Norwegian este o companie aeriana norvegiana, a treia linie low-cost din Europa si a doua din Scandinavia. Transportatorul, care este cotat pe Bursa de Valori Oslo, opereaza in Europa, Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Bazele companiei sunt situate pe Aeroportul Oslo, la Stockholm-Arlanda, Copenhaga, Stavanger si Trondheim.
 
Aproximativ 16 milioane de pasageri au zburat cu compania aeriana numai in 2011. In prezent, aceasta opereaza pe 313 rute catre 116 de destinatii si are aproximativ 2.500 de angajati.
 
Norwegian Air Shuttle a fost infiintata in anul 1967. De-a lungul timpului, in afara de personal, s-au modificat procedurile de functionare si denumirea companiei. Initial, compania efectua curse regionale catre partea vestica sub denumirea Busy Bee Airservice. Apoi, timp de 21 ani, flota functiona sub denumirea Air Executive Norway. În anul 1993 compania a dat faliment. În scurt timp, a renascut luand denumirea Norwegian Air Shuttle, companie care in anul 2002 a fost botezata Norwegian, schimbandu-si logo-ul.
 
Norwegian opereaza in prezent cu 66 de avioane, din care 53 sunt Boeing 737-800 si 13 737-300. Compania a optat pentru modernizarea flotei cu aeronave Boeing 737-800. Un numar de 73 astfel de aeronave vor fi livrate pana 2014.
 
Norwegian zboara, in Europa, spre tari ca: Grecia, Olanda, Belgia, Danemarca, Germania, Marea Britanie, Suedia, Franta, Cehoslovacia, Italia, Elvetia.
 
Compania Norwegian Airlines nu ofera zboruri directe din Romania.

Politica bagaje Norwegian Air

Bagajul de mana
 
Compania permite un singur bagaj de mana, de persoana, plus un obiect personal mic, de exemplu, un laptop mic sau  o geanta mica. Dimensiunile maxime ale bagajelor de mana sunt 55 x 40 x 23 cm, iar greutatea maxima - 10 kg. Cand calatoriti la/de la Dubai, bagajul de mana nu trebuie sa depaseasca 8 kg.
 
Copiii cu vastre sub doi ani, care nu au rezervat propriul lor loc, nu au dreptul la un bagaj de mana, fiind permise doar alimente pentru calatorie.
 
Bagajul de cala
 
Fiecare pasager are dreptul la doua bagaje cu o greutate maxima de 20 kg per bucata. Daca oricare dintre bagaje cantareste mai mult de 20 de kilograme, atunci greutatea in plus va fi taxata ca excedent de bagaj. Daca aveti mai mult de 2 elemente, acestea vor fi, de asemenea, taxate ca excedent de bagaj, indiferent de greutate. Excedentul de bagaj se plateste pe kilogram.
 
Nu sunt acceptate unitati individuale de bagaje care cantaresc mai mult de 32 kg sau mai putin de 2 kg. Este permis un bagaj total de 64 de kg de persoana. Limita de greutate nu se aplica la scaunele cu rotile electrice, instrumentele muzicale sau animalele in cala. Se aceepta bagaje cu o circumferinta totala de 300 cm, dimensiunile maxime fiind 250 cm lungime, 79 cm inaltime, 112 cm latime.
 
Instrumentele muzicale, echipamentele sportive mai mici de 90 cm x 75 cm x 55cm si intre 2 si 20 kg sunt considerate bagaj de cala normal.
 
Copiilor cu varsta sub doi ani li se permite 5 kilograme de bagaj gratuit. Un scaun de masina si un carucior de copil vor fi acceptate, de asemenea, gratuit.
 
Transport copii
Nu sunt acceptati copii care calatoresc neinsotiti catre sau din Rusia, Ucraina, Israel, Kosovo, Bosnia, Serbia, Bulgaria, Turcia, Maroc, Emiratele Arabe Unite si Egipt.
 
Compania ofera insa serviciul minor neinsotit pentru copiii cu varste intre 5 si 15 ani. Pentru siguranta minorilor care calatoresc singuri, serviciul minor neinsotit este disponibil pentru a va asigura ca minorul este imbarcat pe aeronava, este supravegheat in cabina si ajunge cu bine la destinatie. Copiii sub 5 ani nu pot calatori singuri in nici o conditie.
 
Transport animale
Norwegian accepta transportul in cala doar de caini si pisici si numai pentru zborurile din spatiul Schengen. Transportul animalelor de companie in cala este limitat la patru animale pe zbor. Doua animale pot fi transportate in aceeasi cusca cu conditia ca animalele sa fie familiarizate intre ele. Un singur animal nu trebuie sa aiba mai mult de 14 kg. Nu sunt permise animale la zborurile cu escala.
 
Animale mici (pisici si caini) pot fi transportate in cabina numai pe zborurile interne (in tarile nordice). Se accepta maxim doua animale adulte per zbor. Cusca impreuna cu animalul de companie nu trebuie sa depaseasca 8 kg si dimensiunile maxime 43 x 31 x 20 cm.
 
Compania Norwegian nu asigura check-in online.

Zboruri disponibile Norwegian Air

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Budapesta, Ungaria Aalborg, Danemarca
Budapesta, Ungaria Copenhaga, Danemarca
Budapesta, Ungaria Helsinki, Finlanda
Budapesta, Ungaria Hannover, Germania
Budapesta, Ungaria Londra, Marea Britanie
Budapesta, Ungaria Alesund, Norvegia
Budapesta, Ungaria Bergen, Norvegia
Budapesta, Ungaria Bergen, Norvegia
Budapesta, Ungaria Harstad, Norvegia
Budapesta, Ungaria Haugesund, Norvegia
Budapesta, Ungaria Kristiansand, Norvegia
Budapesta, Ungaria Narvik, Norvegia
Budapesta, Ungaria Oslo, Norvegia
Budapesta, Ungaria Stavanger, Norvegia
Budapesta, Ungaria Tromso, Norvegia
Budapesta, Ungaria Ibiza, Spania
Budapesta, Ungaria Arlanda, Suedia
Budapesta, Ungaria Goteborg, Suedia
Budapesta, Ungaria Stockholm, Suedia