Plaja ascunsa in adancurile grotei Hang En, a treia pestera ca marime din lume

Plaja ascunsa in adancurile grotei Hang En, a treia pestera ca marime din lume
Hang En se afla in apropierea celei mai mari pesteri din lume, Hang Son Doong, descoperita in 2009, parte a unei retele de peste 150 de grote sapate in Muntii Annamites, in Vietnam.
 
Pestera Hang En are dimensiuni impresionante, masurand peste 130 de metri in inaltime si peste 150 de metri in diametru. Grota are un climat propriu si peisaje subterane foarte variate, fiind ascunsa de vegetatie luxurianta. 
 
Fotograful german Lars Krux, in varsta de 48 de ani, a reusit sa strabata drumul destul de dificil pana la pestera, impreuna cu sotia sa si cativa turisti, dupa un drum anevoios prin jungla, de aproape zece kilometri, prin parcul national Phong Nha-K? Bang. Insa efortul a meritat, iar Lars a descoperit in subteran inclusiv mici plaje, cu nisip fin asternut langa apa limpede, de culoare tucoaz, scrie Daily Mail.
 
In sezonul ploios, pestera Hang En este inundata de apele raului Rao Thuong, insa dupa ce nivelul apei scade, in sezonul secetos, incredibilele paradisul din adancuri este din nou la dispozitia temerarilor.