Cum sa nu cari cainele in avion: United Airlines isi asuma vina pentru moartea unui patruped

Cum sa nu cari cainele in avion: United Airlines isi asuma vina pentru moartea unui patruped

Atunci cand e vorba de a calatori in avion cu un animal de companie, multi pasageri nu stiu cum sa procedeze. O intamplare din America ne arata de ce e gresit sa bagi un caine, oricat de mic, in compartimentul pentru bagaje de mana.

United Airlines si-a asumat intreaga responsabilitate pentru moartea unui caine in timpul zborului, dupa ce un insotitor de zbor a pus animalul in compartimentul supra-aglomerat pentru bagaje de mana. "Acesta a fost un accident tragic, care nu ar trebui sa se mai intample", a spus compania, intr-un comunicat, relateaza ziare.com, care citeaza BBC.

Buldogul francez a murit, luni, in timpul zborului de la Houston la New York. Martorii au spus ca insotitorul de zbor i-a cerut unuia dintre pasageri sa puna cutia in care se afla cainele in compartimentul pentru bagaje de mana. Insotitorul a spus ulterior ca nu stia ca animalul se afla in cutie.

"Ne asumam intreaga responsabilite pentru aceasta tragedie si transmitem condoleante familiei, pe care suntem pregatiti sa o sprijinim", a spus compania, intr-un comunicat. "Investigam ceea ce s-a intamplat, pentru a preveni ca astfel de evenimente sa mai aiba loc. Animalele nu ar trebui sa fie puse in astfel de compartimente supra-aglomerate", a adaugat compania.

Maggie Gremminger, unul dintre pasageri, care statea pe scaunul din spatele proprietarei cainelui, a povestit ce s-a intamplat. "L-am auzit pe insotitorul de zbor cerandu-i femeii sa puna cutia in care afla cainele intr-un compartiment supra-aglomerat", a spus aceasta unui site de calatorii. "Pasagera a spus ca in cutie este un caine. Insotitorul de zbor i-a repetat solicitarea si, in cele din urma, femeia l-a ascultat", a spus aceasta. "Pana la finalul zborului, cainele era mort. Femeia plangea", a adaugat aceasta.

Martora a scris o scurta marturie si pe contul de Twitter, spunand ca are "inima franta". Lipsa de oxigen din acest compartiment pentru bagaje a cauzat moartea cainelui. Politica de zbor a companiei stipuleaza ca animalele trebuie sa fie transportate intr-o cusca speciala, cu gratii mari sau mici.