Cele mai mici insule din lume: petice de pamant unde locuiesc oameni

Cele mai mici insule din lume: petice de pamant unde locuiesc oameni
Cele mai mici insule din lume nu sunt locuite, dar exista si unele unde traiesc sau au trait candva oameni. Site-ul 15list.com prezinta cateva din cele mai mici insule locuite din lume.

Cele mai mici insule din lume. Bishop Rock
Cea mai mica insula din lume este Bishop Rock si face parte dintre cele 1.040 de insule micute numite Scilly Isles. Este de fapt o stanca pe care este construit un far. Insula apartine de Marea Britanie. Potrivit unei legende, in secolul al XIII-lea aici erau lasati sa moara criminalii periculosi, care erau abandonati pe stanca, avand la dispozitie doar putina apa si paine.

Insula Tiberina
Aceasta micuta insula se afla pe raul Tibru, la Roma. In trecut aici se afla un templu antic, iar in Evul Mediu a devenit inchisoare pentru infractorii periculosi.

Tristan da Cunha
Situata in mijlocul Oceanului Atlantic de Sud, aceasta este cea mai izolata insula locuita din lume. Aici locuiesc doar 242 de oameni, care sunt inruditi intre ei, pe insula existand practic doar 7 familii diferite.

Cele mai mici insule din lume. Dunbar Rock
Micuta stanca apartine de Honduras, iar legenda spune ca aici a trait celebrul pirat Barba Neagra. De aceea, multi spun ca aici ar fi ascunsa si o comoara care ar fi fost ingropata chiar de catre pirat.

Toshima
Una din cele mai mici insule locuite din lume are doar 330 de locuitori. Toshima apartine de Japonia si face parte din insulele Izu.

Rubh’a Chruidh
Aceasta insulita se intinde pe doar 0,016 kilometri patrati si se afla langa portul Oban din Scotia. Terenul a fost vandut de curand unui om de afaceri, care va construi aici o casa de vacanta.

Cele mai mici insule din lume. Foula
Este una din insulele Shetland, probabil cea mai izolata insula locuita din Marea Britanie. In secolul al IX-lea, normanzii au fondat aici o asezare. Acum insa, doar 30 de persoane mai locuiesc pe insula.

Insula White Head
Doar 180 de oameni locuiesc pe aceasta bucata de pamant, care se afla langa Canada, in largul coastelor New Brunswick. Insula are doar 4,8 kilometri lungime.

Pitcairn
Situata in sudul Oceanului Pacific, insula are doar 50 de locuitori si numai 3,2 kilometri latime. Toti oamenii care traiesc aici poarta numele de familie ale celor patru lideri ai revoltei marinarilor de pe Bounty.

Cele mai mici insule din lume. Thousand Islands
Pe raul Saint Lawrence, intre Canada si Statele Unite, se afla o insulita pe care nu poate fi construita decat o singura casa. Locuinta de aici a fost incaltata in anii 1950, ca loc de vacanta. In total aici sunt 1.864 de insule micute.

Insulele Thimble
Si aceste insule mici formeaza un arhipelag situat langa portul Stony Creek, din Branford, Connecticut. In total sunt intre 100 si 365 de insulite, numarul variaza pentru ca nimeni nu a stabilit o limita clara intre notiunea de insula si cea de stanca, prin urmare pot fi luate in calcul mai multe petice de pamant.