Sfantul Mormant din Ierusalim a fost inchis

Sfantul Mormant din Ierusalim a fost inchis

Sfantul Mormant din Ierusalim, locul in care conform traditiei crestine a murit si a reinviat Iisus Hristos, a fost inchis pe perioada nedeterminata la ordinul principalelor biserici crestine, in semn de protest fata de impunerea de catre Israel a taxelor imobilare de care sunt scutite de secole, relateaza Agerpres.ro, care citeaza EFE.

"Noi, capii Bisericilor care administreaza Sfantul Mormant si statu-quoul lacasurilor sfinte din Iersualim - Patriarhatul greco-ortodox, Sfantul Scaun si Patriarhatul Armean - urmarim cu mare preocupare campania sistematica impotriva bisericilor si comunitatilor crestine pe Pamantul Sfant", au subliniat liderii religiosi.

Biserica Sfantului Mormant, supranumita si Biserica Sfintei Invieri de catre crestinii rasariteni, este o biserica crestina care acum se afla in interiorul fortificatiilor Orasului Vechi al Ierusalimului. Pamantul pe care este construita biserica este cinstit de multi crestini ca fiind Golgota, unde Iisus Hristos a fost rastignit, dupa cum atesta Noul Testament. De asemenea, include locul unde Iisus a fost inmormantat. Inca din secolul al IV-lea, biserica a fost un important loc de pelerinaj, iar partea care este administrata de ortodocsi este in grija Bisericii Ortodoxe din Ierusalim.