Ethiopian Airlines este compania aeriana a Ethiopiei cu sediul pe Aeroportul International Bole. Compania este detinuta in intregime de Guvernul Etiopiei. Hub-ul companiei deserveste o retea de 69 de destinatii internationale si 16 interne. Este una dintre putinele companii profitabile din regiunea sub-sahariana si se claseaza printre cele mai mari de pe continentul african.
 
In prezent, compania aeriana ofera, printre altele, zboruri catre: Angola, Burundi, Ciad si Congo, Djibouti, Egipt, Gabon, Ghana, Camerun, Kenya, Congo, Malawi, Mali, Nigeria, Africa de Sud, Ruanda, Senegal, Somalia, Sudan, Tanzania, Togo, Uganda, Coasta de Fildes, Zambia, Zimbabwe, SUA, Arabia Saudita, China, India, Israel, Liban, Tailanda, Emiratele Arabe Unite, Belgia, Franta, Olanda, Germania, Suedia, Marea Britanie, Italia. 
 
Compania a fost infiintata pe 21 decembrie 1945 de catre ultimul imparat al Etiopiei, Haile Selassie I. Primele operatiuni au inceput pe 8 aprilie 1946, pe ruta Addis Abeba-Cairo, iar primul zbor lung - in 1953, din Etiopia la Frankfurt. In 1998, Ethiopian Airlines incepe sa ofere servicii trans-atlantice. In 2000 era considerata una din cele mai fiabile si mai profitabile companii aeriene din tarile lumii a treia.  
 
Din decembrie 2011, compania aeriana este membru al Star Alliance. Ethiopian Airlines este, de asemenea, si membru al Asociatiei Internationale de Transport Aerian, precum si al Asociatiei Africane de Transport Aerian, din 1968.
 
Ethiopian Airlines poseda cea mai tanara flota din Africa, operand cu 47 de aeronave: 5 Boeing 777-200LR, 12  Boeing 767-300ER, 4 Boeing 757-200 ER, 5 Boeing 737-700NG, 7 Boeing 737-800W, 8 Q400 DHC-8, 2 Boeing 757-260F, 2 MD-11F, 2 Boeing 747-200F.

Compania nu opereaza din Romania.

Politica bagaje Ethiopian Airlines

Bagajul de mana
 
-  Business Class: doua bagaje a cate 8 kg fiecare
- Economy Class: un bagaj de maxim 7 kg si 115 cm
 
Bagajul de cala
 
Limita de greutate maxima per bagaj este de 32 kg pentru clasa Business si 23 de kg pentru clasa Economy pe toate zborurile care traverseaza Oceanul Atlantic.
 
Pasagerii au dreptul de a transporta, pentru un copil sugar, un singur bagaj de 10 kg si care nu depaseste 115 cm, plus un carucior complet pliabil care poate fi luat in cabina de pasageri daca spatiul permite acest lucru.
 
Transport copii
Compania accepta copii neinsotiti doar daca acestia au intre 12 si 17 ani. Cei intre 5 si 11 ani pot calatori singuri, compania asigurand, contracost, serviciul de "supraveghere minori neinsotiti".
 
Transport animale
Compania accepta la bord doar caini si pisici. Acestia pot fi transportati fie in cala, fie in cabina.
Detalii legate de tipul de animale si de marimea containerului trebuie sa fie indicate in timpul rezervarii.
 
Compania asigura serviciul de check-in online.

Zboruri disponibile Ethiopian Airlines

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.