Condor Flugdienst este o companie low-cost din Germania, care ofera zboruri catre destinatii din Africa, America de Nord, America de Sud, Asia, Europa, Marea Mediterana si Caraibe.
 
Hub-ul principal este Aeroportul Frankfurt, iar bazele secundare sunt Aeroportul Hamburg, Aeroportul Munchen, Aeroportul Stuttgart, Aeroportul Dusseldorf si Aeroportul Berlin Schonefeld. Este singura companie aeriana a Grupului Thomas Cook care nu opereaza curse charter.
 
Condora a fost fondata pe 21 decembrie 1955 sub numele de Deutsche Flugdienst GmbH si avea atunci patru actionari: Norddeutscher Lloyd (27,75%), Hamburg-Amerika-Linie (27,75% ), Deutsche Lufthansa (26%) si Deutsche Bahn (18,5%). Flota cuprindea la acea vreme doua avioane bimotor cu elice de origine engleza Vickers Viking de 36 de locuri.
 
Pe 29 martie 1956 incep zborurile turistice ale companiei, cu zborul inaugural - o calatorie in "Tara Sfanta" si in Egipt. In primul an de functionare, insula Mallorca si Tenerife din Insulele Canare faceau deja parte din programul companiei.
 
In 1959, compania Deutsche Lufthansa AG obtine 100% din capitalul Condor.  In 1961, Deutsche Flugdienst GmbH a cumparat compania Condor Luftreederei Hamburg, fondata in 1957, si o redenumeste Condor Flugdienst GmbH.
 
In 1962, Compania Condor Flugdienst GmbH detine 63,3% din piata transportului aerian german. In acel an, Mallorca, cu 36.000 de pasageri transportati, era o destinatie de top.
 
In 1966 sunt operate primele destinatii pe distante lungi: Thailanda, Sri Lanka, Kenya si Republica Dominicana. In 1971, Condor este prima companie aeriana de turism din lume care utilizeaza un Boeing 747, care era, la acel moment, cel mai mare avion de pasageri din lume.
 
In 2011, Thomas Cook Group a decis sa modernizeze flota de aeronave pentru distante scurte si medii a tuturor companiilor aeriene din grup. Pentru Condor, aceasta schimbarea inseamna inlocuirea avioanelor Boeing 757 si Airbus A320 cu 30 noi Airbus A320/A321 in cadrul unui program de modernizare care se intinde pe durata a cinci ani. In mod similar, flota de lunga distanta este innoita cu Boeing 767.
 
Condor este prima companie aeriana din lume care a introdus BoardConnect, un program de divertisment la bord, care poate transfera diferite aplicatii de pe dispozitive mobile prin W-LAN direct in aeronava.
 
In iunie 2011, Condor a inaugurat o fabrica noua la Gardens Gateway.
 
Condor dispune de o flota care include modele Boeing 767-300ER, Boeing 757-300 si Airbus A320-200. In prezent, parcul aviatic este format din 12 Airbus A320-200, 10 Boeing 767-300ER si 13 Boeing 757-300.
 
Condor transporta anual aproximativ 6 milioane de pasageri in peste 70 de destinatii de pe cele 13 aeroporturi din Germania. Destinatiile din Africa pe care le acopera compania sunt: Capul Verde, Egipt, Gambia, Kenya, Mauritius, Maroc, Africa de Sud, Tanzania, Tunisia. Destinatile din Caraibe spre care ofera zboruri sunt Antigua si Barbuda, Barbados, Cuba, Republica Dominicana, Guadalupe, Jamaica, Puerto Rico, St Lucia, Trinidad si Tobago. 
 
Condor opereaza zboruri din Romania de pe Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" din Constanta spre Frankfurt.

Politica bagaje Condor

Bagajul de mana
 
Puteti lua la bord un singur bagaj de mana cu o greutate maxima de 6 kg. Dimensiunile sale nu trebuie sa depaseasca 55 x 40 x 20 cm. Poate fi transportat in cabina, gratuit, un laptop. 
 
Bagajul de cala
 
1. Bagajul de cala pentru toate destinatiile, cu exceptia zborurilor catre SUA si Canada: 
- Economy Class/Premium Economy Class: adultii, dar si copiii sub 12 ani pot lua un bagaj gratuit de 20 kg
- Comfort Class: adultii, dar si copiii sub 12 ani pot lua un bagaj gratuit de 30 kg, copii sub 2 ani - 20 kg
 
2. Bagajul de cala pentru zborurile catre SUA si Canada: 
- Economy Class/Premium Economy Class: primul bagaj - gratuit pana la 23 kg, al doilea - 50 euro pana la 23 kg, al treilea - 150 euro pana la 23 kg, copiii sub 2 ani - un bagaj de maxim 23 kg
- Comfort Class: doua bagaje gratuite pana la 32 kg fiecare, al treilea - 150 euro pana la 23 kg, copii sub 2 ani - un bagaj de maxim 23 kg
 
Suma maxima autorizata a dimensiunilor este 202 cm si 158 cm pentru SUA si Canada (lungime + latime + inaltime). Scaunele/carucioarele/patuturile pentru copii sunt transportate in cala, fara nici un cost suplimentar. Notificarea prealabila nu este necesara in acest scop.
 
Taxe pentru excedent de bagaj:
- zboruri pe distante scurte cum ar fi Insulele Baleare, Turcia, Grecia, zboruri interne in Germania: zbor simplu - 10 euro, zbor dus-intors - 20 euro
- zboruri medii cum ar fi Insulele Canare, Madeira, Egipt, Maroc, Cipru: zbor simplu - 10 euro, zbor dus-intors - 20 euro
- zboruri lungi cum ar fi Sri Lanka, Dakar, Sharjah, Thailanda, Caraibe, Mexic, Statele Unite: zbor simplu - 20 euro, zbor dus-intors - 40 euro
 
Transport animale
Compania nu accepta decat animale cu rezervari confirmate care calatoresc cu un pasager. Un singur animal de companie de pasager este acceptat in cabina, dar doar in functie de capacitatea disponibila. Condor accepta doar animale mai mari de 4 luni, asezate in custi curate si suficient de comode cat sa permita o pozitie naturala.
 
Puteti lua in cabina caini si pisici care cantaresc nu mai putin de 6 kg (inclusiv cusca). Dimensiunile custii nu trebuie sa depaseasca dimensiunile stabilite de companie pentru bagajul de mana.
 
Pasagerii care calatoresc la/de la Dubai si Sharjah trebuie sa stie ca animalele de companie nu pot fi transportate nici in cabina, nici in cala.
 
Tarife pentru transportul animalelor
- in cabina: dimensiuni si greutate maxima - 55x40x20 si 6 kg; zboruri scurte si medii - zbor simplu: 50 euro, zbor dus-intors: 100 euro; zboruri lungi - zbor simplu: 100 euro, zbor dus-intors: 200 euro
- in cala: peste 6 kg; zboruri scurte si medii - zbor simplu: 75 euro, zbor dus-intors: 150 euro; zboruri lungi - zbor simplu: 150 euro, zbor dus-intors: 300 euro
 
Cainii din urmatoarele rase nu pot fi transportati: Pitbull Terrier, Pitbull american, Staffordshire Bull Terrier, Bull Terrier, Bulldog American, caine agentinian, Fila Brasileiro, Kangal (Karabash), owtscharka caucazian, Mastiff.
 
Transport echipamente sportive
Condor transporta pentru fiecare pasager un bagaj constand in echipamente sportive cu o greutate de pana la 30 kg. Ce depaseste aceasta limita este considerat excedent de bagaj si este supus unor taxe suplimentare.

Zboruri disponibile Condor

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Constanta, Romania Frankfurt, Germania