Locurile din care autoritatile alunga turistii

Locurile din care autoritatile alunga turistii

Multi romani se plang ca statul nu investeste in infrastructura care sa ajute turismul. Exista si tari care se plang de avantul acestui domeniu. Ca sa mai scape de turisti, unele tari impun taxe suplimentare, altele limiteaza numarul vizitatorilor. Mai sunt si locuri care pur si simplu se inchid pe o perioada determinata, arata o clasificare realizata de Hotnews.

Poluarea, aglomeratia si teama ca obiectivele sa fie distruse sunt principalele motive pentru care turismul da batai de cap autoritatilor. Insa, e drept, tot turismul aduce bani comunitatilor locale si ajuta la infiintarea de locuri de munca. Astfel ca, in diferite zone ale lumii, se incearca mentinerea unui echilibru, prin masuri care pot parea dure.

In Buthan, spre exemplu, s-a impus o taxa pentru fiecare turist, de 250 de dolari pe zi. Noua Zeelanda va avea de anul viitor o noua taxa turistica, iar intre timp a crescut tarifele pentru viza. Venetia, o destinatie de top, care avea anual 30 de milioane de turisti, fata de cei 55 de mii de locuitori ai sai, a limitat numarul vizitatorilor la deschiderea celebrului carnaval la doar 20 de mii.

In Dubrovnik, turistii pot ajunge doar la 4000 pe zi, dupa ce orasul s-a trezit cu 10 mii de vizitatori in doar 24 de ore. S-au impus insa si masuri mai dure. Insula Boracay din Filipine a fost inchisa total pentru turisti din cauza poluarii. Deja celebrul Maya Bay va fi inchis pana in septembrie, iar apoi numarul vizitatorilor limitat la 2000 pe zi, dupa ce autoritatile au constatat ca aproape 80% din corali au disparut. In Barcelona nu se vor mai construi spatii noi de cazare, iar in Amsterdam se va limita numarul de zile de cazare. In Australia, celebrul munte de granit rosu va putea fi admirat doar de la distanta din octombrie anul viitor, de cand escaladarea lui va fi interzisa.