Niki este o compania aeriana low-cost din Austria, o filiala a Air Berlin. Hub-ul principal est Aeroportul International din Viena.
 
Linia opereaza servicii de charter spre destinatii de agrement din Europa (Bulgaria, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Portugalia, Romania, Rusia, Serbia, Suedia, Elvetia, Marea Britanie), Asia (Israel si Turcia) si Africa (Egipt). 
 
Compania aeriana Niki a fost infiintata de fostul campion de Formula 1 Niki Lauda in 2003. Niki Lauda a preluat in 2003 operatorul charter Aero Lloyd Austria, pe care l-a relansat cateva luni mai tarziu sub numele, provizoriu, spunea el pe atunci, de FlyNiki.
 
La inceputul lui 2004, semna cu Air Berlin ceea ce avea sa numeasca "prima alianta aeriana europeana low-cost“. Sapte ani mai tarziu, Lauda e in continuare actionarul majoritar al FlyNiki, companie in care Air Berlin detine un pachet de 24%. Niki Lauda a fost campion mondial de Formula 1 in anii 1975, 1977 si 1984.
 
Flota este compusa din 23 de aeronave: 12 de tipul Airbus A320-200, 4 Airbus A321-200 si 7 Embraer 190.
 
Compania ofera zboruri directe din Romania, de pe Aeroportul din Otopeni spre Viena.

Politica bagaje Niki

Bagajul de mana
 
Un bagaj de mana poate cantari cel mult 6 kg, iar dimensiunile sale nu trebuie sa depaseasca 55 cm x 40 cm x 20 cm. Pasagerii de la clasa business pot lua si un al doilea bagaj de mana, cu o greutate de pana la 6 kg (cu exceptia zborurile spre/din SUA si Canada).
 
Urmatoarele elemente pot fi transportate numai in bagajul de mana: baterii cu litiu reincarcabile, de peste 100 Wh pana la 160 Wh, ca celulele de schimb pentru dispozitive electronice, cum ar fi laptop-uri, telefoane mobile, ceasuri si aparate; cantitatea maxima - doua.
 
Bagajul de cala
 
Trebuie sa aibe o greutate maxima de pana la 20 de kg la clasa economica iar pentru clasa business 30 de kilograme.Compania aeriana recomanda o greutate maxima de 32 de kilograme pentru orice element individual al bagajelor.
 
Pentru copiii sub 2 ani, se accepta un bagaj de maxm 23 de kg, indiferent de clasa. Copiii cu varste intre 2 si 11 ani au aceleasi limite in ceea ce priveste bagajul de cala ca si adultii. In plus, un carucior, un scaun auto de copil sau de calatorie, ori un patut pot fi transportate gratuit pentru orice copil sub 12 ani.
 
Bagajele in plus fata de bagajul de cala gratuit permis pot fi transportate contra unei taxe. Nu este posibil sa rezervati un bagaj suplimentar pentru copiii sub 2 ani. Un bagaj nu poate insa depasi 32 kg. Pentru zborurile catre/de la Bangkok, dimensiunile unui bagaj nu trebuie sa depaseasca 1 m x 4 m x 1 m. 
 
Transport articole sportive
Bagajul sport va fi transportat contracost si nu trebuie sa cantareasca mai mult de 32 kg, ca element separat. În cazul in bagajul sport depaseste limita de greutate, acesta va fi taxat ca excedent de bagaj.
 
Transport animale
Animalele de companie pot fi transportate fie in cabina, fie  in cala, in functie de greutatea animalului si dimensiune, in custi. Pasagerii orbi po sa ia cainele lor ghid in cabina, gratuit. Puteti lua caini si pisici in cabina, daca acestea sunt intr-o cusca care sa respecte dimensiunile 55 x 40 x 20 cm, sa aiba o ventilatie adecvata si sa cantareasca maxim 6 kg, cu tot cu continut. Animalele de companie cu greutate mai mare de 6 kg vor fi transportate in cala.
 
Transport copii
Copiii cu varste de peste cinci ani pot zbura neinsotiti doar pe rutele scurte si medii. Compania asigura supraveghere in timpul zborului pentru acestia contra unei taxe de 40 euro..
 
FlyNiki ofera posibilitatea efectuarii check-in-ului online.

Zboruri disponibile Niki

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Viena, Austria Bucuresti, Romania
Bucuresti, Romania Viena, Austria
Bucuresti, Romania Copenhaga, Danemarca
Bucuresti, Romania Zurich, Elvetia
Bucuresti, Romania Zurich, Elvetia
Bucuresti, Romania Paris, Franta
Bucuresti, Romania Hamburg, Germania
Bucuresti, Romania Hamburg, Germania
Bucuresti, Romania Munchen, Germania
Bucuresti, Romania Munich, Germania
Bucuresti, Romania Nuremberg, Germania
Budapesta, Ungaria Berlin, Germania