Ce trebuie sa verificati inainte de a pleca intr-o vacanta in strainatate: sfaturi de la un turist cu experienta

Ce trebuie sa verificati inainte de a pleca intr-o vacanta in strainatate: sfaturi de la un turist cu experienta

Fie ca este vorba de anuntarea bancii ca plecati din tara, confirmarea ca lasati casa in siguranta sau descarcarea unor aplicatii utile calatoriei, toate acestea va pot face vacanta mult mai relaxanta. Mark Abadi este jurnalist al publicatiei Business Insider. Calatoritul este al doilea job al sau si se considera „turist de profesie“, vizitand peste 25 de tari pana acum. In urma experientei dobandite, acesta a decis sa ofere cateva recomandari cu privire la lucrurile ce ar trebui verificate inainte de a pleca intr-o vacanta in strainatate:

Cu doua saptamani inainte de calatorie. Cofirmati rezervarile. Cu doua saptamani inainte de a pleca intr-o vacanta internationala, imi place sa imi confirm rezervarie pentru zboruri, hoteluri, transporturi si orice activitati pe care le-am planificat. 

Achizitionati-va produsele de care aveti nevoie.  Cu doua saptamani inainte de o calatorie inventariez lucrurile pe care le folosesc atunci cand plec in strainatate. Asigurati-va ca aveti adaptoarele potrivite, incuietori pentru bagaje, articole de igiena sau orice ati avea nevoie in perioada vacantei.

Cu o saptamana inainte de calatorie.Planificati ce se va intampla in lipsa voastra. Cu o saptamana inainte de o calatorie este momentul potrivit sa va asigurati ca lucrurile vor functiona cum trebuie in absenta dumneavoastra. Rugati un prieten sau un vecin sa va hraneasca animalele de companie, sa ude plantele sau sa primeasca corespondenta in timp ce va aflati departe. Platiti anticipat toate facturile pentru a nu va trezi deconectati de la serviciile importante. Verificati ce hrana lasati in frigider.

Faceti copii ale documentelor importante. Asigurati-va ca aveti copii xerox ale pasaportului, obtineti orice viza de care aveti nevoie, asigurare de calatorii si verificati itinerariul. 

Invatati cateva fraze in limba tarii in care urmeaza sa calatoriti. Calatoria este adesea mai placuta si mult mai putin stresanta cand puteti comunica in limba locala. Va va ajuta sa invatati cateva fraze esentiale, cum ar fi salutul, sa solicitati indicatii de orientare sau ajutor.

Cu o zi inainte de calatorie. Faceti bagajele. Cu o zi inainte de a pleca in calatorie, este timpul sa va pregatiti valiza. Daca asteptati pana in ziua plecarii, faceti-o in timp util astfel incat incat sa aveti timp sa mergeti la magazin pentru consumabile de ultim moment.

Incarcati gadgeturile. Lasati la incarcat peste noapte telefonul, laptopul, Kindle-ul si orice alte dispozitive pe care intentionati sa le luati in vacanta.

Anuntati banca de plecare dvs. Un lucru important pe care turistii uita sa-l faca este sa anunte banca de faptul ca vor calatori. Riscati sa blocati cardul atunci cand incercati sa-l utilizati in strainatate. In zilele noastre, majoritatea bancilor permite sa le notificati online, completand un formular simplu.

Cu o ora inainte de a pleca. Faceti un rezumat al lucrurilor esentiale in timpul calatoriei. Cu o ora inainte de a pleca la aeroport, asigurati-va ca bagajul de cala contine toate lucrurile esentiale de care aveti nevoie pe timpul calatoriei: pasaport, medicamente, o carte si telefon. De asemenea, este important sa aveti haine de schimb. Nu stiti niciodata daca bagajele vor ajunge la timp.

Verificati casa. Ati deconectat tot ce trebuia deconectat? Ati depozitat obiectele de valoare intr-un loc sigur? Ati stabilit un sistem de iluminat cu temporizare pentru a induce in eroare hotii? Daca aceste lucruri sunt importante pentru dvs., acum este momentul sa le faceti.

Descarcati aplicatiile care v-ar putea fi utile in timpul calatoriei. Asta puteti face chiar in aeroport. Inainte de imbarcare puteti descarca aplicatii care va vor ajuta sa descoperiti mai usor tara pe care o vizitati. De exemplu, daca intentionati sa utilizati mijloacele de transport in comun, incercati sa gasiti o aplicatie cu rutele trenurilor si autobuzelor. De asemenea, v-ar putea ajuta si o aplicatie de conversie valutara sau un dictionar bilingv. sursa: adevarul.ro