Jet2 este o companie aeriana low-cost din Anglia, cu baza pe Aeroportul din Leeds Bradford, care opereaza zboruri de pe opt baze din Marea Britanie spre 54 de destinatii. Compania aeriana ofera, de asemenea, curse charter si servicii de transport marfa. Jet2 are baze mai mici la Manchester, Belfast, Blackpool, Edinburgh, Newcastle, East Midlands si Glasgow. 
 
Desfasoara zboruri in Europa si Asia. Tarile din Asia in care desfasoara operatiuni sunt Israel (Tel Aviv), Turcia ()Bodrum, Dalaman) si Arabia Saudita (Jeddah). In Europa, compania opereaza din Austria (Salzburg), Croatia (Dubrovnik, Split, Pula), Cipru (Paphos si Larnaca), Cehia (Praga), Franta (Bergerac, Chambéry, Grenoble, La Rochelle, Nice, Paris si Toulouse), Germania (Berlin si Düsseldorf), Grecia (Corfu, Heraklion, Kos, Rhodes), Ungaria (Budapesta), Irlanda (Cork si Dublin), Italia (Milano, Olbi, Pisa, Roma, Torino, Venetia), Olanda (Amsterdam),  Polonia (Cracovia), Portugalia (Faro, Funchal, Lisabona), Spania (Alicante, Arrecif, Barcelona, Ibiza, Las Palmas, Málaga, Minorca, Murcia, Palma de Mallorca, Reus, Tenerife), Elvetia (Geneva), Anglia (Blackpool, Exeter, Nottingham, Leeds, Manchester, Newcastle), Irlanda (Belfast), Scotia (Glasgow, Edinburgh).
 
Compania nu opereaza din Romania.
 
Jet2.com Limited este o filiala a Grupului Dart PLC. Compania aeriana si-a inceput activitatea cu zboruri comerciale in anul 1978, sub numele de Canalul Express (Air Services), initial ca operator de transport de marfa si apoi, din 2001, efectueaza si zboruri de marfa, dar si curse charter folosind aeronave Boeing pentru destinatii internationale, pe zboruri  scurte si medii, in principal.
 
In 2003, Express Channel a stabilit marca Jet2.com pe Aeroportul International Leeds Bradford si a inceput lichidarea brandului Channel Express. Compania a operat de pe Aeroportul Leeds Bradford primul zbor, de la Leeds Bradford la Amsterdam, de doua ori pe zi, cu doua aeronave Boeing 737-300. Noi destinatii, Alicante, Barcelona, Bergamo, Malaga, Nisa si Palma, au fost adaugate in urmatoarele luni. Faro si Praga au fost, de asemenea, incluse catre sfarsitul anului.
 
In decembrie 2004 a fost deschisa a doua baza, la Manchester. In 2005, Jet2 a deschis o baza la Newcastle. Mai tarziu cu un an, compania a achizitionat doua aeronave Boeing 757-200, cu care a operat zboruri medii si lungi. Aeronavele Boeing 757 functionau doar de pe aroporturile Leeds/Bradford, Manchester si Newcastle. Aceste aeronave au ajutat compania sa deschida doua noi baze, care au fost Blackpool si Edinburgh.
 
Incepand cu anul 2006, compania aeriana a dobandit mai multe Boeing 737 si 757 si a deschis o baza la Belfast International Airport. O noua baza a fost deschisa la East Midlands Airport in mai 2010. 
 
In ianuarie 2011, compania aeriana a introdus Boeing-uri 737-800. In prezent, compania poseda 43 de aeronave, din care 26 sunt Boeing-uri 737-300 (cu 148 de locuri), 13 Boeing-uri 757-200 (cu 229 si 232 locuri) si 4 Boeing-uri 737-800 (189 de locuri).

Politica bagaje Jet2

Bagajul de mana
 
Vi se permite un singur bagaj de mana cantarind nu mai mult de 10 kg si care sa nu depaseasca dimensiunile maxime 56 x 45 x 25 cm, inclusiv rotile si manerele. Orice piesa de bagaj care nu indeplineste aceste cerinte va trebui sa fie transportata la cala, dupa plata unei taxe.
 
Bagajul de cala
 
Fiecare client poate rezerva maxim de 3 bagaje de zbor (cu conditia ca taxa in cauza pe bucata sa fi fost platita), dar acestea nu pot depasi o greutate maxima de 32 kg. Taxa pentru fiecare bagaj variaza in functie de destinatie si de modalitatea de rezervare: prin intermediul agentiei noastre (taxe mai mici) sau la aeroport. Reducerile se pot aplica daca alegeti check-in-ul on-line in timpul procesului de rezervare.
 
Bagajul nu trebuie sa aiba mai mult de 22 kg per client/per calatorie (cu exceptia sugarilor). Atunci cand platiti pentru bagaje suplimentare, cantitatea permisa creste la 30 kg. Un singur element de bagaje nu poate cantari insa mai mult de 32 kg.
 
Pentru bagajul care depaseste limita se percepe o taxa de 16 euro pe kg.
 
Transport copii
Copiii sub 2 ani pot calatori contra unei sume de 27 euro/20 dolari/pe zbor, cu conditia ca acestia sa stea in bratele unui adult care a platit pretul integral. Nu poti avea un bagaj separat pentru copil, decat daca acesta are mai mult de doi ani si are rezervat un loc. 
 
Carucioarele montabile/caruciorul simplu sau scaunele auto pentru copii cu o greutate totala admisa de 10 kg nu fac obiectul bagajului de mana si pot fi transportate gratuit ca bagaj de cala, pentru orice sugar sau copil cu rezervare. Aceste elemente sunt permise in functie de disponibilitatea de spatiu de la bordul aeronavei - in cazul in care nu exista spatiu suficient, elementele vor fi transmise cu urmatorul zbor disponibil. Daca greutatea este mai mare de 10 kg, se vor aplica taxe de excedent de bagaje.
 
Persoanele care calatoresc cu sugari sau copii foarte mici (in varsta de 6 luni pana la 24 luni si cu o greutate de 9 pana la 18 kg), pot utiliza propriul tip de scaun pentru acestia, dar cu rezervarea unui loc. Dimensiunile standard pentru scaunele permise la bord sunt 40,7 cm lungime x 40,6 cm latime x 73,6 cm inaltime.
 
Toti copiii de peste 2 ani platesc pretul biletului pentru adulti. Copiii sub 14 ani pot calatori numai daca sunt insotite de o persoana cu varsta de peste 16 ani. Conditii speciale se aplica in unele tari de origine si de destinatie, in special in Franta si Portugalia.
 
Transport animale
Cu exceptia cainilor care insotesc o persoana cu probleme de vedere sau auz, animalele nu sunt permise in cabina aeronavei. In functie de disponibilitate, Jet2 poate permite, gratuit, caini-ghid pe zborurile interne din Marea Britanie, dar nu si pe cele internationale.
 
In functie de disponibilitate, Jet2 are posibilitatea de a transporta animalele domestice si alte animale mici in cala aeronavei. Animalele domestice trebuie sa faca parte din sistemul "Pet Passport".

Zboruri disponibile Jet2

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Bucuresti, Romania Leeds, Marea Britanie
Cluj Napoca, Romania Leeds, Marea Britanie
Timisoara, Romania Leeds, Marea Britanie
Budapesta, Ungaria Copenhaga, Danemarca
Budapesta, Ungaria Toulouse, Franta
Budapesta, Ungaria Bristol, Marea Britanie
Budapesta, Ungaria Edinburgh, Marea Britanie
Budapesta, Ungaria Leeds, Marea Britanie
Budapesta, Ungaria Manchester, Marea Britanie