10 reguli de bune maniere in timpul zborului cu avionul: ce puteti face si ce este nepermis atunci cand va aflati in avion

10 reguli de bune maniere in timpul zborului cu avionul: ce puteti face si ce este nepermis atunci cand va aflati in avion

Ca in orice imprejurare, exista reguli de eticheta de care este bine sa tinem cont si in timpul zborului cu avionul nu numai pentru a avea parte de o calatorie mai confortabila, ci si pentru a nu-i incomoda sau deranja pe cei din jur.

Aveti grija cum folositi toaleta avionului  
Nu petreceti mult timp si nu lasati mizerie in urma.

Alegeti cu atentie parfumul inainte de a calatori cu avionul   Amintiti-va ca folosirea unui parfum prea pregnant poate fi la fel de neplacuta ca mirosul produs de propriul organism. Prin urmare, daca luati masa inainte de a va imbarca, administrarea unui medicament care sa impiedice emiterea de prea multa odoare este chiar indicata.  

Tineti-va copiii sub control
Chiar daca sunteti extenuati de postura de parinti, copiii vostri sunt totusi responsabilitatea voastra. Este, de asemenea, recomandat ca pasagerii deranjati de copiii altor calatori sa discute cu parintii si sa nu admonesteze copiii. Acestia nu sunt in masura sa le faca educatie copiilor unor straini si este posibil ca, in acelasi timp, sa enerveze si sa deranjeze.

Ganditi-va la cum alegeti sa dormiti
Poate vreti sa investiti intr-o perna speciala pentru gat pentru a evita alunecarea pe umerii vecinilor vostri. Daca va aflati pe scaunul sau pe randul din mijloc, evitati folosirea masutei pliabile drept loc pentru odihnirea capului, pentru ca vecinul vostru sa poata trece fara a fi nevoit sa va trezeasca, conform sfaturilor oferite de publicatia Business Insider.

Scaunul din mijloc primeste cotierele

Spre deosebire de pasagerii de pe randul sau de pe locul de la fereastra, cei ce ocupa locul din mijloc nu au spatiu suficient pentru a-si intinde picioarele sau pentru a-si odihni capul. De asemenea, ii puteti oferi pasagerului de pe locul de mijloc si un confort mintal, ceea ce presupune sa nu se simta fortat sa converseze cu voi.

Ridicati-va doar in momentele potrivite
Ganditi-va inainte atunci cand vreti sa mergeti la toaleta. Daca vedeti o insotitoare de bord cu un cart pe culoar, mai asteptati. La fel de nepermisa este si ridicarea inainte de colectarea tavilor de catre stewarzi.

Nu supraincarcati locul destinat depozitarii bagajelor  

Pentru ca bagajele de cala sunt taxate, spatiul de depozitare din partea superioara a avionului este de obicei aglomerat. Este recomandat sa nu ocupati spatiul de depozitare a bagajelor al unei alte persoane prin asezarea inversa a bagajului (pe orizontala), iar daca aveti doua bagaje, pastrati-l pe cel mic la picioare.

Aveti grija atunci cand vreti sa lasati scaunul pe spate  
Uitati-va in spatele vostru inaintea modificarii pozitiei scaunului si avertizati-l pe pasagerul al carui spatiu aveti de gand sa-l invadati pentru ca acea persoana sa aiba grija de bautura sa ori pentru a-si ajusta laptopul. Si mentineti fotoliul drept in timpul meselor.

Nu consumati mai mult alcool decat este cazul
Consumarea catorva bauturi pe baza de alcool poate reprezenta un mod placut de petrecere a timpului in avion, dar nu lasati lucrurile sa va scape de sub control. Este posibil sa deveniti iritati si recalcitranti, pentru a nu mai mentiona faptul ca este foarte probabil sa fiti nevoiti sa va deranjati des vecinii pentru a merge la toaleta.

Fiti amabili cu insotitoarele de bord
Nu insotitoarele de bord au creat regulile cu privire la pozitia masutelor sau a scaunelor sau la centurile de siguranta. Daca le ingreunati indeplinirea atributiilor, acest lucru poate crea neplaceri nu doar din punct de vedere comportamental, ci poate, de asemenea, cauza intarzierea aterizarii.