Air Moldova este compania nationala aeriana a Republicii Moldova. Hub-ul este Aeroportul International Chisinau, de unde Air Moldova opereaza zboruri regulate spre 17 destinatii: Frankfurt, Munchen, Viena, Istanbul, Lisabona, Madrid, Londra / Gatwick, Atena, Larnaca, Roma / Fiumicino, Milano / Malpensa, Verona, Paris / Charles de Gaulle, Moscova / Domodedovo, Sankt-Peterburg / Pulkovo2, Bucuresti / Otopeni si Kiev.
 
Air Moldova opereaza curse sezoniere spre destinatiile Varna, Sofia, Antalia, Bodrum si Sharm el Sheikh (Egipt).Compania ofera doua clase de deservire – Econom si Business.
 
Compania a luat nastere prin decret prezidential la 12 ianuarie 1993. Baza companiei o alcatuia subdiviziunile de zbor bazate in aeroportul Chisinau, de aceea se mai poate spune ca compania activeaza din 19 septembrie 1944, cind in Chisinau au fost aduse primele aeronave PO-2 si a inceput lucrul primul detasamentul aerian moldovenesc. In afara de 15 aeronave PO-2, care deserveau cursele locale si gospodariile agricole, in primii ani dupa razboi mai existau si 2 aeronave LI-2, cu care se operau curse spre Moscova, orasele Ucrainei si statiunile balneare de pe litoralul Marii Negre si Caucaz.
 
Un eveniment remarcabil pentru compania "Air Moldova" a fost completarea flotei cu aeronave moderne de tipul Airbus A320 (in septembrie 2003, in februarie 2004 si in martie 2009), fapt ce a adus la cresterea considerabila a volumului transportarii atit de pasageri cit si de marfuri. La 10 mai 2010 a avut loc un eveniment marcant. Pentru prima data in istoria aviatiei civile flota companiei a fost completata cu o aeronava noua de tip Embraer 190JET care a aterizat pe aeroportul din Chisinau direct de la uzina producatoare. In timpul ceremoniei aeronava a fost botezata in numele Domnitorului Stefan cel Mare.
 
La 13 iulie 2004 "Air Moldova" a devenit membru activ IATA. In decembrie 2008 compania "Air Moldova" a fost inclusa in registrul IATA Operational Safety Audit (IOSA). In 2009, compania detinea acorduri de colaborare inter-line cu circa 80 de companii internationale, printre care asemenea giganti precum Lufthansa, Delta Airlines, United Airlines, Aeroflot, Alitalia , El Al Israel Airlines, TAP Portugal etc.
 
Flota este compusa din 3 aeronave Airbus A320-200, un Embraer 190 si un Embraer 120.
 
Compania opereaza zboruri directe din Romania, de pe Otopeni - Bucuresti catre Chisinau.

Politica bagaje Air Moldova

Bagajul de mana
 
Bagajul de mina trebuie sa aiba urmatoarele dimensiuni: 115 cm (50 x 40 x 25 cm). Bagaj de mina este considerata si punga pentru inbracaminte, care este admisa la aeronava, daca are urmatoarele dimensiuni: 57 x 54 x 15 cm.
Greutatea bagajului de mina admis la aeronava:
- Business/VIP: 2 bucati x 8, respectiv 4 kg
- Economy: un bagaj x 8 kg
Pasagerii pot transporta gratuit ca bagaj de mina urmatoarele obiecte: 
- 1 Pardesiu, sal sau patura
- 1 Umbrela sau baston
- 1 Geanta de mina pentru Doamne / Domni
- 1 Cantitate rezonabila de materiale de citit
- 1 Camera de filmat / aparat foto sau binoclu
- 1 Cos pentru sugar / carucior montabil (trebuie de predat in bagaj), alimente pentru sugari, destinate consumului la bord
- 1 Scaun cu rotile demontabil (trebuie de predat in bagaj)
- 1 Pereche de cirje sau alt dispozitiv orthopedic
- Alt echipament medical de care pasagerul este deplin dependent
- Caine-ghid
 
Bagajul de cala
 
1. Adulti si copii cu varsta de la 2 ani (inclusiv)
- Clasa Economy: 1 piesa de bagaj, max. 23kg
- Clasa Business: 2 piese de bagaj, max. 23kg fiecare
2. Adulti si copii cu varsta de la 2 ani (inclusiv) - biletele emise spre/din Istanbul (Ataturk) pentru cursele directe Air Moldova
- Clasa Economy: 2 piese de bagaj, max. 23kg fiecare
- Clasa Business: 3 piese de bagaj, max. 23kg fiecare
3. Adulti si copii cu varsta de la 2 ani (inclusiv) – biletele emise spre/din Italia pentru cursele directe Air Moldova. Perioada de calatorie: 04 Iunie 2012 – 27 Octombrie 2012
- Clasa Economy: 2 piese de bagaj, max. 23kg fiecare
- Clasa Business: 3 piese de bagaj, max. 23kg fiecare
4. Copii cu varsta pana la 2 ani
- Clasa Economy: 1 piesa de bagaj, max. 10kg (plus 1 carucior pliabil cu greutatea de max. 10kg)
- Clasa Business: 1 piesa de bagaj, max. 10kg (plus 1 carucior pliabil cu greutatea de max. 10kg)
 
O piesa standard de bagaj are o greutate de cel mult 23 de kilograme iar suma maxima admisa a dimensiunilor acesteia (inaltime + latime + lungime) este de 158 de centimetri (pentru copii cu varsta pana la 2 ani – 115cm). In cazul in care geanta cantareste mai mult de 32kg, se impune reimpachetarea acesteia in doua genti sau expedierea drept cargo.
 
Piesa supradimensionata peste 158 cm si peste norma de greutate de 23kg va vi taxata cumulativ (taxe supragreutate + taxe supradimensiune). Prima piesa de bagaj in afara de bagajul gratuit se taxeaza cu 50 euro.A doua piesa de bagaj in afara de bagajul gratuit costa 150 euro. Excedentul de greutate e taxat plus +100 euro.
 
Transport copii
Biletele de avion pentru copii minori neinsotiti cu varsta de la 12 pina la 18 ani se achita integral conform tarifului, cu adaugarea taxei pentru serviciul special "Minor neinsotit" in valoare de 30 euro, pentru fiecare cursa Air Moldova.
 
Transport animale
Cainii si pisicile (doar aceste tipuri de animale) pot fi transportati numai dupa acordul preventiv al companiei aeriene. Transportarea animalelor domestice se efectueaza in containere speciale si numai in cala aeronavei. Masa admisibila a containerului nu trebuie sa depaseasca 8kg, iar suma dimensiunilor 115 cm.
 
Compania nu asigura serviciul check-in online.

Zboruri disponibile Air Moldova

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Bucuresti, Romania Chisinau, Moldova
Bucuresti, Romania Istanbul, Turcia