O biserica veche de sute de ani a iesit la lumina de sub apele care o acoperisera

O biserica veche de sute de ani a iesit la lumina de sub apele care o acoperisera
Ruinele unei biserici din secolul al XVI-lea au iesit la lumina, dupa ce apele unui rau au scazut foarte mult, din cauza secetei.

Fotografiile cu biserica in ruine sunt impresionante. Cladirea a fost construita in secolul al XV-lea, la cererea calugarului Bartolome de la Casas, care a venit aici alaturi de alti misionari, sa ia contact cu populatia Zague, care locuia in regiune. Biserica se afla in sudul Mexicului, in statul Chiapas. In anul 1966, biserica a fost acoperita de apele bazinului Nezahualcoyotl.

Acum a iesit din nou la lumina, dupa ce seceta indelungata din acest an a dus la scaderea nivelului raului Grijalva, care alimenteaza bazinul. Ruinele care s-au pastrat destul de bine arata ca aceasta cladire avea ziduri inalte de peste 9 metri, iar intreaga structura se intindea pe o lungime de 55 de metri si o latime de 12 metri, scrie Daily Mail. Turnul clopotnitei se ridica la 14 metri inaltime.

Biserica era cunoscuta sub numele de Templul din Santiago sau Templul din Quechula si a fost abandonata in timpul epidemiei de ciuma din anii 1773-1776. Specialistii cred ca biserica a fost construita de arhitectii care au inaltat si manastirea Tecpatan, situata in apropiere. Ei au gasit aici si un osuar cu scheletele celor care au murit in timpul epidemiei de ciuma. Apele raului au scazut foarte mult si in anul 2002, cand multi oameni au venit sa viziteze biserica si au putut chiar sa intre in interior.