Top 10 cele mai distractive, prietenoase si accesibile orase din lume in 2018

Top 10 cele mai distractive, prietenoase si accesibile orase din lume in 2018
Un nou sondaj realizat pe 15.000 de persoane din 32 de mari orase din intreaga lume arata care dintre acestea promit cele mai bune experiente pentru vacantele pe care le planuiti in 2018. Sondajul Time Out's City Life Index, realizat de catre Fundatia Tapestry Research, a intrebat locuitorii in legatura cu o varietate de aspecte ale vietii de oras si a clasat orasele pe categorii in ceea ce priveste hrana, bautura, cultura, atitudinea prietenoasa, accesibilitatea, fericirea si conditiile de trai. De asemenea, „a identificat factorii cheie care ii determina pe locuitorii sa-si considere orasul interesant“- de la a lua masa in oras frecvent pana la a se simti mandri de locul din care provin, arata Business Insider.

Iata orasele care s-au clasat in top 10 in functie de scorurile lor globale:

1. Chicago (138,2 puncte) - Cu cel mai mare scor global, Chicago iese fruntas pentru alimente si bauturi, fericire, cultura, preturi accesibile si mandria de oras - singurul sau dezavantaj a fost siguranta, singura categorie la care a avut un scor slab.

2. Porto (137,9) – Alegeti Porto, Portugalia, pentru un loc prietenos unde locuitorii sunt mandri de orasul lor, sunt „liberi sa fie ei insisi“. In plus, experimentati iesiri ieftine in oras, pentru o suma medie de 37 de dolari.

3. New York (134.6) - Plasandu-se pe locul al treilea, orasul american are cea mai buna viata de noapte din lume si este pe locul al doilea pentru cultura, potrivit sondajului. A fost, de asemenea, orasul pe care majoritatea oamenilor doreau sa il viziteze anul acesta - desi vizitatorii pot avea probleme in a-si face prieteni aici, tinandu-se de mana cu Washingtonul la categoria „cele mai stresate orase“.

4. Melbourne (132,3) - Acest oras australian s-a plasat deasupra tuturor in ceea ce priveste fericirea, cu noua din zece locuitori spunand ca s-au simtit fericiti in ultimele 24 de ore. De asemenea, le este usor sa-si faca prieteni si cred ca oferta de mancare si bautura este una dintre cele mai bune caracteristici ale orasului.

5. Londra (131,4) - Fie ca este vorba de sali de teatru, restaurante sau baruri, 86% dintre locuitorii Londrei spun ca exista intotdeauna ceva de facut sau de vazut in oras, cei mai multi iesind in oras de opt ori intr-o luna. Cu toate acestea, londonezilor le este greu sa-si faca prieteni, se simt stresati si sa spun ca traiul in Londra este cam costisitor.

6. Madrid (131,1) – Fiind unul dintre cele mai bune orase pentru cultura, restaurantele din Madrid sunt de asemenea pline, deoarece locuitorii sai mananca in oras mai mult decat oamenii din majoritatea celorlalte orase.

7. Manchester (130,9) – Locuitorii din Manchester pot fi mari consumatori de bauturi alcoolice, dar ei socializeaza si in jurul unei cesti de ceai – fiind primi care nu pot sa rezista 24 de ore fara o cuppa.

8. Lisabona (130,2) – Locuitorii din Lisabona mananca foarte mult, petrec timp cu familiile si, totodata, spun ca le este usor sa-si faca prieteni si sa-si gaseasca iubirea. O noapte in oras te costa in medie 46 de dolari.

9. Philadelphia (129,2) – Per total, locuitorii din Philadelphia si-au incoronat orasul ca cel mai accesibil din lume, precum si unul dintre cele mai placute in care poti locui.

10. Barcelona (128,4) - Locuitorii Barcelonei sunt mari iubitori de cultura, mergand la teatru, cinema, expozitii si concerte in medie de 71 de ori pe an – fiind al doilea dupa Mexico City (76 de ori pe an). Orasul spaniol este, de asemenea, casa unora dintre cei mai mai fani ai restaurantelor.

sursa: adevarul.ro