Finnair este linia aeriana nationala a Finlandei, una dintre companiile cu vechime din lume, fiind fondata in anul 1923. 
 
Principalele rute pe care opereaza sunt din Europa si Asia via Helsinki. Compania ajunge si in Australia. In Asia, tarile de destinatie sunt China, Hong-Kong, India, Japonia, Coreea, Singapore si Thailanda; in America de Nord - Chicago, Miami, New York, Toronto; iar in Africa (Dubai). 
 
Sediul se afla in Vantaa, Finlanda, iar hub-ul principal este Aeroportul International Helsinki-Vantaa. Guvernul Finlandei detine 50% din totalul actiunilor, restul actionarilor fiind straini. Finnair este membru al aliantei aeriene Oneworld.
 
De la infiintare, in noiembrie 1923, functioneaza incontinuu. Pana in anul 1968, compania a putat numele Aero O/Y, dupa care denumirea a fost schimbata cu cea din prezent. Primul zbor s-a efectuat in martie 1924 pe ruta Helsinki - Tallinn. 
 
In anul 1973, in oferta operatorului de transport au aparut rute catre Varsovia, iar in 1976 au inceput primele zboruri directe pe ruta  Helsinki - Bangkok. In aprilie anul 1983, Finnair a lansat zboruri directe de la Helsinki catre Tokyo. In acelasi timp, operatorul finlandez de transport aerian a fost singura linie care avea in oferta sa o astfel de conexiune. Zborul a durat 13 ore si din motive politice a trebuit sa evite zona aeriana sovietica.
 
In luna mai a anului 1991, datorita primului zbor catre Tokyo deasupra Siberiei, calatoria a fost redusa cu 3 ore. In iunie 1988, Finnair a lansat conexiunea de la Helsinki la Beijing, fiind prima legatura directa intre Europa continentala si China. Dupa evenimentele din Piata Tiananmen, in anul 1989, mai multi operatori  s-au decis sa retraga oferta conexiunii catre China, insa finlandezii nu au facut acest pas.
 
Din anul 1927, compania aeriana este membru al organizatiei internationale de transport aviatic IATA. In plus, din anul 1983, Finnair este operatorul oficial al lui Mos Craciun. Pe 12 decembrie, la aeroportul din Helsinki, Mos Craciun impreuna cu ajutoarele lui isi asteapta calatorii. Pe perioada Craciunului, angajatii Finnair isi decoreaza esarfele si cravatele. Pentru a accentua sarbatorile, operatorul ofera in timpul zborurilor de lunga durata numeroase mijloace de divertisment. Acest lucru creeaza o stare de spirit speciala datorita proiectiei povestilor de Craciun finlandeze si colindelor, iar pasagerilor mici le ofera jucarii.
 
Flota este alcatuita din 57 de aparate de tipurile: Airbus A330-300, Airbus A340-300, Airbus A321, Airbus A320, Airbus A319, Embraer 190, Embraer 170, Boeing 757.
 
Compania nu opereaza in prezent din Romania.

Politica bagaje Finnair

Toate informatiile despre bagaje le puteti afla accesand: https://www.finnair.com/us/gb/information-services/baggage

TO/FROM NORTH AMERICA
 
Economy Class
 
Carry-on: Free of charge (1 piece - 22in x 18in x 10in (56cm x 45cm x 25cm) Maximum weight 8kg (17.5lb)
1st checked bag: Free of charge (1 piece - Maimum total linear dimension 158cm (62in) Maximum weight 23kg (53lb)
 
Business Class
 
Carry-on: Free of charge (2 pieces - Maximum combined weight weight 10kg (22lb) 1bag maximum linear dimensions 22in x 18in x 10in (56cm x 45cm x 25cm) and one briefcase or laptop computer)
1st checked bag: Free of charge (2 pieces - Maximum total linear dimension 158cm (62in) Maximum weight 23kg (53lb)
 
Transport copii
Copiii cu varste intre 5-11 ani sunt acceptati pe zbor ca minori neinsotiti. Solicitarea serviciului de insotire minori trebuie facuta la momentul efectuarii rezervarii. Copiii cu varste intre 12-17 ani care calatoresc neinsotiti pot beneficia de acelasi serviciu. Numarul de minori neinsotiti acceptat pe un zbor este de maxim 6.
 
Finnair nu accepta minori neinsotiti pe zborurile ce implica opriri pe durata noptii sau pe zborurile de seara tarzii. Copiii cu varste sub 5 ani sunt acceptati pe zborurile Finnair numai daca sunt insotiti de un membru al familiei care are cel putin 16 ani impliniti, sau parinte, sau insotit de o persoana cu varsta peste 18 ani ce dovedeste ca este escorta copilului.
 
Transport animale
In cabina pot fi transportate pisici si catei de mici dimensiuni. Finnair are dreptul sa rezfuze transportul lor daca geanta sau cutia in care sunt transportate este prea mare sau animalul este prea mare pentru cusca. Greutatea maxima a animalului inclusiv cutia sau geanta nu trebuie sa depaseasca 8 kg si nici dimensiunile unui bagaj de mana 56x45x25cm. Un pasager poate sa transporte numai un singur animal.
 
La cala pot fi transportati animalele de companie ce au peste 8 kg. Cele care au peste 40 kg trebuie transportate intr-o cusca/cutie speciala de lemn. In aceesi cusca pot fi transportati cel mult 3 catei sub 6 luni sau 2 peste 6 luni fiecare cu o greutate de maxim 14 kg. Daca greutatea totala a animalelor depaseste 50 kg trebuie transportati cargo.
 
Compania asigura check-in online si mobile check-in.

Zboruri disponibile Finnair

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Bucuresti, Romania Beijing, China
Bucuresti, Romania Hong Kong, China
Bucuresti, Romania Shanghai, China
Bucuresti, Romania Tallinn, Estonia
Bucuresti, Romania Helsinki, Finlanda
Bucuresti, Romania Joensuu, Finlanda
Bucuresti, Romania Kajaani, Finlanda
Bucuresti, Romania Kemi, Finlanda
Bucuresti, Romania Oulu, Finlanda
Bucuresti, Romania Rovaniemi, Finlanda
Bucuresti, Romania Savonlinna, Finlanda
Bucuresti, Romania Seinajoki, Finlanda
Bucuresti, Romania Tampere, Finlanda
Bucuresti, Romania Turku, Finlanda
Bucuresti, Romania Vaasa, Finlanda
Bucuresti, Romania Nagoya, Japonia
Bucuresti, Romania Osaka, Japonia
Bucuresti, Romania Osaka Kansai, Japonia
Bucuresti, Romania Tokyo, Japonia
Bucuresti, Romania Seoul, Korea
Bucuresti, Romania Oslo, Norvegia
Bucuresti, Romania Moscova, Rusia
Bucuresti, Romania Sankt Petersburg, Rusia
Bucuresti, Romania Arlanda, Suedia
Bucuresti, Romania Goteborg, Suedia
Bucuresti, Romania Gothenburg, Suedia
Bucuresti, Romania Stockholm, Suedia
Bucuresti, Romania Bangkok, Thailanda
Budapesta, Ungaria Stockholm, Suedia