Aegean Airlines este cea mai mare companie aeriana din Grecia. Opereaza zboruri low-cost si este membra a Star Alliance din anul 2010. Hub-ul principal este Aeroportul International Atena. Are insa baze importante si pe Aeroportul International Salonic, Aeroportul International Macedonia Heraklion, Nikos Kazantzakis si Aeroportul International Larnaca. 
 
Opereaza in Asia si Europa. Tarile din Asia spre care ofera zboruri sunt Georgia (Tbilisi), Israel (Tel Aviv),  Kuwait (Kuwait), Turcia (Istanbul). In Europa, compania asigura zboruri spre destinatii din urmatoarele tari: Austria, Belgia, Cipru, Cehia, Franta, Germania, Grecia (Alexandroupoli, Athens, Chania, Corfu, Heraklion, Kos, Mykonos, Mytilene, Rhodes, Santorini, Skyros, Thessaloniki), Ungaria, Italia, Rusia, Spania, Marea Britanie, Ucraina.
Compania nu opereaza din Romania.
 
Compania Aegean Airlines a fost infiintata in anul 1987 si era specializata in transportul oamenilor de afaceri, oferind totodata si servicii de ambulanta. In 17 februarie 1992, devine primul operator din Grecia cu licenta independenta de operator aerian.
 
Dupa ce a fost cumparata in 1994 de Grupul Vasilakis, compania si-a inceput cursele VIP din Atena cu un avion Learjet. La sfarsitul lunii mai 1999, Aegean dat startul curselor regulate de pasageri. Primele sale zboruri comerciale au fost din Atena catre Heraklion, Creta si Salonic, cu doua noi aeronave BAe 146/RJ100.
 
In anul 2000, Aegean a cumparat Air Greece. Dupa inceperea fuzionarii din 2001 cu Cronus Airlines, a operat o perioada sub numele de Aegean Cronus Airlines, pana la definitivarea fuziunii. Din 2005, compania Aegean este partener cu Lufthansa.
 
In 2006, compania a incheiat un parteneriat cu TAP, compania aeriana nationala a Portugaliei, colaborare ce i-a permis companiei grecesti o noua extindere in ceea ce priveste destinatiile de zbor. In 2008, Aegean a anuntat inceperea unei colaborari cu Brussels Airlines.
 
Dupa alaturarea la Star Alliance, s-a pus in discutie fuziunea intre Aegean si Olympic Air. Pe 26 ianuarie 2011 insa, Comisia Europeana a blocat fuziunea dintre cele doua companii, motivand ca fuziunea ar fi creat un "cvasi-monopol" in transportul aerian din Grecia, cu un control de peste 90% pe piata interna de transport aerian.
 
Serviciile de foarte buna calitate, numarul pasageri transportati si numarul de conexiuni au facut ca Aegian Airlines sa primeasca numeroase premii si distinctii de-a lungul anilor, cum ar fi titlul de "Compania aeriana a anului" in 2001, 2004 si 2007.
 
Printre facilitatile oferite de compania aeriana greceasca se numara: prima clasa Business pe rutele interne cu cabine si sali special create si echipate pentru pasagerii business, gustari si bauturi alcoolice si non-alcoolice la bordul aeronavelor. In plus, pasagerii pot obtine reviste si prosoape.
 
La clasa Business pe rutele internationale, pasagerii au in plus o selectie de bauturi fine (sampanie, cognac sau lichior), o cafea si doua mese calde la alegere, preparate in avion. La clasa Economy pasagerilor le sunt oferite bauturi calde si reci, respectiv gustari usoare sau sandwich-uri. 
 
Aegean Airlines are o floata formata din 29 de aeronave dintre care 3 de tip Airbus A319, cu o capacitate de 139 locuri, 22 Airbus A 320-200, cu o capacitate de 168-162 de locuri, si 4 aeronave de tip Airbus A321-232 cu o capacitate de 195 locuri.

Politica bagaje Aegean-Airlines

Toate informatiile despre politica de bagaje le puteti afla accesand: https://en.aegeanair.com/travel-information/baggage/baggage-allowance/

Numarul si greutatea bagajelor difera in functie de clasa aleasa (Economy sau Business).
 
Bagajul de mana
 
- clasa Economy: fiecare pasager poate transporta la bordul avionului un element de bagaje de mana, cantarind nu mai mult de 8 kg si masurand nu mai mult de 56 cm x 45 cm x 25 cm.
- clasa Business: fiecare pasager poate transporta la bordul avionului pana la doua bucati de bagaje de mana, din care prima nu poate fi mai mare si de 56 cm x 45 cm x 25 cm, si al doilea nu mai mare de 45 cm x 35cm x 20 cm. Primul bagaj nu poate depasi 8 kg in greutate, iar al doilea nu poate depasi 5 kg.
 
Bagajul de cala
 
- clasa Economy: un bagaj de maxim 23 kg (limita valabila si pentru infanti, plus un carucior pliabil)
- clasa Business: doua bagaje de pana la 32 kg fiecare (pentru infanti - un bagaj de 20 kg)
Tot ce depaseste aceste limite intra la excedent de bagaj si impune plata unor taxe suplimentare, care insa sunt mai mici cu 40% daca sunt platite prin intermediul agentiei AirWay, si nu la aeroport.
 
Transport animale
 
Puteti calatori cu animale in cabina avionului, pisica sau caine, daca aveti certificat medical de la cabinete autorizate si cusca cu urmatoarele dimensiuni 55cm x 40cm x 20cm, iar greutatea totala cu tot cu cusca sa fie de maxim 8 kg. Animalele care depasesc aceasta greutate vor fi transportate in cala si vor fi taxate pe fiecare kg cu 1,5% din tariful IATA. Cainii care insotesc pasagerii cu deficiente de vedere pot fi transportati gratuit.
 
Transport copii
 
Aegean Airlines ofera servicii pentru copiii care calatoresc neinsotiti - minori cu varste cuprinse intre 5 si 12. Tarifele percepute in acest sens sunt urmatoarele:
- pentru reteaua interna: 10 euro/pe directie la zboruri directe si 20 euro/pe directie la zboruri cu escala;
- pentru reteaua internationala: 40euro/pe directie la zboruri directe si 60 euro/pe directie la zboruri cu escala;
- zborurile code share cu Lufthansa, in destinatii germane interne sau din Europa: 80 euro/pe directie.
- zboruri din Londra - Heathrow: 30 GBP la zboruri directe si 45 GBP la zboruri catre destinatii din Grecia.
- zboruri din Larnaca - Grecia sau Grecia - Larnaca: 20 euro pentru zboruri directe si 40 euro pentru zboruri catre destinatii din Grecia.
 
Compania asigura check-in online.

Zboruri disponibile Aegean-Airlines

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Bucuresti, Romania Larnaca, Cipru
Bucuresti, Romania Creta, Grecia
Bucuresti, Romania Rhodos, Grecia
Bucuresti, Romania Salonic, Grecia
Bucuresti, Romania Santorini, Grecia
Bucuresti, Romania Zakynthos, Grecia
Cluj Napoca, Romania Atena, Grecia
Cluj Napoca, Romania Creta, Grecia
Timisoara, Romania Creta, Grecia
Timisoara, Romania Rhodos, Grecia
Timisoara, Romania Salonic, Grecia