De ce sa nu arunci niciodata biletul de avion

De ce sa nu arunci niciodata biletul de avion

Daca ai mers vreodata cu avionul, atunci probabil stii ca fara un bilet nu poti sa calatoresti. Totusi, putine persoane au grija de bilet si il arunca adesea la gunoi in aeroport, il lasa in avion, in taxi sau in camera de hotel. Daca te regasesti in aceasta descriere, atunci este timpul sa iti schimbi vechile obiceiuri!

Biletul de avion este foarte important, iar acest lucru nu se datoreaza doar faptului ca iti ofera acces in avion. Conform unui raport efectuat de USA Today, biletul de avion poate dezvalui mai multe informatii despre tine decat ai crede, care pot fi folosite de persoane care nu au tocmai intentii bune si care pot folosi datele tale in anumite scopuri.

Desi ai crede ca biletul de avion iti arata doar ora decolarii, poarta de imbarcare si numarul locului, in maini nepotrivite, acesta poate sa ofere informatii personale despre calator. Dupa atacul terorist de la 11 septembrie, toate agentiile de securitate din fiecare tara au regandit biletele de avion, astfel incat sa poata determina mai usor care pasager prezinta un grad ridicat de risc si care nu. Pentru a plasa calatorii intr-o anumita categorie, sistemul colecteaza cat mai multe informatii posibile despre tine si le introduce intr-o baza de date.

Aceaste informatii sunt apoi „mutate” in codul de bare de pe biletul tau de avion. De fiecare data cand biletul este scanat, agentii de la aeroport afla exact cine esti. Din acest motiv, ar trebui sa ai mai multa grija cui ii arati biletul, dar si unde alegi sa il lasi!

Conform USA Today, codul QR de pe biletul de avion poate fi folosit de hackeri pentru a afla informatii personale despre tine, inclusiv nationalitatea, numarul pasaportului, data nasterii, tara de resedinta, adresa de domiciliu, locul de munca sau adresa de e-mail. Hackerii mai pot afla aceste informatii si din numarul de zbor inregistrat, care se afla tot pe pasaport.

De asemenea, daca accesezi des contul tau de la compania aeriana, detaliile legate de urmatoarea ta calatorie pot fi aflate mult mai usor, potrivit divahair.ro, care citeaza KrebsOnSecurity.com. Hackerii pot modifica apoi aceste informatii dupa bunul plac. Tot ce trebuie sa faca este sa foloseasca o aplicatie pentru scanarea codului de bare sau un site care poate decodifica informatiile.