Insula Dominica, paradisul verde din Caraibe

Insula Dominica, paradisul verde din Caraibe
Situata intre Guadelupa si Martinica, insula Dominica este o insula conservata careia i se spune si Insula Naturii a Caraibilor. Natura neatinsa de mana distrugatoare a omului, dealuri abrupte si cultura creola... este timpul sa o descoperi! Denumirea ei vine de la cuvantul "duminica", deoarece ziua in care Cristofor Columb a descoperit-o, 3 noiembrie 1498, era duminica.

Drapelul unei tari spune multe, si cel al insulei Dominica nu este o exceptie. Dominicanii au optat pentru o sisserou, o specie de papagal care se gaseste numai in padurile tropicale de pe insula. Pe steag, padurea este indicata prin verde. In ceea ce priveste bara transversala, ea simbolizeaza populatia - 70.000 de persoane situate de-a lungul coastei, ca o panglica. Galben pentru indienii Kalinagos si negru pentru urmasii sclavilor africani.

Tara insulara are 751 kilometri patrati si mai multi vulcani, dintre care cel mai inat, Morne Diablotin, ajunge la 1447 de metri. Este acoperita in mai mult de 60% de o padure deasa si e traversata de sute de rauri si cascade. Coasta de est, stearsa de briza marii, este salbatica: stanci si plaje cu nisip negru pe care, intre martie si iunie, traiesc doar boaste testoase.

Dominica a devenit colonie britanica in 1805. In perioada 1958-1962 a fost o parte a unui stat care a existat putin, Federatia Indiilor de Vest. Dominica si-a obtinut independenta in 1978.

Coasta de vest se confrunta cu Marea Caraibelor si ofera o priveliste mai blanda. Aceasta regiune este populata cu balene si a ajuns celebra pentru scuba diving. Putinele plaje de pe insula sunt de o extraordinara bogatie naturala. Atat de mult incat locuitoriilor sai le place sa spuna ca, in cazul in care Cristofor Columb ar reveni, aceasta ar fi singura insula din Caraibe pe care ar recunoaste-o.

Aceasta natura conservata este un formidabil loc de relaxare. Numeroasele trasee care traverseaza padurea tropicala satisfac toate nivelurile de dificultate. De exemplu, mersul pana la Lacul Boiling este un pic mai dificil. Brosurile turistice, care de obicei il numesc "cel mai mare al doilea lac in fierbere din lume", nu specifica insa unde se gaseste primul. Lacul in fierbere este situat in scorbura unui crater. Ajungi aici traversand o vale plina de izvoare termale si alunecari de teren. Varietatea extraordinara de rauri si torente din Dominica permite, de asemenea, practicarea de canyoning. O activitate care, in ciuda aparentelor, este accesibila tuturor.

Puteti "profita" de aceasta insula lenevind pe plaja salbatica Batibou Bay. Sau, pentru a va infrupta din plin de atmosfera acesteia, puteti face o plimbare, duminica dimineata, pe strazile din Roseau. Cu palarii rotunde, rochii cu flori si sosete albe, femeile din sat merg la Liturghie in scoala transformata in biserica. De la ferestrele cladirilor se aud cantece creole. Purtat de vant, ele se amesteca cu "baletul" fregatelor care patruleaza pe cer.