, Romania Antalya, Turcia
Bucuresti, Romania Bodrum, Turcia
Bucuresti, Romania Dalaman, Turcia
Bucuresti, Romania Diyarbakir, Turcia
Bucuresti, Romania Gaziantep, Turcia
Bucuresti, Romania Hatay, Turcia
Bucuresti, Romania Istanbul, Turcia
Bucuresti, Romania Izmir, Turcia
Bucuresti, Romania Kayseri, Turcia
Bucuresti, Romania Konya, Turcia
Bucuresti, Romania Malatya, Turcia
Bucuresti, Romania Samsun, Turcia
Bucuresti, Romania Sivas, Turcia
Bucuresti, Romania Trabzon, Turcia
Bucuresti, Romania Harkov, Ucraina