Isi pun viata in pericol pentru a surprinde aterizările avioanelor care trec la cativa metri deasupra solului

Isi pun viata in pericol pentru a surprinde aterizările avioanelor care trec la cativa metri deasupra solului

Aflati in vacanta pe insula Skiathos din Grecia, turistii isi pun viata in pericol pentru a surprinde aterizarile aeronavelor. Obligate sa zboare la cativa metri de sol, din cauza pistei foarte scurte, avioanele au devein o atractie a zonei.

Devenita o atractie turistica, zona din jurul aeroportului din Skiathos gazduieste in fiecare zi zeci de oameni care vin sa surprinda momentul aterizarii aeronavelor. Chiar daca este un lucru obisnuit ca in timpul procedurii de aterizare pe Aeroportul din Skiathos avioanele sa se afle la o inaltime destul de mica inainte de a pune rotile pe pista, un avion British Airways a trecut la o altitudinea mult prea joasa, punand in pericol vietile oamenilor, scrie adevarul.ro, care citeaza Daily Mail. Filmul in care avionul este surprins in timp ce zboara la cativa metrui deasupra capului turistilor a fost inregistrat la inceputul lunii iulie, iar in acesta se poate vedea cum oamenii sunt impinsi de aerul aruncat de motoarele avionului. Desi exista semne care avertizeaza cu privire la pericolul la care se supun turistii, acestea nu sunt luate in calcul.

Avand o pista foarte scurta, aeroportul forteaza avioanele sa se apropie la o altitudine foarte mica. Din cauza pistei mici, zborurile care parasesc insula trebuie adesea sa decoleze cu rezervoarele de combustibil aproape goale pentru a mentine planul suficient de usor pentru a putea ajunge in aer. In 2017, o femeie a murit dupa ce a fost izbita cu putere de aerul aruncat de motoarele aeronavelor. Politstii de pe teritoriul olandez trec zilnic prin zona pentru a avertiza turistii asupra pericolelor.