KLM Royal Duch Airlines a fost fondata pe 7 octombrie 1919 pentru a servi Tarile de Jos si coloniile sale. KLM, compania nationala a Olandei, este astazi cea mai veche companie aeriana care inca functioneaza sub numele sau original. Hub-ul sau este Aeroportul Amsterdam Schiphol. 
 
KLM a fuzionat in anul 2004 cu compania aeriana Air France, formand cel mai puternic parteneriat din lume - AIR FRANCE KLM, care este si cel de-al doilea mare transportator cargo.
 
KLM este membru al aliantei SkyTeam, una dintre cele mai mari aliante din lume a companiilor aeriene.
Impreuna cu Air France au realizat o retea mondiala de conexiuni aeriene bazata pe ceea ce ei numesc Dual-Hub Strategy, cele doua aeroporturi, Schipol Amsterdam si Charles de Gaulle, oferind pasagerilor mai mult de 250 de destinatii, fie zboruri directe sau legandu-le de destinatii secundare. Numai KLM ofera curse catre peste 90 de destinatii din lume (in SUA, Africa, Asia, Europa).
 
In Africa, KLM asigura zboruri catre Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Cameroon, Cape Verde, Central African Republic, Chad, Comoros, Congo, Cote d’Ivoire, Democratic Republic Of Congo, Djibouti, Equatorial Guinea, Eritrea, Ethiopia, Gabon, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea Bissau, Kenya, Liberia, Libya, Malawi, Mali, Niger, Nigeria, Rwanda, Sao Tome And Principe, Senegal, Sierra Leone, Somalia, Sudan, Tanzania, Togo, Uganda, Zambia, Zimbabwe.
 
In Caraibe, aeronavele KLM ajung pana in Guadeloupe, French Guyana, Haiti, Martinique, Saint Martin, iar in Oceanul Indian pana in Madagascar, Mayotte, Reunion, Seychelles.
 
KLM Royal Duch Airlines a inceput activitatea in anul 1919. Primul zbor a avut loc pe 17 mai 1920, de pe Aeroportul Croydon, de la Londra la Amsterdam, si a transportat doi jurnalisti britanici si un numar de ziare. A fost operat de un Transport and Travel Airco DH.16.  În 1920 KLM a transportat 440 de pasageri si 22 tone de marfa. În 1921 linia a inceput serviciile regulate.
 
Cursele intercontinentale spre Tarile de Jos - Indiile de Est (astazi Republica Indonezia) au inceput in 1929. Acesta a fost, pentru mai multi ani, cel mai lung traseu aerian regulat. Primul zbor-test transatlantic a fost operat intre Amsterdam si Curaçao, in decembrie 1934, cu ajutorul unui Fokker F-XVIII.
 
Cand germanii au invadat Tarile de Jos, la 10 mai 1940, o serie de aeronave KLM (DC-3 si DC-2) au fost directionate spre Orientul Îndepartat. Cinci DC-3 si un DC-2 a reusit sa fuga in Anglia. În timpul razboiului, avioanele si echipajul KLM au trebuit sa asigure zboruri pe ruta Bristol - Lisabona in cadrul BOAC.
 
La 11 noiembrie 2011, KLM a anuntat ca nu va mai opera zboruri non-stop de la Amsterdam la Manila, Filipine, din aprilie 2012. Zborurile spre Manila au continuat sa functioneze, dar cu o escala la Hong Kong. KLM a pus punct rutelor non-stop de la Amsterdam la Manila pe 24 martie 2012 si acum functioneaza doar cu o escala in Taipei.
 
Flota este compusa din 117 aparate: 11 Airbus A330-200, 3 Airbus A330-300, 18 Boeing 737-700, 23 Boeing 737-800, 5 Boeing 737-900, 6 Boeing 747-400, 16 Boeing 747-400M, 15 Boeing 777-200ER, 7 Boeing 777-300ER, 9 McDonnell Douglas MD-11, 4 Boeing 747-400ERF.
 
KLM opereaza zboruri directe din Romania, de pe Aeroportul Otopeni (Bucuresti), Aeroportul din Cluj-Napoca, Aeroportul Iasi, Aeroportul din Sibiu si Aeroportul din Timisoara, spre Amsterdam - Schiphol (AMS).

Politica bagaje KLM

Pentru destinatiile din interiorul Europei, bagajul de cala se achita suplimentar: 10 eur/directie la momentul rezervarii sau 20 eur/directie la aeroport, tarife valabile pentru posesorii cardului Flying Blue Ivory. Beneficiaza de bagaje de cala gratuite membrii Flying Blue Elite - Silver, Gold, Platinum, pasagerii Corporate sau BlueBiz, pasagerii cu bilete emise in clasele Y si B si categoriile speciale: marinari, misionari sau deportati.


To/From the US

Economy Class

 
Carry-on: Free of charge (21.5in x 10in x13.5in (54.6cm x 25.4cm x 34.4cm)/ 26 lbs (11.8kgs))
1st checked bag: Free of charge (62 linear inches (158cm) / 50 lbs (23kgs))
 2nd checked bag: $75 (62 linear inches (158cm) / 50 lbs (23kgs))
 
Business Class
 
 Carry-on: Free of charge (1 piece 21.5x10x13.5 in, 1 piece 18x8x13.5 in / total weight 40 lbs (18kgs))
 1st checked bag: Free of charge (62 linear inches (158cm) / 70.5 lbs (32kgs))
 2nd checked bag: Free of charge (62 linear inches (158cm) / 70.5 lbs (32kgs))
 
Transport animale
- in cabina: in cazul cateilor si pisicilor de mici dimenasiuni il puteti transporta in cabina sub scaunul din fata dumneavoastra. Deoarece spatiul este mic cusca nu trebuie sa fie mai mare de 43 x 31 x 20 cm, greutatea maxima a animalului de companie inclusiv cusca sa nu depaseasca 6 kg.
- in cala: animalul de companie poate calatori in spatiul ventilat special de la cala. Pentru motive de siguranta animalul dumeavoastra trebuie sa calatoreasca intr-o cusca speciala care sa indeplineasca cerintele stabilite de IATA (International Air Transport Association).
- In cazul in care cusca depaseste greutatea maxima de 75 kg si/sau este mai mare de 292 cm (lingime+latime+inaltime) animalul de companie poate calatori numai prin KLM Cargo.
 
Pe zborurile catre Australia, Hong Kong, Emiratele Arabe unite, Kenya, Africa de Sud si Marea Britanie animalele de companie pot calatori numai prin KLM Cargo. Nici un animal nu va fi transportat pe un zbor operat de KLM cityhopper ce dureaza mai mult de doua ore. Pe zborurile de iarna KLM cityhopper este pus embargo deoarece cala unui Fokker nu poate fi incalzita.
 
Pentru transportul animalului de companie se plateste o taxa care difera in functie de destinatie, tipul zborului si greutatea animalului.
 
Transport copii
Serviciul de insotire minori poate fi solicitat pentru minori cu varsta intre 5 si 11 ani care calatoresc neinsotiti de un adult. Serviciul trebuie solicitat la momentul efectuarii rezervarii. Copiii cu varste intre 12 ai 17 ani pot calatori neinsotiti pe zborurile KLM, insa se poate solicita serviciul de insotire minori.
 
Pentru calatoria minorului neinsotit cu varsta intre 5 si 11 ani nu se mai beneficiaza de tariful redus de copil. Se va plati tarif de adult. Pentru minorii cu varste peste 12 ani se va plati tariful unui bilet pentru adulti plus o taxa suplimentara de serviciu. Aceasta taxa va fi achitata pentru toate segmentele de zbor si inainte de inceperea calatoriei.
 
Compania asigura check-in online.
 

Zboruri disponibile KLM

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Bucuresti, Romania Guangzhou, China
Bucuresti, Romania Geneva, Elvetia
Bucuresti, Romania Dubai, Emiratele-Arabe-Unite
Bucuresti, Romania Lyon, Franta
Bucuresti, Romania Montpellier, Franta
Bucuresti, Romania Nice, Franta
Bucuresti, Romania Berlin, Germania
Bucuresti, Romania Hannover, Germania
Bucuresti, Romania Munchen, Germania
Bucuresti, Romania Munich, Germania
Bucuresti, Romania Osaka, Japonia
Bucuresti, Romania Tokyo, Japonia
Bucuresti, Romania Edinburgh, Marea Britanie
Bucuresti, Romania Leeds, Marea Britanie
Bucuresti, Romania Londra, Marea Britanie
Bucuresti, Romania Manchester, Marea Britanie
Bucuresti, Romania Newcastle, Marea Britanie
Bucuresti, Romania Bergen, Norvegia
Bucuresti, Romania Stavanger, Norvegia
Bucuresti, Romania Amsterdam, Olanda
Bucuresti, Romania Philadelphia, SUA
Bucuresti, Romania Gothenburg, Suedia
Bucuresti, Romania Stockholm, Suedia
Budapesta, Ungaria Bruxelles, Belgia
Budapesta, Ungaria Frankfurt, Germania
Budapesta, Ungaria Amsterdam, Olanda