In SUA exista un aeroport in care avioanele aterizeaza peste morminte

In SUA exista un aeroport in care avioanele aterizeaza peste morminte

Mii de avioane zboara inspre si dinspre Savannah/Hilton Head International Airport din Savannah, statul american Georgia. Dar nu intotdeauna a fost asa. Candva, aici era o ferma linistita, iar in locul unde azi e pista se afla cimitirul familiei Dotson.

Circa 100 de morminte se aflau aici, inclusiv cele ale sclavilor. Sunt morminte vechi, cele mai multe de la 1870 - 1890. Insa, pe masura ce se apropia al Doilea Razboi Mondial, in zona s-a deschis un aeroport militar, care a inglobat mare parte din pamanturile familiei Dotson, stapana aici de generatii, conform ziare.com, care citeaza ziarul local FOX28. Armata a mutat mare parte dintre morminte in cimitirul Bonaventure, dar patru au ramas inca pe loc, nici nu se mai stie de ce. Printre acestea sunt si cele ale stapanilor casei pana la 1890, Richard si Catherine Dotson.

Dupa ce razboiul s-a incheiat, aeroportul militar a fost transformat intr-unul civil. Aeroportul a fost extins incepand cu anii '60. In timpul unei astfel de extinderi, in anii '70, cele patru morminte au ajuns in mijlocul unei piste de aterizare si decolare. Pasagerii pot vedea din avion pietrele finerare incastrate in asfalt, iar personalul insotitor de zbor intotdeauna are ce povesti. Cum legea interzice mutarea lor, lucrurile nu se vor schimba prea curand.