Cum putem scapa de durerile de urechi aparute in timpul zborului

Cum putem scapa de durerile de urechi aparute in timpul zborului

Barotravma reprezinta o durere sau un disconfort care apare atunci cand exista o diferenta de presiune a aerului intre mediul extern si presiunea din interiorul corpului. Durerile care apar sunt traumatisme ale spatiilor aerate din organism care apar in mod obisnuit la trecerile de la un mediu cu presiune mare la un mediu cu presiune atmosferica normala, trompa lui Eustachio nereusind sa egalizeze presiunea atmosferica cu cea din spatele timpanului. Se creeaza astfel o presiune negativa in urechea medie, din cauza careia apar traumatisme la nivelul timpanului care determina o durere intensa. Daca initial putem auzi cum urechile ne pocnesc, treptat vom simti ca acestea se infunda.

Senzatiile specifice racelii se inrautatesc in timpul zborului pentru ca nivelul de oxigen este mult mai mic decat in mod normal. Asa ca organismul nostru este supus unui stres suplimentar si are de suferit.

Metode pentru a scapa de durerile de urechi din timpul zborului

- mesteca guma pe parcursul aterizarii sau poti alege suptul unei bomboane
- bea apa, cu inghitituri mici si dese
- casca si misca-ti maxilarul ca si cum ai musca
 foloseste picaturi nazale
- sufla-ti nasul de cateva ori

Senzatiile de durere se pot resimti mai acut in timpul decolarii, dar si la aterizare. In cazuri extreme, acestea se pot manifesta si la cateva ore dupa coborarea din avion. Trebuie sa stiti faptul ca orice raceala agraveaza simptomele care in mod obisnuit sunt resimtite la bordul unui avion.