Secretele din avioane pe care nu ti le va spune nimeni

Secretele din avioane pe care nu ti le va spune nimeni

Daca zbori des, poate ca nu vrei sa stii chiar tot ce se intampla – pentru sanatatea ta psihica, insa unele secrete din avioane sunt prea intrigante sa ramana ascunse.
Sunt multe lucruri pe care liniile de zbor le pastreaza in umbra fata de pasageri. Daca esti curios sa afli o parte din acestea, lista de mai jos este ceea ce aveai nevoie.

Nu e nevoie de toate suruburile pentru ca un avion sa functioneze. Exista reguli cu privire la numarul maxim de suruburi lipsa dintr-un avion. Avioanele nu trebuie sa fie ca noi pentru a te duce in siguranta la destinatie. Acum mai multi ani, un avion a decolat si a aterizat cu bine, desi ii lipsea complet un surub, iar alte cinci nu erau stranse, potrivit Air Safe News.

Exista oameni care fura vestele de salvare de sub scaune de distractie. Unii oameni iau vestele de salvare de sub scaune pentru a le pastra ca suveniruri. Desi avioanele sunt verificate inainte de fiecare zbor, este bine sa te asiguri si tu ca nu iti lipseste nimic de sub scaun.

Toaletele din avioane pot fi descuiate din afara. Fie ca te inchizi in toaleta pentru a face sex sau pentru a fuma, e bine de stiut ca nu esti cu adevarat ferit. Usile pot fi deschise din exterior, asa ca ia in considerare ca poti fi oricand intrerupt si, in functie de ce faceai, arestat.

Nimeni nu spala paturile sau pernele. Paturile care iti tin de cald si pernele care iti fac somnul mai usor au mai fost probabil folosite de zeci de persoane inaintea ta, fara sa fi fost spalate. Daca niciuna din acele persoane nu avea raie, ar trebui sa fii OK.

Pilotii mai adorm in timpul zborurilor lungi. Desi exista ture in care un pilot doarme, iar celalalt ramane la conducere, exista si exceptii. În jur de 50% din piloti au adormit fara sa vrea in timp ce erau in cabina, potrivit Reuters.

Daca exista o amenintare cu bomba deasupra oceanului, probabil nu vei fi anuntat. Din moment ce nu exista un loc sigur de aterizare cand apare o amenintare cu bomba deasupra oceanului, pasagerii nu vor fi anuntati. Singurul lucru pe care il pot face pilotii este sa ramana calmi si sa nu planteze starea de alarma in cadrul pasagerilor.

Cineva a schimbat candva un scutec pe masa micuta pe care mananci. Desi pare o regula de bun simt sa schimbi scutecele copilului la baie, unii oameni nu au limite. Acestia prefera sa faca acest lucru direct pe masuta unde toti ceilalti oameni mananca.

Stewardesele si stewarzii isi pot folosi telefoanele oricand in timpul zborului. Se pare ca echipajul de zbor poate sa isi foloseasca telefoanele in timpul zborului, chiar daca tie iti cer sa-l opresti sau dai pe modul avion. Mai nou, daca tii neaparat sa iti citesti ultimele mesaje cand esti la 10.000 de metri deasupra pamantului, exista optiunea internetului din avion pe unele curse, doar ca trebuie sa platesti in plus. Unele companii au anuntat deja ca vor sa doteze aeronavele cu WiFi, British Airways fiind una dintre ele. Pana in 2019, va furniza internet pe majoritatea curselor importante.

Capitanul are autoritate aproape nelimitata cand usile sunt inchise. Aparent, el poate aresta oameni si sa dea amenzi fara probleme. În cazuri speciale, poate chiar sa preia rolul de decident pentru un pasager care moare in timpul zborului.

sursa: playtech.ro