Eurowings este o companie low-cost germana care apartine celebrului grup Lufthansa. Hub-ul este Aeroportul Cologne Bonn, dar detine baze importante si pe aerogarile din Stuttgart, Berlin, Hanover si Dortmund. Compania deserveste peste 90 de destinatii din Europa, Africa si Asia.
 
In 1997, Eurowings a infiintat un departament de low-cost, care a devenit, pe 27 octombrie 2002, o societate separata, sub numele deEurowings. In decembrie 2005, compania aeriana a semnat un acord pentru a achizitiona 18 aeronave Airbus A319. In timpul iernii 2004 - 2005, Eurowings inchiriat doua Boeing 717 de la Aerolineas de Baleares pentru a testa acest tip, dar nu a mai facut comanda dupa.
 
Proiectul de fuziune, Eurowings si TUIfly Eurowings intr-o singura companie aeriana pentru a concura cu Air Berlin/LTU pe piata germana (si, de asemenea, cu EasyJet si Ryanair, pe rute internationale), a fost demarat in 2008, dar apoi abandonat. In schimb, Eurowings a fost vanduta in intregime catre Lufthansa la 1 ianuarie 2009.
 
Flota este compusa din 32 de aeronave Airbus A319-100 cu 144 si 150 de locuri. Compania sustine ca aparatele sale se disting nu numai prin calitatea spatiului, excelentele niveluri de sunet si consumul de energie, dar fac, de asemenea, obiectul unor verificari de intretinere periodice efectuate de tehnicieni cu experienta ai Lufthansa.
 
Eurowings asigura zboruri in Europa catre Albania, Austria, Bosnia si Herzegovina, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Franta, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Kosovo, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Serbia, Suedia, Elvetia, Marea Britanie. In Asia, compania opereaza in Israel si Turcia, iar in Africa - in Maroc si Tunisia.
 
Compania asigura zboruri din Romania de pe Aeroportul Otopeni spre 10 de destinatii din Europa, printre care orase din Germania ca Munchen, Dresde, Koln. Compania opereaza din tara noastra si spre Italia (Bologna, Roma, Napoli),  Mallorca, Austria (Viena), Anglia (Londra), Portugalia (Lisabona).

Politica bagaje Eurowings

Bagajul de mana
Cu exceptia sacilor de imbracaminte pliabili permisi la bord pana la dimensiunile maxime 57 x 54 x 15 cm, bagajele de mana nu trebuie sa cantareasca mai mult de 8 kg si sa depaseasca urmatoarele dimensiuni: 55 x 40 x 20 cm. 
 
Daca bagajul depaseste acesti paramentri, va fi inregistrat ca bagaj de cala. Nu uitati sa luati medicamentele si obiectele de valoare (telefon, laptop, documente, bijuterii etc.) inainte de a depune bagajul la cala.
 
Lichidele in bagajul de mana (produse de toaleta si cosmetice, geluri, paste, creme, lotiuni, amestecuri de lichide si solide, parfumuri, spray-uri, cutii de conserve, sticle de apa, suc etc.) sunt acceptate numai in recipiente cu o capacitate maxima de 100 ml sau 100 g.
 
Sticlele si tuburile care contin aceste lichide trebuie sa fie bine inchise si puse intr-o punga de plastic transparenta resigilabila, cu o capacitate de maxim un kilogram. Pungile de acest gen nu pot fi cumparate de laEurowings, la punctul de verificare.
 
Medicamentele cu prescriptie si alimentele pentru copii pot fi transportate in bagajele de mana. Pasagerii trebuie sa dovedeasca insa necesitatea lor in cabina. Orice produs sau pachet care nu indeplineste criteriile mentionate mai sus sau este inadecvat inchis va fi confiscat. Desigur, puteti lua la bord toate achizitiile facute in magazinele duty-free, dupa ce au trecut de punctul de verificare.
 
Instrumentele muzicale pot fi luate la bord ca bagaj de mana cu conditia ca acestea sa aiba o dimensiune egala sau mai mica decat o chitara si sa fie ambalate intr-o cutie de protectie. Instrumentele muzicale mai mari decat o chitara sunt transportate in cabina doar prin plata unui loc suplimentar. Contrabasul nu poate fi transportat in cabina din cauza lungimii sale.
 
Bagajul de cala
Daca bagajul cantareste mai mult de 23 kg, vor fi percepute taxe pentru excedent de bagaj. Fiecare pasager poate inregistra maxim cinci bagaje, greutatea maxima pe bagaj fiind de 32 de kg.
 
Pasagerii care calatoresc la categoria Best si Flex pot depune la cala gratuit un bagaj de 23 kg (cu exceptia bagajelor speciale sau supradimensionate).
 
Transportul bagajelor speciale, cum ar fi echipamente de sport, patuturi pentru copii, sunt supuse unor conditii specifice.
 
Taxele sunt mai mici daca faceti rezervarea bagajelor prin intermediul agentiei AirWay. Eurowings impune o taxa suplimentara pentru bagajele livrate la biroul de inregistrare.
 
Retineti ca, facand inregistrarea primului bagaj inainte de zbor, puteti economisi 50%, decat daca optati pentru inregistrarea la punctul de pe aeroport.
 
Taxa perceputa este de 10 euro pe bagaj/itinerar/pasager (plus TVA  de 19% pentru zborurile interne din Germania). Daca va inregistrati bagajele la aeroport, tariful se ridica la 20 euro/pe bagaj (plus TVA de 19% pentru zborurile interne din Germania).
 
Bagajele pot fi inregistrate nu mai tarziu de trei ore inainte de plecare.
 
Transport copii
Copiii sub 2 ani care calatoresc cu Eurowings in bratele unui adult nu platesc decat o suma forfetara de 15 euro. Pe zborurile interne din Germania, aceasta se ridica la 17,85 euro. Tarife valabile pe un singur zbor, fara dreptul la un loc rezervat.
 
Copiii sub 2 ani care calatoresc pe locul lor cu un scaun de copil si copiii intre 2 si 11 ani beneficiaza de o reducere de 20% din pretul zborului, cu exceptia zborurilor de la 29,99 euro in sus, biletelor promotionale si categoriei de fidelitate Flex. 
 
Prevederile legate de bagaje pentru copiii sub 2 ani si pasagerii adulti sunt aceleasi indiferent daca copiii calatoresc pe scaunul lor propriu sau nu. Transportul unui carucior sau unui patut de calatorie este gratuit.
 
Eurowings nu se poate transporta copii sub 12 ani decat daca sunt insotiti de un adult. Copii intre 5 si 11 ani pot calatori singuri pe zborurile interne directe din Germania. Transportatorul asigura controlul copilului in timpul zborului precum si incredintarea acestuia persoanei desemnate sa-l receptioneze, asigurand copiilor bauturi in timpul zborului. Copiii dispun de locuri confortabile, care trebuie insa rezervate, insa nu pe internet.
 
Eurowings ofera doua moduri de calatorie pentru pasagerii cu sugari: cu un scaun de copil pe un loc rezervat sau in bratele unui adult, prins cu o curea de siguranta.
 
Transport animale
Puteti calatori cu animalul dumneavoastra de companie, daca acesta are certificat de la un veterinar. Eurowings permite doar transportul de pisici si caini in cabina.
 
Animalele trebuie sa fie asezate intr-un sac (nu o cutie rigida) aerisit, care sa nu depaseasca 8 kg. Acest sac trebuie sa aiba urmatoarele dimensiuni maxime: 25,5 x 40 x 40 cm. Un singru animal de companie este permis de persoana. Din motive de securitate, nu se transporta caini de atac cum ar fi Pit Bull, Staffordshire Bullterrier etc.
 
Avand in vedere prevederile legale in vigoare in Marea Britanie si Irlanda, compania nu poate transporta animale de companie pentru zborurile spre aceste tari. 
 
In cursul zborurilor, pasagerii beneficiaza de programe video si audio si pot viziona filme cu informatii privind zborul. Fiind o companie cu tarife reduse, nu ofera mese la bord. Pasagerii pot cumpara racoritoare si gustari de la insotitorii de bord contra cost.
 
Compania asigura serviciul check-in online.

Zboruri disponibile Eurowings

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Bucuresti, Romania Zurich, Elvetia
Bucuresti, Romania Metz, Franta
Bucuresti, Romania Strasbourg, Franta
Bucuresti, Romania Berlin, Germania
Bucuresti, Romania Bonn, Germania
Bucuresti, Romania Dusseldorf, Germania
Bucuresti, Romania Hamburg, Germania
Bucuresti, Romania Koln, Germania
Bucuresti, Romania Leipzig, Germania
Bucuresti, Romania Munchen, Germania
Bucuresti, Romania Munich, Germania
Bucuresti, Romania Stuttgart, Germania
Bucuresti, Romania Zweibrucken, Germania
Bucuresti, Romania Luxembourg, Luxembourg
Bucuresti, Romania Londra, Marea Britanie
Iasi, Romania Dusseldorf, Germania
Timisoara, Romania Stuttgart, Germania