Topul celor mai frumoase destinatii din Europa

Topul celor mai frumoase destinatii din Europa

Odata cu sezonul cald debuteaza si primele plecari in vacanta ale turistlor. Daca inca nu v-ati ales destinatia, topul celor mai frumoase orase din Europa, care include si unul din Romania, cu siguranta va va oferi cateva optiuni interesante. Vine vara si, fara indoiala, va ganditi deja la urmatoarea vacanta. Daca nu ati facut inca planuri cu privire la destinatie, urmatorul top va poate inspira sa alegeti orasul in care sa va petreceti concediul, scrie adevarul.ro, care citeaza brightside.me. Topul celor mai frumoase orase din Europa:

Bruges, Belgia
Casele de tip „turta dulce“, romantismul ce pluteste pe strazi, podurile arcuite si reteaua extinsa de canale fac din Bruges „Venetia Nordului“. Multi turisti considera ca acesta este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, motiv pentru care a fost inclus in acest top.

Sintra, Portugalia
Uimitor si neobisnuit, Sintra te va face sa crezi ca ai intrat intr-o lume basm. Casele sale pline de culoare si gradinile exotice fac acest oras o destinatie ce nu trebuie ratata.

Brasov, Romania
Nu degeaba este numit Brasovul „Perla Transilvaniei“. Ascuns intre munti, este un loc perfect pentru cei carora le place sa descopere secretele oraselor antice. Brasovul arata ca un oras din vremurile medievale. Turistii revin de fiecare data pentru cetatile vechi de secole, casele cu acoperisuri de tigla si ceasul din turnul Casei Sfatului care suna la fiecare ora.

Gdansk, Polonia
Acest oras vechi, asezat pe tarmul Marii Baltice, ofera o atmosfera unica. De la zeci de cafenele confortabile la numeroase muzee, targuri si expozitii, oricine va gasi un mod interesant in care sa-si petreaca timpul.

Mostar, Bosnia si Hertegovina
Vechiul pod era structura care impartea orasul in doua parti - bosniaca si croata. Acum, Mostar este un loc unic unde se intalnesc civilizatiile si culturile estice si occidentale. Acest lucru este resimtit nu numai in arhitectura, ci si in bucataria si traditiile locale.

Bled, Slovenia
Bled este situat la poalele Alpilor Julieni, pe malul unuia dintre cele mai pitoresti lacuri din lume. Este un loc perfect pentru a medita sau a gasi raspunsuri la intrebari care te macina, admirand peisajul montan reflectat in apele lacului.

Novi Sad, Serbia
Cunoscut pentru numeroasele sale muzee, galerii si monumente, nu este de mirare ca Novi Sad este considerata capitala culturala a Serbiei. Simbolul Novi Sad este Cetatea Petrovaradin si ofera privelisti uimitoare asupra orasului si Dunarii. Cu siguranta nu veti regreta timpul petrecut in acest oras fermecator.

Koman, Albania
Acest oras ofera o frumusetea naturala cum greu intalnesti prin alte destinatii. Merita amintite apa azurie si zonele pitoresti acoperite cu verdeata.

Ronda, Spania
Acest oras unic, vechi de secole, ofera experienta unei atmosfere unice. Este minunat sa va pierdeti pe strazile vechi ale orasului, bucurandu-va de frumusetea locului.

Ceský Krumlov, Republica Ceha
Cu o atmosfera de poveste, drumuri si poduri colorate, case frumoase si oameni ospitalieri, nu e de mirare ca acest mic oras fermecator captiveaza inimile unui mare numar de turisti.