Cel mai mare oras american interzice comertul cu produse din blana

Cel mai mare oras american interzice comertul cu produse din blana

Municipalitatea din San Francisco a aprobat in unanimitate interzicerea comertului cu produse din blana naturala, devenind cel mai mare oras din SUA care ia aceasta decizie, potrivit The Hollywood Reporter.

Decizia va intra in vigoare pe 1 ianuarie 2019 si priveste hainele si toate celelalte produse din blana naturala, inclusiv accesorii, informeaza Mediafax. O a doua decizie adoptata, marti, de municipalitatea din San Francisco le permite comerciantilor sa vânda ce au pe stoc in prezent pâna cel mai târziu la 1 ianuarie 2020.
 
"Sper ca decizia va inspira si alte orase si intreaga tara sa ia hotarâri similare. In mod sigur avem nevoie de legi federale mai bune privind cresterea animalelor pentru blana", a spus Katy Tang, una dintre initiatoarele proiectelor de lege in domeniu, care se descrie ca o iubitoare de animale. Comerciantii spun ca aceasta decizie a fost luata fara a se calcula pierderile provocate afacerilor lor, fapt pentru care municipalitatea din San Francisco este recunoscuta.
 
O masura similara a fost cea de interzicere a comertului cu tigari mentolate si alte produse din tutun aromate si a spectacolelor cu animale exotice. Aproximativ 50 de comercianti de produse din blana naturala vor fi afectati de noua decizie, a declarat Jim Lazarus, vicepresedinte pe politici publice de la Camera de comert din San Francisco. Acesta a spus ca vânzarile de produse din blana se ridica anual la 40 de milioane de dolari.
 
Decizia nu vizeaza comertul cu produse vintage si second hand, practicat insa nu de distribuitorii din domeniu, ci de magazinele second si asociatii nonprofit. San Francisco se alatura astfel altor doua orase californiene, West Hollywood si Berkeley, care au spus adio simbolului luxului.
 
Recent, Versace si Furla au anuntat ca renunta la produsele din blana naturala, alaturându-se unor case de moda la fel de celebre, precum Michael Kors, Gucci, Jimmy Choo, Calvin Klein, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Armani, Stella McCartney, Vivienne Westwood. Printre casele de moda care inca mai folosesc blana naturala se numara Fendi, Louis Vuitton, Saint Laurent, Dior, Tory Burch si Chanel.