"Nu speciile cele mai puternice supravietuiesc, nici cele mai inteligente, ci acelea care pot sa se schimbe", afirma Charles Darwin in secolul XIX, o teorie care in 2003 a inspirat denumirea "Darwin Airline", o companie cunoscuta pentru dorinta de a se adapta mereu nevoilor pasagerilor.
 
Compania aeriana elvetiana regionala deserveste pietele de nisa, oferind servicii superioare personalizate.
 
Linia are sediul pe Aeroportul Lugano in Agno, Elvetia. O baza importanta se afla si pe Aeroportul Geneva. Opereaza servicii interne si internationale in Italia (Cagliari, Catania, Crotone, Florenta, Genoa, Olbia, Pantelleria, Rimini, Roma, Venetia), Franta (Biarritz , Calvi, Figari, Nice, Saint-Tropez), Spania (Ibiza, Palma de Mallorca, Valencia), Luxemburg si, bineinteles, Elvetia (Bern, Geneva, Lugano, Zurich). 
 
Compania aeriana a fost infiintata pe 12 august 2003 si a inceput operatiunile pe 28 iulie 2004. Are 210 de angajati (in martie 2012). La 25 noiembrie 2010, Darwin Airlines si-a anuntat intentia de a prelua unele active de functionare ale Baboo la inceputul anului 2011. Conform planului, unele parti ale companiei aeriene nou formate au continuat sa fie comercializate sub numele de Baboo, in timp ce Darwin lucreaza la extinderea operatiunilor.
 
Flota este formata din 8 aeronave: 6 modele Saab 2000 (50 de locuri) si 2 Bombardier Dash 8 Q400 (74 de locuri).
 
Compania Darwin Airline nu opereaza din Romania.

Politica bagaje Darwin

Bagajul de mana
 
Pasagerii Darwin Airline pot aduce la bord bagaje de mana cu o greutate maxima de 8 kg si dimensiuni de cel mult 55 x 40 x 20 cm. De asemenea, calatorii pot lua in avion o geanta mica (exemplu: ruscac), laptopul sau caruciorul pentru copil.
 
Bagajul de cala
 
- Premium Economy Class: 2 bagaje de cala a 32 kg fiecare
- Economy Class: 1 x 23 kg
Pentru fiecare kilogram ce depaseste limita, se plateste o taxa suplimentara. Fiecare pasager are voie sa depuna la cala, gratis, o pereche de skiuri (sau snowboard) precum si o pereche de ghete pentru ski.
 
Compania asigura web check-in.

Zboruri disponibile Darwin

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.