Singura mina de diamante din lume deschisa publicului: pietrele pretioase descoperite pot fi pastrate

Singura mina de diamante din lume deschisa publicului: pietrele pretioase descoperite pot fi pastrate
In Arkansas, SUA, se afla unica mina de diamante unde poate veni la vanat de comori oricine pofteste. Nu mai putin de 600 de diamante in diverse nuante si de marimi variate sunt descoperite la The Crater of Diamonds State Park in fiecare an.

Mina a fost descoperita in 1906, dar a fost deschisa publicului abia in 1972. De la acel moment si pana in prezent au fost gasite aproximativ 19.000 de diamante.  Oamenii de stiinta spun ca pietrele pretioase s-au format acum trei milioane de ani, iar in urma cu 100 de ani au fost aduse la suprafata pamantului de o eruptie vulcanica. Si astazi, gradina este vizitata de sute de mii de oameni care vin sa rascoleasca si sa cearna pamantul in speranta ca se vor imbogati.

In mina a fost descoperit si cel mai mare diamant gasit vreodata pe teritorulul SUA, de 40 de carate, insa inainte ca locul sa fie cumparat de stat si pus la dispozitia publicului larg. Cel mai spectaculos diamant, gasit in 1975 de un amator, a avut 16 carate, dar cele mai multe nu depasesc cinci carate, ceea ce inseamna un castig de cateva mii de dolari.