Frumusetea de basm a parcului de distractii care se deschide doar o data pe an

Frumusetea de basm a parcului de distractii care se deschide doar o data pe an
„Taramul lui Oz”, un parc de distractii din Statele Unite, facea, odinioara, concurenta mult mai cunoscutului parc Disney. Astazi, faima parcului tematic a apus, dar spiritul acestuia este sarbatorit printr-o editie anuala. Spatiul, invaluit intr-o frumusete de basm, poate fi inchiriat pentru nunti, tururi private si alte evenimente.

Pe timp de vara, in 1970, parcul tematic „Taramul lui Oz” a fost vizitat de 400.000 de persoane. Pentru un timp, acesta a fost al doilea cel mai vizitat parc din estul Statelor Unite, facand concurenta mult mai cunoscutului parc Disney.   

in timp, insa,  parcului construit in orasul Beech Mountain din Carolina de Nord a apus. Astazi, sutele de mii de vizitatori nu mai dau navala ca sa viziteze ferma lui Dorothy din Oz, nu se mai minuneaza in timpul plimbarilor cu balonul cu aer cald si nu mai calca legendara carare din caramizi galbene (Yellow Brick Road). Dupa zece ani de functionare, „Taramul lui Oz”, construit pentru a oferi locuri de munca localnicilor pe timpul verii, a fost inchis.  

in prezent, parcul tematic se deschide o singura data pe an cu ocazia petrecerii „Toamna in Oz”, organizata in amintirea locului care a fost candva. Parcul de poveste poate fi inchiriat si pentru organizarea de nunti, tururi private sau alte evenimente, potrivit publicatiei „Huffington Post”.

Totusi, mare parte din timp, „taramul”, tinut in viata candva de forfota vesela a vizitatorilor, este pustiu. Fotograful Seph Lawless a capturat in imagini frumusetea prafuita a locului abandonat pentru cartea sa, „Bizarro”, in care apar si alte parcuri de distractii „inghitite” de timp.