Air Europa este a treia companie aeroana din Spania, dupa Iberia si Vueling. Are sediul in Centro Empresarial Globalia in Llucmajor, Mallorca, Spania. De asemenea, functioneaza si din Suedia, aeroportul din Stockholm Arlanda (ARN) si pe Aeroportul Gothenburg Landvetter. 
 
Ofera zboruri intre Europa de Nord si de Vest, precum si in insulele Canare si Baleare. Opereaza zboruri comerciale de linie interna, precum si zboruri comerciale de linie pe distante lungi dinspre America de Nord, America de Sud si Caraibe. Baza sa principala este Aeroportul Palma de Mallorca.
 
Companie aeriana este detinuta 100% de catre Globalia, o companie de turism. Din septembrie 2007, compania aeriana este membru al aliantei SkyTeam. In ultimii zece ani, operatiunile sale s-au mutat treptat dorind tot mai mult sa se concentreze pe zborurile regulate.
 
Air Europa a pornit activitatea in 1986 sub denumirea de Air Espana SA ca parte a British ILG-Air Europa Group, 75% fiind detinut de banci spaniole. Initial zburand in culorile Air Europa, cu avioane inregistrate in Spania, a asigurat curse charter in jurul Mediteranei si marilor orase din Europa avand in dotare Boeing-uri 737-300.
 
A fost prima companie privata din Spania care a asigurat zboruri comerciale nationale. Cand compania mama ILG si-a incetat activitatea in 1991, compania Air Europa inca era profitabila cu o flota destul de numeroasa, de 737 de aeronave.
 
Flota este compusa din 40 de aparate de tipurile: Airbus A330-200, Boeing 737-800, Embraer E-195LR.
 
In Europa, compania deserveste aeroporturile din Budapesta, Milano, Paris, Praga, Roma, in Africa - aeroportul din Marrakes, in America de Nord si in America Latina - Buenos Aires, Caracas, Cancun, Havana, Santo Domingo. Pe rutele interne compania ofera curse spre Alicante, Asturias, Badajoz, Barcelona, Bilbao, Fuerteventur, Granad, Gran Canaria, Ibiza, Lanzarote, Las Palmas, Madrid, Malaga, Minorka, Mallorca, Salamanca, Santiago de Compostela, Saragossa, Sevillia, Tenerife, Valladolid, Valencia, Vigo.
 
Compania nu ofera zboruri directe din Romania, insa, prin acordurile sale, compania ofera zboruri indirecte din Romania. Astfel, din Bucuresti (Otopeni) asigura zboruri prin parteneri la Barcelona, Grand Canaria, Lanzarote, Madrid, Palma de Mallorca, Minorca, Tenerife si Valencia. Din Cluj  se poate ajunge in Grand Canaria, Lanzarote, Palma de Mallorca, Tenerife, Barcelona si Madrid.

Politica bagaje Air Europa

Bagajul de mana
 
Fiecare pasager are dreptul de a transporta un singur bagaj de mana care sa nu cantareasca mai mult de 10 kg la clasa economica si 14 kg din clasa business ((inclus laptopuri, telefoane si alte electronice alimentate pe baterii). Marimea maxima a bagajelor este de 55 x 35 x 25 cm.
 
Bagajul de cala
 
1. zboruri medii:
- Business: 2 x 23 kg fiecare, cu exceptia zborurilor spre Dakar/Banjul - 3 x 23; taxe pentru bagaje intre 24 si 32 este de 60 euro/piesa
- Economy: 1 x 23 kg, cu exceptia zborurilor spre Dakar/Banjul - 2 x 23 kg; taxe pentru bagaje intre 24 si 32 este de 60 euro/piesa
 
2. zboruri lungi
- Business: 3 x 23 kg, cu exceptia zborurilor spre Salvador de Bahia - 3 x 23 kg, Mexico D.F si New York - 2 x 32 kg, New York spre Dakar/Banjul - 3 x 23 kg
- Economy: 2 x 23 kg, cu exceptia zborurilor spre Cancun, New York si Punta Cana - 1x23 kg,  New York -Dakar/Banjul - 2x23 kg, Salvador de Bahia - 2x32 kg, Mexico City - 1x32 kg
 
Transport copii neinsotiti
Air Europa ofera doua tipuri de servicii pentru minori neinsotiti:
- primul (UM) este destinat celor intre 5 si 11 ani, care calatoresc pe zboruri interne, si celor intre 5 si 14 ani, care calatoresc pe zboruri internationale
- al doilea tip de serviciu (YOUNG PEOPLE) este destinat celor intre 12 si 17 ani, care calatoresc pe zboruri interne, si celor intre 15 si 17 ani, care calatoresc pe zboruri internationale
Serviciul UM pentru copii sub 12 ani are un cost de 20 euro pe sens pe zboruri directe si 30 euro pentru fiecare directie pe zboruri directe Europa/Orient/Africa/America si de 60 euro in cazul in care zborul implica un transfer ulterior.
 
Transport animale
- zboruri interne: in cabina - 25 euro de animal; in cala - 40 euro/animal
- zboruri pe distante medii: in cabina - 50 euro de animal; in cala - 80 euro/animal
- zboruri lungi: in cabina - 100 euro de animal; in cala - 160 euro/animal
 
Compania nu asigura oline check-in.

Zboruri disponibile Air Europa

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.