Numele complet al companiei aeriene nationale thailandeze este Thai Airways International Public Company Limited. Aceasta a fost creata in 1960 ca joint venture intre Scandinavian Airlines System (SAS) si Thai Airways Company. Primele zboruri au fost operate catre 9 destinatii din Asia, din capitala Thailandei, Bangkok. Primul zbor intercontinental a fost fost realizat in 1971, catre Australia, urmand apoi Europa in 1972 si America de Nord, in 1980.

Compania a fost detinuta de SAS pana in 1977, cand guvernul thailandez a cumparat restul de 15% din participatia grupului aviatic scandinav, devenind astfel singurul detinator al companiilor aeriene Thai. Sediul principal al companiei aeriene este pe aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok.

In luna mai 1997, Thai Airways  formeaza impreuna cu Lufthansa, Air Canada, SAS si United Airlines, prima si in prezent cea mai mare alianta din industria aviatica, Star Alliance.
Thai Airways ofera bilete de avion in aproape intreaga lume, aterizand in peste 75 de orase din Europa, Asia, America de Nord, Australia si Oceania:  Auckland, Atena, Bombay, Brisbane, Delhi, Dubai, Jakarta, Frankfurt, Hanoi, Hong Kong, Ho Chi Minh, Islamabad, Kathmandu, Karachi, Kuala Lumpur, Kuweit, Copenhaga, Londra, Los Angeles, Manila, Milano, Melbourne, Munchen, Moscova, Madrid, Paris, Beijing, Perth, Rangoon, Roma, Seul, Singapore, Sydney, Shanghai, Stockholm, Tokyo, Taipei, Zurich.

Pasagerii companiei aeriene thailandeze pot alege sa zboare la una din cele patru clase de zbor: First Royal, Royal Silk, Premium Economy si Economy. First Royal este cea mai luxoasa clasa de zbor. Pasagerii sunt serviti la bord cu sampanie Don Perignon, whiskey sau alte bauturi scumpe, meniurile sunt alcatuite din feluri de mancare elaborate, pasagerii putand comanda meniuri personalizate. Scaunele sunt echipate cu sisteme audio-video, iar in timpul zborului poate fi folosit telefonul mobil sau laptopul. Pasagerii primesc de asemenea diferite cadouri din partea companiei aeriene: seturi de cosmetica, produse de ingrijire etc.  

Thai Airways impune pentru bagajele de mana aduse la bord o limita de greutate de 7 kg, iar bagajele de cala nu pot fi mai grele de 20 kg (clasa economic) sau 30 kg (clasa business). Flota companiei aeriene este compusa din 91 de aeronave tip Airbus, Boeing si ATR.

Politica bagaje Thai Airways

Bagajul de mana nu trebuie sa depaseasca dimensiunile 56/45/25 cm. Bagajul de cala nu trebuie sa depaseasca 30 kg.

Zboruri disponibile Thai Airways

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.