Prima tara din lume care a interzis prin lege Valentine's Day

Prima tara din lume care a interzis prin lege Valentine's Day

Valentine's Day a devenit populara in randul tinerilor din intreaga lume, multi dintre acestia obisnuind sa ofere cadouri partenerilor pentru a-si celebra iubirea, insa a aparut si prima tara care a interzis prin lege aceasta sarbatoare.

Pakistan a devenit prima tara care interzice aceasta sarbatoare, verdictul fiind dat de Inalta Curte din Islamabad. Un tribunal a interzis inca din 2017 orice sarbatoare publica legata de Valentine’s Day, sustinand ca este „amorala“, impotriva Islamului si ca promoveaza cultura occidentala, noteaza adevarul.ro, care citeaza Reuters. Astfel este interzisa reclama fie ea electronica sau tiparita care face referire la Valentine's Day, dar si comercializarea produselor asociate cu aceasta sarbatoare (cupidoni, inimioare, etc.) sau sarbatorirea in spatiul public. Potrivit Reuters, autoritatile au luat aceasta decizie dupa ce un barbat a realizat o petitie care sustinea ca aceasta sarbatoare promoveaza imoralitatea, nuditatea si indecenta. Si, la fel ca in multe alte tari, restaurantele si magazinele de retail se asteptau sa castige sume importante de bani prin promotiile speciale de Valentine’s Day. „Noi suntem musulmani. Religia noastra interzice sarbatori precum Valentine’s Day“, mentioneaza un cetatean pakistanez.

Florariile vand chiar de 10 ori mai mult pe 14 februarie fata de o zi obisnuita. Mohammand Naveed, patronul unei florarii, a declarat pentru CNN ca a achizitionat flori in forma de inima in valoare de 2000 de dolari. „Daca ne este interzisa vanzarea acestora atunci va fi un dezastru. Nu ne permitem asa ceva“, a spus el. De asemenea, un alt florar, Salman Mahmood, a declarat ca nu vede un real pericol in a sarbatori Ziua Indragostitilor prin gesturi marunte, precum oferirea unei flori: „Nu stiu ce pericole infrunta acesti islamisti prin faptul ca eu voi castiga putin mai mult din vanzarea de flori sau ca cineva foloseste aceasta zi pentru a sarbatori ceva“. Tinerii pakistanezi nu se tem, insa, foarte tare de aceasta interdictie. „Voi sarbatori Valentine’s Day, este strict alegerea mea“, a declarat unul dintre acestia.